Οι ευσεβείς πόθοι ορισμένων ξένων ηγετών!..

Κωδικός Πόρου: 00285-115654-8313
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 03/03/16 15:17
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115654-8313
Περιγραφή:

Οι ευσεβείς πόθοι ορισμένων ξένων ηγετών!..

Το να υπάρχουν ευσεβείς πόθοι ορισμένων ξένων ηγετών για να βλέπουν την Ελλάδα περιθωριοποιημένη και τραυματισμένη από τις πολύπαθες εμπειρίες των τελευταίων ετών, είναι μια συμπεριφορά που την έχουν μόνον αλαζόνες ηγεμονίσκοι, οι οποίοι πλατειάζουν και το χαμόγελό τους με χαιρεκακία, διότι δεν έχουν τίποτε άλλο να επιδείξουν. Όμως, αυτή η χαιρεκακία, σίγουρα θα γίνει μπούμερανγκ εις βάρος τους, διότι αυτός ο μεταναστευτικός κόσμος, που ψάχνει να βρει στον ήλιο μοίρα, γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα τους ποιος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ποιος όχι. Κι αυτό ας το θυμάται καλά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ο κ. Ρόμπερτ Φίτσο, που εύχεται και επιθυμεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο hotspot. Κρίμα!..

«ΟΥΔΕΙΣ ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος», λέει μια αρχαία παροιμία του θυμόσοφου ελληνικού λαού. Και το λέμε αυτό αν αναλογιστούμε πώς συμπεριφερθήκαμε εμείς σε ορισμένες πρώην ανατολικές χώρες του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού», που με δική μας ψήφο προσχώρησαν στην Ευρωπαίκή Ενωση, και πώς μας συμπεριφέρονται τώρα αυτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σλοβακία. Κι ας δούμε ένα σύντομο ρεπορτάζ από μια έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα:

«Νέες προκλήσεις από τις χώρες του Βίσεγκραντ με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο να μιλάει για την ανάγκη να θυσιαστεί η Ελλάδα.

«Φτάσαμε στη στιγμή που η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske noviny και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας επιτίθεται στην Ελλάδα. Πριν από περίπου δέκα ημέρες είχε θέσει θέμα εξόδου της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν.»

Δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω, ότι η Συνθήκη Σένγκεν είναι η συμφωνία που υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου ανάμεσα σε πέντε κράτη μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΚ) (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία.

Η Χώρα μας προσχώρησε στη Συνθήκη του Σένγκεν το 1992 με ημερομηνία πρώτης εφαρμογής το 26 Μαρτίου του 2000. (Στην Ελλάδα η Συνθήκη του Σένγκεν, η Σύμβαση Εφαρμογής της Συνθήκης του Σένγκεν και τα Πρωτόκολλα και οι Συμφωνίες προσχώρησης των νέων κρατών (μεταξύ 1990 και 1996) κυρώθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων με το Νόμο 2514/1997).

Η Σλοβακία, για να το θυμάται ο πρωθυπουργός της κ. Ρόμπερτ Φίτσο, προσχώρησε στη Συνθήκη του Σέγκεν πολύ αργότερα από εμάς. Η ημερομηνία υπογραφής της Σλοβακίας ήταν η 16η Απριλίου 2003 και η ημερομηνία πρώτης εφαρμογής ήταν η 21η Δεκεμβρίου 2007.

Το να μας κουνάει, λοιπόν, το δάκτυλο ο κ. Φίτσο είναι σαν να κουνάει το δάχτυλο το δάχτυλο στον ευεργέτη του, διότι, όπως είπαμε, με τη συναίνεση της Ελλάδας η Σλοβακία προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν και οι άλλες χώρες μέσα στη μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή οικογένεια! Κι αυτό, αν μη τι άλλο, καλείται αχαριστία!

Το να υπάρχουν ευσεβείς πόθοι ορισμένων ξένων ηγετών για να βλέπουν την Ελλάδα περιθωριοποιημένη και τραυματισμένη από τις πολύπαθες εμπειρίες των τελευταίων ετών, είναι μια συμπεριφορά που την έχουν μόνον αλαζόνες ηγεμονίσκοι, οι οποίοι πλατειάζουν και το χαμόγελό τους με χαιρεκακία, διότι δεν έχουν τίποτε άλλο να επιδείξουν.

Όμως, αυτή η χαιρεκακία, σίγουρα θα γίνει μπούμερανγκ εις βάρος τους, διότι αυτός ο μεταναστευτικός κόσμος, που ψάχνει να βρει στον ήλιο μοίρα, γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα τους ποιος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ποιος όχι. Κι αυτό ας το θυμάται καλά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ο κ. Ρόμπερτ Φίτσο, που εύχεται και επιθυμεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο hotspot. Κρίμα!...

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τσικνο-Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016