Να προλάβουμε πριν ο γάϊδαρος ανέβει στα κεραμίδια…

Κωδικός Πόρου: 00285-117431-171
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 16/04/11 14:08
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117431-171
Περιγραφή:

Να προλάβουμε πριν ο γάϊδαρος ανέβει στα κεραμίδια…

Λύση στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του τόπου δεν μπορούν να δώσουν πλέον τα πάσης φύσεως Μνημόνια και οι εμμονές μας στα ξένα κέντρα αποφάσεων (ΔΝΤ κλπ), αλλά η άμεση οικονομική ανάπτυξη της Χώρας, που θα δώσει δουλειά στον κοσμάκη και θα αποτρέψει να ξεπουλήσουμε ακόμη και τ’ ασημικά της Ελλάδος στους ξένους ή τους όποιους επιτηδευματίες του είδους!..

ΣΤΟ χωριό μας, όταν θέλαμε να αποτρέψουμε ένα κακό, λέγαμε: «Να προλάβουμε πριν ο γάϊδαρος ανέβει στα κεραμίδια» ή «πριν η γαϊδούρα ανέβει στο δέντρο»!

Εξυπακούεται ότι μιλούσαμε για προληπτικές και όχι θεραπευτικές ενέργειες. Η πρόληψη, όπως είναι σε όλους γνωστό, πάντα προλαμβάνει το κακό.

Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες εδώ και αιώνες, από καταβολής της ελληνικής φυλής, είμαστε Επιμηθείς και όχι Προμηθείς. Αφήνουμε πρώτα να γίνει το κακό και μετά θρηνούμε όλοι μαζί γιατί και πώς έγινε τούτο το κακό. Η συμφορά, δηλαδή, που μας βρήκε.

Όχι ότι είμαστε κι εμείς άμοιροι ευθυνών για την κατάντιά μας, ώστε να δίνουμε το δικαίωμα ακόμη και σε Τούρκους να μας περιγελούν ή να μας εμπαίζουν. Θυμηθείτε την άσωτη ζωή και τα … εορτοδάνεια, τα όποια καταναλωτικά δάνεια, που μας τα έδιναν πολλές φορές «με το ζόρι»!

Υπήρχαν τράπεζες οι οποίες από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να σε παίρνουν τηλέφωνο στο σπίτι και να σου μιλάνε για το πόσο εύκολο είναι να πάρεις ένα καταναλωτικό δάνειο έστω και με μια απλή δήλωση!..

Μόνο που οι τράπεζες αυτές «τσέπωσαν» τα 28 δισεκατομμύρια επί Κυβερνήσεως Καραμανλή και άλλα τόσα περίπου επί σημερινής Κυβερνήσεως Παπανδρέου. «Εγγύηση του Κράτους», λέει.

Και οι Ισολογισμοί; Πού είναι εκείνοι οι Ισολογισμού που δημοσίευαν κάθε τόσο οι ελληνικές τράπεζες με τα αμύθητα κέρδη; Πού τα πήγαν τόσα λεφτά; Πού τα έκρυψαν; Τώρα θέλουν να πάρουν και τη μερίδα του λέοντος από το δάνειο των 110 δις της Τρόϊκας, που χορηγεί ως βοήθεια στην Ελλάδα;

Αλλά ας τ’ αφήσουμε τώρα αυτά και ας έλθουμε στον εθνικό μας χώρο, για να δούμε πώς θα επιβιώσουμε! Γιατί με ξεπουλήματα («πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή») και με την ανελέητη οικονομική ασφυξία των Ελλήνων, το λιγότερο που θα καταφέρουμε είναι το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα απ’ αυτό που επιδιώκουμε!

Με ένα λαό πάμπτωχο και καταδικασμένο στην ανέχεια και τον μαρασμό, πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης;

Όσο κι αν δεν θέλουν να το καταλάβουν πολλοί, η λύση είναι μία: Η άμεση και ταχύρρυθμη ανάπτυξη της Χώρας.

Και είναι να απορεί κανείς, αφού η Τρόϊκα, που θέλει να μας δίνει δάνεια για να ξεχρεώσουμε τα … δάνειά μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε συνεχώς ένα φαύλο κύκλο, γιατί αυτά τα χρήματα δεν τα ρίχνει κατευθείαν στην ανάπτυξη, με εργοστάσια κλπ., ώστε και ο κόσμος να έχει δουλειά, οι ίδιοι οι δανειστές μας να ξεχρεώνονται και να μην υποχρεωθεί ο ελληνικός λαός να ξεπουλήσει τ’ ασημικά του;

Μήπως, λοιπόν, όλα αυτά είναι ένα χοντρό -και παράλληλα σατανικό-παιχνίδι εις βάρος του ελληνικού λαού; Ενός προδιαγεγραμμένου σχεδίου, με σκοπό την χρεοκοπία της Χώρας και την καταλεηλάτηση ή λαφυραγώγηση αυτής;

Λέω: Μήπως;

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 16 Απριλίου 2011