Να τα χιλιάσουμε!..

Κωδικός Πόρου: 00285-115655-8309
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 02/03/16 17:42
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115655-8309
Περιγραφή:

Να τα χιλιάσουμε!..

Δεν ξέρω τι πετύχαμε!.. Αν ήμασταν χρήσιμοι ή άχρηστοι! Επωφελείς ή ανώφελοι! Απαραίτητοι ή περιττοί!.. Φροντίσαμε, όμως, στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού να είμαστε κόσμιοι και ευγενικοί. Κι όποιο θέμα αναρτούσαμε το κάναμε με αγάπη, διότι, όπως έλεγε ένας παλιός μου φίλος (αείμνηστος σήμερα), ο Γιώργος ο Χριστόπουλος, «οι άνθρωποι είναι ευτυχείς όταν αισθάνονται την ηδονή της προσφοράς»!..

Σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, όπως με ενημερώνει το Facebook, κλείσαμε έξι χρόνια, από τότε που θελήσαμε να κολυμπήσουμε στα αγεωγράφητα νερά ή στα λεγόμενα αχαρτογράφητα ύδατα της κοινωνικής δια-δικτύωσης! Στα βαθυγάλαζα νερά του παγκόσμιου ωκεανού της πληροφόρησης και της γνώσης! Ιδού λοιπόν η ηλεκτρονική μας διεύθυνση:

www.facebook.com/sakketosaggelos

Δεν ξέρω τι πετύχαμε!.. Αν ήμασταν χρήσιμοι ή άχρηστοι!.. Επωφελείς ή ανώφελοι!.. Απαραίτητοι ή περιττοί!.. Φροντίσαμε, όμως, στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού να είμαστε κόσμιοι και ευγενικοί. Κι όποιο θέμα αναρτούσαμε, το κάναμε με αγάπη, διότι, όπως έλεγε ένας παλιός μου φίλος (αείμνηστος σήμερα), ο Γιώργος ο Χριστόπουλος, «οι άνθρωποι είναι ευτυχείς όταν αισθάνονται την ηδονή της προσφοράς»!..

Πάνω από 5.000 φίλοι μάς τίμησαν με τη φιλία τους. Ελπίζω να συνέβη το ίδιο κι από πλευράς μας, άλλο αν μέσα σ’ αυτούς υπήρξαν και ορισμένοι (ευτυχώς μετρημένοι στα δάχτυλα της μιας χειρός) οι οποίοι μας πίκραναν αρκετά. Δεν πειράζει. Εμείς κοιτάζαμε πώς να ερευνούμε ενδιαφέροντα και ψυχωφελή θέματα, αλιεύοντας θέματα από πολλές βιβλιογραφικές πηγές, ακόμη κι από διάφορα εγκυκλοπαιδικά λεξικά («δομή», «Μαλλιάρης-παιδεία», «Τομή Gold» κλπ) για να είμαστε χρήσιμοι κι επωφελείς σ’ αυτούς, επειδή τα πάντα τα βλέπουμε μέσα από ένα παιδαγωγικό και αφιλοκερδές ανθρωπιστικό πρίσμα, ενώ εκείνοι μας πότιζαν δηλητήριο.«Αντί του μάνα, όξος και χολή»!.. Δεν πειράζει!.. Ας είναι καλά οι άνθρωποι!.. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε εκείνο που έλεγε ο Χριστός: «Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε»!

Και να θέλω δεν μπορώ να απαριθμήσω πόσες χιλιάδες θέματα αναρτήσαμε στο Facebook!.. Τα περισσότερα (στην συντριπτική τους πλειοψηφία, θα λέγαμε) με δική μας υπογραφή!.. Κατά ένα πρόχειρο υπολογισμό: δέκα θέματα την ημέρα, τριακόσια το μήνα, 3.600 το χρόνο, περίπου 20.000 θέματα στα έξι χρόνια (!!). Το ένα καλύτερο από τ’ άλλο, όπως μου είπε ένας σεβάσμιος κληρικός!

Ναι. Το γνωρίζω. Πολλοί θα ήθελαν η σελίδα μας στο Facebook να ήταν αμιγώς θρησκευτική σελίδα. Τι πιο εύκολο για μας! Και μάλιστα όταν το Ιστορικό και Δημοσιογραφικό μας Αρχείο είναι «πλημμυρισμένο» από χιλιάδες κείμενα και χιλιάδες φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, οπτικά στοιχεία, μεγάλες προσωπικές έρευνες και τόσα άλλα, που ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας! Προηγήθηκαν τα αρχεία που είχαμε αποθηκεύσει στον υπολογιστή!..  Αναμείνατε και θα το διαπιστώσετε σε λίγο καιρό!

Απλά, ως άνθρωποι που δώσαμε τον αγώνα μας, ως «μάχιμοι γραφιάδες», στα μαρμαρένια δημοσιογραφικά αλώνια, δεν θελήσαμε να προδώσουμε αυτό που επί χρόνια υπηρετήσαμε: τη δημοσιογραφία! Την ευπρεπή και κόσμια δημοσιογραφία, χωρίς κακίες και υβριστικά σχόλια, χωρίς χαμερπή και απαράδεκτα (μέχρι και ανήθικα) υπονοούμενα, χωρίς ευτελισμούς και κακοήθειες, που μετατρέπουν μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σε ένα βρόμικο πτυελοδοχείο και όχι σε ένα ξωκλήσι του πνεύματος!

Αυτός και ο λόγος, λοιπόν, που η σελίδα μας στο Facebook είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, όπου οι αναγνώστες μπορούν ν’ αναζητήσουν όλα σχεδόν τα θέματα της αρεσκείας των. Κάτι που με τόση άνεση και ευκολία μπορούν να κάνουν και στην ιστοσελίδα μας (www.sakketosaggelos.gr). Αυτά τα θέματα, που θα μπορούν με άνεση και ευκολία να δείξουν και στο σπίτι τους, στη μάνα τους, στον πατέρα τους, στα παιδιά τους!

Κλείνοντας, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και όλες τις φίλες που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια! Και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Με μία υπόσχεση: Θα συνεχίσουμε όπως αρχίσαμε!.. Για την Ελλάδα, τον Χριστό και τον Ελληνικό Πολιτισμό!.. 

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016