Ο Χάρος που κυκλοφορεί ανάμεσά μας!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117364-581
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 22/06/11 13:52
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117364-581
Περιγραφή:

Ο Χάρος που κυκλοφορεί ανάμεσά μας!..

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, που έλαβε η κυβέρνηση για την προώθηση του Μεσοπρόθεσμου και όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, που θα εφαρμόσουν οι ανάλγητοι κυβερνήτες μας, ας προσγειωθούμε σήμερα στη σκληρή πραγματικότητα και ας χειροκροτήσουμε τουλάχιστον ένα και μοναδικό μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για τη σωτηρία των Ελλήνων: Την αντικαπνιστική εκστρατεία!..

ΣΗΜΕΡΑ η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» δημοσιεύει μία πρωτοσέλιδη φωτογραφία, που δείχνει έναν εγχειρισμένο άνδρα, την οποία αναδημοσιεύουμε κι εμείς (πάνω). Παρόμοιες φωτογραφίες –όπως λέει- θα «συνοδεύουν» από του χρόνου κάθε πακέτο τσιγάρων, ώστε να είναι σοκαριστικές και αποτρεπτικές γι’ αυτούς που καπνίζουν, αλλά και για τα υποψήφια θύματα της νικοτίνης (του καπνίσματος)!

Πάλι καλά, αν και άργησαν οι υπεύθυνοι πριν εξαπλωθεί το «θεριό»!.. Ο Χάρος που κυκλοφορεί ανάμεσά μας!.. Έστω και τώρα, παρά το γεγονός ότι έχουμε θρηνήσει χιλιάδες νεκρούς από καρκίνο του πνεύμονος, όπου κυρία αιτία είναι το κάπνισμα (μόλις προ ημερών ο γράφων θρήνησε και δεύτερο αδελφό, που πέθανε απ’ αυτήν την αιτία!), το μέτρο αυτό χρειαζόταν, για να περιοριστεί τουλάχιστον η μάστιγα που δέρνει τόσους και τόσους Έλληνες ή Ελληνίδες!

Μού κάνει μάλιστα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι βγαίνουν ορισμένοι καπνιστές και διαμαρτύρονται χαρακτηρίζοντας -με θράσος χιλίων πιθήκων- το νόμο που απαγορεύει τους καπνιστές να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους (νοσοκομεία, ιδρύματα, κλπ), αλλά και σε ευρύτερους δημόσιους χώρους, όπως είναι τα εστιατόρια, οι καφετερίες κλπ., ως … ρατσιστικό!

Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω τους (καλοπροαίρετους, αν θέλετε) κυρίους αυτούς, με ποιο δικαίωμα πρέπει εγώ, που δεν είμαι καπνιστής, να εισπράττω τον καπνό τους και να γίνομαι παθητικός καπνιστής μόνο και μόνο γιατί ορισμένοι εξ αυτών θέλουν να καπνίζουν εις βάρος της υγείας μου; Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός, τότε ποιος είναι ρατσιστής;

Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν και θα το υπενθυμίσω: Κάποτε πήγα τον αείμνηστο αδελφό μου, Χρήστο, στη Βουλγαρία να τον εξετάσει ένας επιφανής ιατρός. Καθώς, λοιπόν, τον εξέταζε τον ρώτησε αν καπνίζει. Ο αδελφός μου απάντησε «όχι». Τότε ο γιατρός τού είπε να πάψει να ζει σε καπνιστικό περιβάλλον διότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στον φάρυγγα εξ αιτίας του παθητικού καπνίσματος!

Τα έχασα μ’ αυτά που άκουσα και ολίγον τρομοκρατημένος τον ρώτησα αν συμβαίνει το ίδιο και με μένα που ζούσα σε καπνιστικό περιβάλλον. Η απάντηση, αφού με εξέτασε, ήταν η ίδια με αυτή που πήρε ο αδελφός μου!

Ρωτώ τώρα τους κυρίους – καπνιστές: Με ποιο δικαίωμα εγώ πρέπει να χρεωθώ μια χρόνια φαρυγγίτιδα εξ αιτίας του παθητικού καπνίσματος; Τι έφταιξα, κύριοι, που κάποιοι μου δημιούργησαν πρόβλημα στην υγεία μου μόνο και μόνο διότι ήθελαν ορισμένοι συνάδελφοι να καπνίζουν στο γραφείο που εργαζόμουν επί είκοσι ολόκληρα χρόνια (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) αδιαφορώντας για το πρόβλημα που δημιουργούσαν εις βάρος μου;

Τα ψέματα τελείωσαν!... Όχι απλώς πρέπει η Πολιτεία να λάβει άμεσα, αλλά όσο γίνεται πιο σκληρά (ανελέητα, θα έλεγα) μέτρα εις βάρος των καπνιστών, για να περιοριστεί κάποτε αυτό το κακό και να προστατευτούν τουλάχιστον οι μη καπνιστές!!

Ο θάνατος που σέρνουν στα πνευμόνια τους ορισμένοι κύριοι ή κυρίες δεν μπορεί να παρασύρει και άλλους και να γίνεται με το έτσι θέλω «εξαγώγιμο θανατηφόρο προϊόν»!

Φτάνει πια, κύριοι καπνιστές!.. Έλεος, κύριοι!.. Έλεος!...

Ζητώ και απαιτώ από την Πολιτεία να με προστατεύσει από τους καπνιστές!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011