Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…

Κωδικός Πόρου: 00285-117372-522
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 14/06/11 13:45
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117372-522
Περιγραφή:

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…

Ήταν επόμενο!.. Την ώρα που η κυβέρνηση τα έχει κυριολεκτικά χαμένα και ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους για να περικυκλώσει τη Βουλή, ώστε να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο, κάποιοι γείτονές μας εκμεταλλεύονται το γεγονός και στήνουν άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων!... «Ο λύκος, όπως λέει η παροιμία, στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!..

ΔΙΑΒΑΣΑ την είδηση και σας τη μεταφέρω, όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στη γνωστή τηλεφημερίδα «Ζούγκλα» του κ Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:

«Οι εργασίες για τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ξεκίνησαν το πρωί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Το άγαλμα επισήμως θα ονομάζεται «Έφιππος πολεμιστής» και έφθασε πριν από μερικές ημέρες στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.

Οι εργασίες τοποθέτησής του αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα. Το άγαλμα και η επιχάλκωσή του, που έγινε σε ειδικό εργαστήριο στη Φλωρεντία της Ιταλίας, κόστισαν 5,3 εκατ. ευρώ.

Περίπου 4,1 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή της βάσης του αγάλματος και του σιντριβανιού πάνω στο οποίο θα βρίσκεται ο «Έφιππος πολεμιστής». Συνολικά, το κόστος του όλου έργου ανέρχεται στα 9,4 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης του κέντρου της πόλης «Σκόπια 2014», το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση επέκρινε το εγχείρημα, αποκαλώντας το «σχέδιο εξαρχαϊσμού» του Nicola Gruevski.

Σύμφωνα με αναφορές των Μ.Μ.Ε. των Σκοπίων, το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, μαζί με τη βάση και το σιντριβάνι, θα έχει ύψος περίπου 22 μέτρα (12 μέτρα το άγαλμα και 10 μέτρα η βάση).»

Είπατε τίποτε;

Η είδηση δεν διαψεύδεται και τι να πει κανείς πλέον για την ολιγωρία όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, όσον αφορά στο σκοπιανό ζήτημα, με αποτέλεσμα να μας οδήγησαν εδώ πού έχουν φτάσει τα πράγματα!

Και ποιος μπορεί πλέον να σταθεί εμπόδιο στον κ. Nicola Gruevski, ο οποίος ακριβώς επειδή έκανε για τους δικούς του πολίτες εθνική πολιτική (κάτι απευκταίο για τους δικούς μας πολιτικούς μη και τυχόν δυσαρεστήσουμε κάποιους αριστεριστές ή τους παρατηρητές των διαφόρων Ελσίνκι κλπ) βρήκε την ευκαιρία να κάνει ό,τι πράττει εις βάρος της Ελλάδος και του Ελληνισμού!

Κι όλα αυτά όταν είναι γνωστό ότι η πολιτική, που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, απέτυχε παταγωδώς, αφού το «παιχνίδι» αυτό δεν «παιζόταν» μόνον από καθέδρας (ιστορικές αναλύσεις κλπ), αλλά και με άλλου είδους παιχνίδια που χρησιμοποίησαν αφειδώς οι γείτονές μας.

Ένα παράδειγμα για να καταλάβετε: Είναι γνωστό ότι στης αρχές του 1990, όταν γίνονταν τα διάφορα γιγαντιαία συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορήθηκε ότι διέθεσε 2,5 δις δραχμές στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» που εισέπραξαν κάποιοι (άγνωστοι ακόμα) δημοσιογράφοι για λόγους εθνικούς!

Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε περισσότερο το θέμα, αλλά το ερώτημα είναι πώς λειτούργησαν αυτοί οι κύριοι, που από τη μία εισέπραξαν τόσα χρήματα και από την άλλη άφησαν τον Κίρο Γκριγκόροφ τότε ή τον Νίκολα Γκρούεφσκι σήμερα να «αλωνίζει» παντού;

Αλήθεια, δεν είναι ένα ερώτημα;

Τώρα τα πράγματα έφτασαν στο μη χειρότερο!.. Την ώρα που η κυβέρνηση τα έχει κυριολεκτικά χαμένα και ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους για να περικυκλώσει τη Βουλή, ώστε να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο, κάποιοι γείτονές μας εκμεταλλεύονται το γεγονός και στήνουν άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων!...

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», λέει μια παροιμία μας. Και αύριο ειδικά, που το φεγγάρι θα χαθεί για περίπου εκατό λεπτά της ώρας και ο λύκος γίνεται πιο αγριωπός … αλλά ας τ’ αφήσουμε αυτά μη μας παρεξηγήσουν ορισμένοι για προληπτικούς και δεισιδαίμονες!...

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011