Οι αδάμαντες της πολιτικής!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117403-332
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 14/05/11 16:35
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117403-332
Περιγραφή:

 

Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ζούμε, όπου οι πολιτικοί, λόγω της στάσης τους απέναντι στο Μνημόνιο –και όχι μόνο- δεν χαίρουν πλέον της εκτιμήσεως του ελληνικού λαού (απόδειξη η πολύ μεγάλη αποχή στις δύο τελευταίες εκλογές), θα πρέπει κάποια στιγμή να παραδεχθούμε ότι υπάρχουν και ορισμένοι πολιτικοί που είναι ηθικοί, ενάρετοι και τίμιοι και, ως προς αυτό το σημείο, όπως λέει ο λαός: «τους βγάζουμε το καπέλο»!..

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ από μικρό παιδί την είχα σιχαθεί (για να μην πω κάτι χειρότερο). Ήταν ο καιρός που έβλεπα στο καφενείο του χωριού μου τους διαπληκτισμούς και το μίσος ορισμένων μεταξύ τους μόνον και μόνον διότι ο ένας ήταν ΕΡΕτζής (Κ. Καραμανλής), ο άλλος Κεντρώος (Γ. Παπανδρέου) και ο άλλος ΚουΚουές (Ηλίας Ηλιού)!..

Μου ήταν αδύνατο να καταλάβω πώς οι ίδιοι άνθρωποι, που πριν από λίγο έβγαιναν από την εκκλησία με το αντίδωρο στο χέρι και φιλούσαν με ιερό δέος το χέρι του παπά, στη συνέχεια έβγαιναν έξω στο προαύλιο και … μόνο μαχαίρια δεν έβγαζαν, όταν συζητούσαν για πολιτική. Το δε υβρεολόγιο, που χρησιμοποιούσαν εκατέρωθεν… άστο να πάει!

Αυτός και ο λόγος που ουδέποτε θέλησα να αναμιχθώ με την πολιτική, εννοώ τα κόμματα (διότι η πολιτική, ως φιλοσοφία, δεν μου φταίει τίποτε), παρά μονάχα με την Ελλάδα και τον Χριστό!

Και τα λέω αυτά, διότι βίωσα μια σκληρή πραγματικότητα,  καθώς έζησα με κάποιους δήθεν «υπερπατριώτες», που ενώ μιλούσαν για Ελληνισμό και Ορθοδοξία, αυτοί κοίταζαν –και εξακολουθούν να κοιτάζουν- την τσέπη τους και μόνον την τσέπη τους! Τίποτε άλλο!

Ακόμη και από εμένα, που έκανα αφιλοκερδώς τηλεοπτικές εκπομπές για τα παραπάνω θέματα, χωρίς να πουλάω βιβλία, ένας πολιτικός (αρχηγός κόμματος σήμερα) μού ζήτησε –τότε- 200.000 δραχμές ανά εκπομπή (45΄) για να συνεχίσω να μιλάω για Ελλάδα και Χριστό στον τηλεοπτικό σταθμό του! Αυτός και ο λόγος που μού έκλεισε την τηλεοπτική εκπομπή και στη συνέχεια με φίμωσε και από την εφημερίδα του!!

Κι όμως!.. Αυτός ο κύριος βγαίνει σήμερα με θράσος χιλίων πιθήκων και μιλάει για Ελληνισμό και Ορθοδοξία μέσα στη Βουλή ή τα τηλεοπτικά παράθυρα, όταν ο ίδιος κατέβαζε από παντού ο,τιδήποτε είχε σχέση με την Ορθοδοξία (είχε βγάλει μάλιστα και ειδικές αφίσες), αλλά όταν διαπίστωσε την εκλογική συντριβή του, από τις δημοσκοπήσεις που γίνονταν, αναγκάστηκε, μετά από πιέσεις μας, να «επανορθώσει».

Πικράθηκα πολύ… Και για μία ακόμη φορά αηδίασα από την πολιτική ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πολύ σύντομα, δεν θα διστάσουν, για λόγους ψηφοθηρίας, να γίνουν ακόμη και μουσουλμάνοι όταν δουν ότι αυτοί πολλαπλασιάζονται στην Ελλάδα, λόγω μεταναστών! Θυμηθείτε το!..

Αυτός και ο λόγος, που διαχώρισα τη θέση μου από το κόμμα στο οποίο με είχαν βάλει κατόπιν θερμών παρακλήσεών τους στα ψηφοδέλτια (μιλάμε για τις προτελευταίες εθνικές εκλογές, αλλά και για το Ευρωκοινοβούλιο) και μάλιστα είχαν έλθει στο σπίτι μου για να υπογράψω τα σχετικά χαρτιά!

Θέλω να έχω πλήρη ανεξαρτησία γνώμης, για να μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα και ανεξάρτητα, πέρα από κάθε κομματική γραμμή, δεδομένου ότι, όπως έχω ξαναπεί, η μόνη «γραμμή» που αναγνωρίζω είναι η … σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης!

Αυτό, όμως, δεν με εμποδίζει να αποδώσω «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», όπως έλεγε ο Χριστός, σε ορισμένους βουλευτές, που ανήκουν σ’ αυτό το κόμμα και οι οποίοι είναι αδάμαντες της πολιτικής και δίνουν πραγματικό και ανυστερόβουλο αγώνα για την διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων, παρά το γεγονός ότι υπέγραψαν το Μνημόνιο. (Εκείνοι που δεν κάνουν λάθη είναι αυτοί που βρίσκονται στα νεκροταφεία!..).

Πρόκειται για τους βουλευτές, που γνωρίζω από κοντά, οι οποίοι τιμούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν προδίδουν τις ιδέες τους, για τις οποίες μάχονται μέχρις εσχάτων, όπως είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Θανάσης Πλεύρης, ο Μάκης Βορίδης, ο Κώστας Αϊβαλιώτης, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος και ο Κυριάκος Βελόπουλος, στους οποίους όχι απλώς υποκλίνομαι, αλλά υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να επανεκλεγούν, όσα κι αν έχει κάνει εις βάρος τού γράφοντος ο ανεκδιήγητος αρχηγός τους!

Η φιλία, φίλες και φίλοι, τουλάχιστον για τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς, όπως είναι ο γράφων, δεν έχει πολιτικό ούτε θρησκευτικό χρώμα. Κάποιοι μάλιστα στο παρελθόν γινόντουσαν και «σταυραδέλφια» (έκοβαν μία φλέβα στα χέρια τους και τα σταύρωναν για να έχουν το ίδιο αίμα και να θεωρούνται αδέλφια)!..

Και ο γράφων το αποδεικνύει αυτό στην πράξη, διότι δεν πρόδωσε ποτέ τις ιδέες του, όπως είναι η Ελλάδα και ο Χριστός!


Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 14 Μαΐου 2011