«Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται!..»

Κωδικός Πόρου: 00285-115685-8190
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 01/02/16 20:16
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115685-8190
Περιγραφή:

«Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται!..»

«Σε μια ομολογουμένως περίεργη, όσον αφορά στην ορθότητά της, δήλωση προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων-μεταναστών που παραμένουν σήμερα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15 χιλιάδες!..». Ερώτημα: Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα;

ΔΕΝ ξέρω πόσοι Έλληνες αισθάνονται ενημερωμένοι απ’ όσα διαβάζουν σήμερα στις εφημερίδες και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ή ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Όλες οι ειδήσεις είναι «πασπαλισμένες» με το γνωστό αλατοπίπερο, αναλόγως των ιδεολογικών, πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων του συντάκτη. Σε τέτοιο σημείο που η ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη σου αναγνώστη σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ να καταρρέει μπροστά στην άβυσσο που τα ίδια τα μέσα έχουν δημιουργήσει.

Έχουμε -για παράδειγμα- το μεταναστευτικό, ένα θέμα που καίει όλους μας: Τι είπε ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Μουζάλας; Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό από το 1 εκ. πρόσφυγες-μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα το 2015 έχουν μείνει εντός συνόρων μόνο 15.000 (!!). Διαβάζουμε:

«Σε μια ομολογουμένως περίεργη, όσον αφορά στην ορθότητά της, δήλωση προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων-μεταναστών που παραμένουν σήμερα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15 χιλιάδες.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι μέχρι και το Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 - 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, αλλά από το Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν το 45-55%.

Αναφερόμενος στα δύο κέντρα μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων ατόμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είπε ότι θα είναι «Ανοιχτού τύπου», αλλά φρουρούμενα ενώ για τα hotspots σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, είπε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 - 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα(…)»

Ερώτημα: Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα; Ας πάμε, όμως, παραπέρα. Και ας διαβάσουμε μία άλλη είδηση, που έχει να κάνει με το διαβόητο και συνεχώς τροφοδοτούμενο Grexit :

Στους δύσκολους μήνες που έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση με τις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση και την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αναφέρεται η οικονομολόγος Megan Green σε άρθρο της στο Politico.

« … η ελληνική κρίση είναι μία μόνο από τις κρίσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη. Υπάρχει το προσφυγικό, οι διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία και η κρίση στην Ουκρανία. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει πως λόγω των κρίσεων η Μέρκελ θα κάνει υποχωρήσεις στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο το αντίθετο είναι πιθανότερο να συμβεί.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο στήριξης ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν πως ο μόνος ορθολογικός δρόμος για να προχωρήσουν ήταν η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Εάν έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα μία φορά, είναι πιθανόν να φτάσουν και πάλι σε αυτό, αναφέρει χαρακτηριστικά η Green…»

Ερώτημα: Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα; Ας πάμε, όμως, παραπέρα. Και ας διαβάσουμε μία άλλη είδηση, που έχει να κάνει με την πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Ζωή Κωσταντοπούλου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ σε ένα πολυσέλιδο άρθρο της που δημοσίευσε στην προσωπική της ιστοσελίδα με τίτλο «Ποιος φοβάται την αλήθεια;» κατηγορεί το διάδοχό της, για «σεξιστικό παραλήρημα» για «ιταμό ύφος» και «ακατάσχετη λασπολογία».

Εξιστορώντας τα γεγονότα του 2015 από τη δική της πλευρά και μεταξύ άλλων αναφέρει για το βράδυ της 9ης Ιουλίου, όταν ψηφιζόταν η παροχή εξουσιοδότησης στην κυβέρνηση για υπογραφή νέου Μνημονίου: "Εμβρόντητη άκουσα τον Τσίπρα να λέει, ενώπιον των Βούτση και Φλαμπουράρη, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ότι «μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί αντεπεξέλθει στην κατάσταση".

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ν. Βούτσης σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" τόνισε μεταξύ άλλων: «Για 2,5 μήνες γεμάτους η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει που λένε... Συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, bullying, απίστευτα πράγματα που δεν είναι και αυτά γνωστά. Εμείς κάνουμε εκλογές και η Κωνσταντοπούλου μόνη της κάνει Βουλή. Τότε που συγκαλούσε εικοσαμελείς επιτροπές με τρεις ανθρώπων και έκανε συνεντεύξεις Τύπου 5,5 ωρών...δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά».

Ερώτημα: Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα;

Ένα μονάχα: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται», λέει μια ελληνική παροιμία! Καλό μήνα!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου 2016