Να ξεφύγουμε αμέσως από την εθνική μελαγχολία!..

Κωδικός Πόρου: 00285-115662-8281
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 24/02/16 19:24
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115662-8281
Περιγραφή:

Να ξεφύγουμε αμέσως από την εθνική μελαγχολία!..

Όλα δείχνουν πλέον ότι τα φώτα της δημοσιότητας σε λίγες μέρες θα πέσουν όχι πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, να καταθέσουν άμεσα και υπεύθυνα τις προτάσεις τους για την επίλυση του προβλήματος των προσφύγων. Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε αμέσως από την εθνική μελαγχολία!...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι «κομίζομεν γλαύκας εις Αθήνας». Η Ελλάδα ζει μία από τις πιο μεγάλες τραγωδίες της μεταπολεμικής περιόδου. Αν θέλετε αμέσως μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια τραγωδία, που έχει να κάνει με το λεγόμενο προσφυγικό ή μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τη Χώρα μας εδώ και ορισμένα χρόνια.

Η Χώρα μας, ενώ αντιμετωπίζει μια βαθύτατη οικονομική κρίση, σχεδόν έχει μετατραπεί σε μία αποθήκη ψυχών, μια αποθήκη απελπισμένων ανθρώπων, αν θέλετε. Άνθρωποι εξαντλημένοι από πολέμους και κινδυνεύοντας να χάσουν τη ζωή τη δική τους, αλλά και των οικογενειών τους, έρχονται «συν γυναιξί και τέκνοις» στην Ελλάδα προκειμένου να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη.

Ακόμη και οι φίλοι μας στην Ευρώπη φαίνεται να μας περιφρονούν. Πάρτε για παράδειγμα την Αυστρία, που πριν λίγο καιρό είχαμε υποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων τον καγκελλάριό της! Η Ελλάδα «δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να μειώσει τις προσφυγικές ροές, αντίθετα θέλει να συνεχιστούν», λέει σε αυστηρό ύφος ο αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, και μάλιστα προαναγγέλλει μονομερείς ενέργειες!

Οσο δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή λύση είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μέτρα σχολίασε μέσω Twitter ο παραπάνω πολιτικός, λίγο πριν ξεκινήσει η διάσκεψη για την μετανάστευση στη Βιέννη η οποία είναι σε εξέλιξη. Ο ίδιος, προκλητικός για μια ακόμη φορά, όπως αναφέρουν τα διάφορα δημοσιεύματα, επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για τις προσφυγικές ροές και υπεραμύνθηκε του «δικαιώματος» χωρών να κλείσουν τα σύνορά τους! Το μήνυμα της διάσκεψης είναι ότι όσο δεν μπορούμε να απορροφήσουμε έναν απεριόριστο αριθμό προσφύγων, θα κάνουμε τα πάντα για να μειώσουμε τις προσφυγικές ροές.

Τι λένε όμως οι κυβερνητικοί παράγοντες επί του θέματος αυτού;

Οι αποφάσεις πέντε βαλκανικών χωρών να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές θα δημιουργήσει «μίνι ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας. «Είναι σκανδαλώδες η απόφαση πέντε αστυνομικών διευθυντών να ανατρέπει την απόφαση των υπουργών της Ευρώπης», δήλωσε στο Reuters (!!).

Αλλά και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σκληρή παρέμβαση για το προσφυγικό ζητώντας με κάθε τρόπο να σταματήσουν οι παράνομες ροές προσφύγων και μεταναστών επισημαίνοντας την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου καθώς για την Ελλάδα τίθεται πια θέμα εθνικής κυριαρχίας!

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Τούρκο πρέσβη, σημείωσε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν και ενόψει της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης - Τουρκίας και πως «Δεν χωρούν ούτε υπαναχωρήσεις από τα αρχικώς συμφωνηθέντα στο ΝΑΤΟ, ούτε κωλυσιεργίες».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν αντέχει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Η συγκινητική στάση αλληλεγγύης του ελληνικού λαού δεν αρκεί από μόνη της. Οι παράνομες ροές πρέπει με κάθε μέσο να σταματήσουν τώρα. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να διαφυλάξει την έννομη τάξη, την ασφάλεια των πολιτών και τη σταθερότητα της χώρας»,κατέληξε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μόνο που τα πράγματα δεν επιβαρύνονται μονάχα από το προσφυγικό ή μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά διογκώνονται περισσότερο και με την απεργιακή κινητοποίηση πολλών κοινωνικών κλάδων, αρχής γινομένης από τους αγρότες, που έχουν κλείσει με τα μπλόκα τους τις εθνικές οδούς, ενώ το Μαξίμου φαίνεται για πρώτη φορά να τα έχει χαμένα.

Όλα δείχνουν πλέον ότι τα φώτα της δημοσιότητας σε λίγες μέρες θα πέσουν όχι πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, να καταθέσουν άμεσα και υπεύθυνα τις προτάσεις τους για την επίλυση του προβλήματος των προσφύγων. Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε αμέσως από την εθνική μελαγχολία!...

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016