Μήπως πολλαπλασιάζονται αρκετά οι διαφωνίες βουλευτών;

Κωδικός Πόρου: 00285-115648-8337
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 09/03/16 18:04
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115648-8337
Περιγραφή:

Μήπως πολλαπλασιάζονται αρκετά οι διαφωνίες βουλευτών;

Κάποτε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του στο Εξωτερικό, είπε: «Έξω πάμε καλά!..», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο Εσωτερικό της Χώρας τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και το λέμε αυτό διότι πολύ φοβούμαι ότι οι αντιδράσεις και διαφωνίες ορισμένων κυβερνητικών βουλευτών κάθε άλλο, παρά ενθαρρύνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για μια διευθέτηση ή λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας!..

ΜΟΛΙΣ πριν λίγες ώρες ακούσαμε ότι σε μία συζήτηση που έγινε με θέμα: «Η Αριστερά στην κυβέρνηση: ποιες προοπτικές για το 2016;», που διοργάνωσε η κίνηση«Κοινωνία Πρώτα», με ομιλητές βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακούστηκε το εξής περίεργο:

«Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από το ασφαλιστικό, που όλοι καταλαβαίνουν ότι κάποια δραστικά και οδυνηρά μέτρα χρειάζεται να ληφθούν. Ούτε ίσως από το προσφυγικό, που άλλοι μας φόρτωσαν. Θα πέσει επειδή, από απειρία, ανικανότητα ή απλώς εγκληματική αδιαφορία, δεν μπορούμε να λύσουμε τα απλούστερα προβλήματα του κόσμου, όπως την προεδρία των κάθε ΚΕΣΥ».

Την απίστευτη δήλωση που προκάλεσε αίσθηση και σίγουρα θα συζητηθεί, φέρεται ότι την έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου(πάνω φωτογραφία).

Μα, αν δεν κάνουμε λάθος, ακόμη δεν έσβησε η μελάνη που χύθηκε από την πένα του πρωθυπουργού, καθώς δεχόταν την παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη(2η φωτογραφία) για μια δήλωση που έκανε στον Maximum 93,6 περί «παραπλάνησης των αγροτών» από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «όπως και από τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου».

Το όλο ζήτημα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Και ασφαλώς την ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αργά το βράδυ ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας , έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού, ο οποίος βρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αλλά, όπως είπαμε, μόλις επέστρεψε, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σγουρίδης, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, δήλωσε ότι «αν δεν τάξεις (ο λαός) δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός ... πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια». Εν συνεχεία, ερωτηθείς για το αν ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τους αγρότες, απάντησε«όπως και ο προηγούμενος, Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν». Σε δεύτερη ερώτηση, αν ο κ. Τσίπρας «παραπλάνησε τους αγρότες όπως ο κ. Σαμαράς», απάντησε «όπως ο Παπανδρέου πριν κλπ».

Είχαν προηγηθεί, όμως, ακόμη δύο αποσκιρτήσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό Σύριζα- Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Και μιλάμε για το βράδυ εκείνο της 18ης Νοεμβρίου 2015 όπου ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την δόση των 2 δισ. ευρώ, αλλά με απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στάθης Παναγούλης επέλεξε να απουσιάσει εκφράζοντας την διαφωνία του, με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Αλέξης Τσίπρας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταψήφισε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Πάνος Καμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας -υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους- περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Παναγούλης (βλέπε αριστερά φωτοτυπία). «Ήρθα αντιμέτωπος με τη συνείδησή μου και τις αντιστασιακές μου αρχές τις οποίες υπηρέτησα στα επτά δύσκολα χρόνια κατά της δικτατορίας, αποδεχόμενος με το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας»συνέχισε ο κ. Παναγούλης.

«Υπακούοντας όμως στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύριζαν στα χρόνια της διαπλοκής», τόνισε ο κ. Παναγούλης και κατέληξε εξηγώντας ότι απέχει από την ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνολικά, εκείνο το βράδυ της ψηφοφορίας, υπέρ ψήφισαν 153, όσοι αποτελούν σήμερα την (όντως ισχνή) πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος. Πόσο θ’ αντέξουν, όμως, οι βουλευτές και δεν θα ραγίσουν; Είναι πραγματικά ένα ερώτημα!

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016