Μακάρι!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117334-769
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 22/07/11 13:58
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117334-769
Περιγραφή:

Μακάρι!..

Όλα τα πράγματα και οι ενέργειες, που κάνει ένας άνθρωπος, κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μακάρι η νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες βράδυ στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες να είναι σωτήρια για την Ελλάδα. Εκτός κι αν οι διθύραμβοι και οι θριαμβολογίες υποκρύπτουν άλλα στοιχεία…

ΟΙ ΦΙΛΟΙ αναγνώστες και αναγνώστριες γνωρίζουν την αντιμνημονιακή πολιτική του γράφοντος., που πολέμησε με την γραφίδα του το Μνημόνιο με όσες δυνάμεις του απέμειναν. Και εξακολουθεί να είναι αντιμνημονιακός.

Ωστόσο, με όλα όσα είδαμε χθες βράδυ στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, φαίνεται ότι «κάτι αλλάζει». Υπέρ ή κατά της Ελλάδος; Αυτό μόνον ο χρόνος θα το δείξει.

Είναι γεγονός ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, ήσαν αναφανδόν υπέρ του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδος με ένας νέο «Σχέδιο Μάρσαλ». Και μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα. Ποιος δεν το θέλει.

Είναι αυτοί οι ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι έδωσαν πάμπολλες δυνατότητες στην ελληνική κυβέρνηση να αναδιαρθρώσει το τεράστιο δημόσιο χρέος!.. Και όχι μόνο!.. Προσέφεραν δυνατότητες επαναγοράς, επιμήκυνσης των δανείων, μείωσης των επιτοκίων και εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα με ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχουν κατά τα πρότυπα των δημόσιων συμφωνιών με επιπρόσθετη πτώση επί της ονομαστικής αξίας των τίτλων κλπ.

Ωστόσο, όσο κι αν σας φανεί περίεργο, εκείνο που προβλημάτισε τον γράφοντα δεν είναι οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, που εξέφραζαν ορισμένοι αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι (η Νέα Δημοκρατία είναι γεγονός ότι τήρησε στάση αναμονής μέχρι να βγουν οι επίσημες ανακοινώσεις), αλλά το εμφανές πεσμένο και μελαγχολικό ύφος του Πρωθυπουργού καθ’ όλη την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους. Δεν γέλασε ούτε μία φορά! Ήταν συνέχεια σκεπτικός και προβληματισμένος. Γιατί, άραγε;

Θα περιμέναμε να λάμπει κυριολεκτικά από χαρά!.. Να ακτινοβολεί το πρόσωπό του!.. Μετά από μια τέτοια επιτυχία, όπως τουλάχιστον την εμφανίζουν τόσον ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, όσον και ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έπρεπε να πετάνε στα ουράνια, που λέει ο λαός. Αντί τούτων, όμως, είδαμε ένα πεσμένο ύφος, μια μελαγχολία, έναν σκεπτικισμό, έναν προβληματισμό και -αν θέλετε- μια αμηχανία!

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Και οι μόνοι που γνωρίζουν την αλήθεια των πραγμάτων είναι οι παραπάνω πολιτικοί, όπως και οι κκ Γ. Προβόπουλος και Β. Ράπανος, οι οποίοι κλήθηκαν εκτάκτως να παραστούν στις Βρυξέλλες ως αρμόδιοι τραπεζικοί!.

Τη «γλιτώσαμε» ή όχι, λοιπόν; Πήραμε μια βαθιά ανάσα ή μήπως φορτωθήκαμε άλλα 30 χρόνια το Μνημόνιο και τα όποια Μεσοπρόθεσμα κλπ.;

Ο χρόνος είναι ο μόνος αψευδής μάρτυς. Και μακάρι να είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν σήμερα όλες οι συμπολιτευόμενες εφημερίδες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, ώστε η όντως ιστορική χθεσινή Σύνοδος των Ευρωπαίων Ηγετών να ήταν όχι μόνον καθοριστική, αλλά και σωτήρια για την Ελλάδα.

Μακάρι!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011