Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται, αλλά η Ορθοδοξία ζει!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117344-706
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 12/07/11 14:29
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117344-706
Περιγραφή:

Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται, αλλά η Ορθοδοξία ζει!..

Παγκόσμια κατάπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι το σημερινό λογότυπο της Google είναι αφιερωμένο σε έναν ορθόδοξο ρωσικό ναό και κατ' επέκταση στην Ορθοδοξία!.. Πρόκειται για τον Καθεδρικό Ναό της Μεσιτείας της Παρθένου της Τάφρου, πιο γνωστός ως Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου του Ευλογημένου ή Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, που είναι μια εκκλησία με πολλούς κρεμμυδοειδείς τρούλους! Βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και είναι κάτι σαν σύμβολό της!..

Αριστερά: Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου στο Κρεμλίνο. Δεξιά: Το απόσπασμα της «Απολογίας του Σωκράτους», που λέει ότι: «…τον λοιπόν βίον καθεύδοντες διατελοίτε αν, ει μη τινα άλλον ο θεός υμίν επιπέμψειεν κηδόμενος υμών». (Περιμένετε μέχρι που ο θεός θα στείλει κάποιον άλλον για να σας διδάξει πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε μεταξύ σας)!..

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ Έλληνες της δικής μας γενιάς, άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι εσκεμμένα, στην προσπάθειά τους να «επανελληνίσουν» (όπως λένε) τους Έλληνες, δηλαδή να τους επαναφέρουν στη θρησκεία των αρχαίων, κάνουν ό,τι μπορούν για να πλήξουν τον Χριστιανισμό και κατ’ επέκταση την Ορθοδοξία.

Κοντολογίς, έχουν την αίσθηση ότι με όλα όσα λέγουν ή πράττουν θα «γκρεμίσουν» τον Χριστό από τα σύννεφα και στη θέση Του θα επιχειρήσουν να βάλουν κάποιον άλλο θεό.

Λησμονούν οι αγαπητοί μου φίλοι (διότι πολλοί εξ αυτών είναι πραγματικοί μου φίλοι) ότι εκείνο το θεό που πίστευαν οι πρόγονοί μας τον είχε καταγγείλει πρώτος ο Σωκράτης! Θυμηθείτε τα έλεγε στην περίφημη «Απολογία» του:

«…τον λοιπόν βίον καθεύδοντες διατελοίτε αν, ει μη τινα άλλον ο θεός υμίν επιπέμψειεν κηδόμενος υμών». (Περιμένετε μέχρι που ο θεός θα στείλει κάποιον άλλον για να σας διδάξει πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε μεταξύ σας)!.. (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 31α 7).

Αλλά και ο Ευριπίδης δεν είχε απογοητευθεί από τους θεούς της εποχής του; Δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι «αν οι θεοί είναι κακοί δεν είναι θεοί»;

Το γεγονός και μόνο ότι οι μισοί Έλληνες θεοί έβαζαν τους μισούς Έλληνες να πολεμούν εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων (Τρωϊκός Πόλεμος, Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ιεροί Πόλεμοι κλπ) με αποτέλεσμα να εξασθενίσει το ελληνικό ανθρώπινο στοιχείο και έτσι οι Έλληνες να αλωθούν τόσο εύκολα από τους Ρωμαίους, ήταν κάτι που μπορούσαν να το ανεχθούν επί πολύ οι Έλληνες; Όχι, βέβαια!

Αυτός και ο λόγος που κουράστηκαν οι πρόγονοί μας από τους θεούς της εποχής των και έτσι δέχθηκαν χωρίς καμία δυσκολία την Διδασκαλία του Ναζωραίου η οποία, κατά βάση, σε τίποτε δεν διέφερε από τη φιλοσοφία πολλών αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων! Όσοι φίλοι διαβάζουν τα βιβλία της ταπεινότητάς μας θα το διαπιστώσουν!

Κοντολογίς, όταν ο Στήβεν Ράνσιμαν, ο μεγάλος αυτός βυζαντινολόγος, έλεγε ότι η Ορθοδοξία θα κυριαρχήσει και στην τρίτη χιλιετία, κάτι γνώριζε!

Πολλοί Έλληνες, άλλοι από φιλοσοφική αντίληψη, άλλοι επειδή αγανάκτησαν βλέποντας ορισμένους Έλληνες ιερωμένους να έχουν γίνει επίορκοι (κίναιδοι, ομοφυλόφιλοι, παιδεραστές κλπ) νόμισαν ότι ο Χριστός τελείωσε!.. Ταύτισαν δηλαδή την Εκκλησία του Χριστού ή τον ίδιο τον Χριστό και την Διδασκαλία Του με ορισμένους αρνησίθρησκους και δήθεν ιερωμένους! Άρχισαν λοιπόν να πετάνε από τα δημόσια κτίρια τις εικόνες του Χριστού, τα Ευαγγέλια κλπ.

Λησμόνησαν, όμως, όλοι αυτοί οι προβληματισμένοι Έλληνες κάτι, που δεν λησμόνησε η Google:  Ότι αυτό είχε συμβεί και στο παρελθόν με την Ρωσική Επανάσταση του 1917. Επί Στάλιν, κυρίως, πλήθος εκκλησιών και καμπαναριών γκρεμίζονταν, ιερείς πετούσαν τα ράσα τους, πιστοί χριστιανοί, ιδίως Έλληνες, διώκονταν στην Τασκένδη, κλπ. κλπ. κλπ.

Σήμερα, όμως, η Ρωσία ξαναγέννησε την Ορθοδοξία στα ίδια τα σπλάχνα της και «ρίχνει» στην Ευρώπη 300 εκατομμύρια Ορθοδόξους (μαζί με ορθοδόξους χριστιανούς άλλων γειτονικών κρατών)!..

Τι έχουν να πουν τώρα οι πολέμιοι της Ορθοδοξίας; Μήπως είχε δίκιο ο Στήβεν Ράνσιμαν;

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011