Κρίμα, Λάκη Λαζόπουλε!..

Κωδικός Πόρου: 00285-115669-8253
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 17/02/16 17:04
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115669-8253
Περιγραφή:

Κρίμα, Λάκη Λαζόπουλε!..

Μία και μόνη κουβέντα έφθασε για να γκρεμίσεις από τα μάτια μας ό,τι όμορφο είχαμε «χτίσει» για σένα, αφού χθες το βράδυ στο «Τσαντίρι» σου, με το χτύπημα που έκανες στους βαριά κινητικά ανάπηρους, θα έκανες ακόμη και τη μάνα σου, που τόσο αγαπούσες, να σε κοίταζε με λύπη από ψηλά και να ντρέπεται για σένα!.. Κρίμα, Λάκη Λαζόπουλε!.. Κρίμα και πάλι κρίμα!...

ΧΘΕΣ βράδυ ο Λάκης Λαζόπουλος προέβη σε ένα μεγάλο φραστικό ατόπημα!.. Γνωρίζοντας τη δύναμη που έχει το μέσο που χρησιμοποιεί (τηλεόραση «Άλφα»), για να προβάλει την όντως επιτυχημένη εκπομπή του («Αλ Τσιντίρι»), αντί να ικανοποιήσει (όπως τουλάχιστον πρέπει να κάνει ένας καλλιτέχνης), πλήγωσε βαθύτατα μια κατηγορία ανθρώπων, που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα!

Ας διαβάσουμε όμως, πρώτα απ' όλους, αν συμφωνεί το αναπηρικό κίνημα με όσα είπε ο κ. Λαζόπουλος,  περί … «καθήλωσης» των ατόμων με κινητική αναπηρία, ή -αν θέλετε- ο κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), που αποτελεί την τριτοβάθμια κοινωνική και συνδικαλιστική οργάνωση του αναπηρικού κινήματος της Ελλάδας.

Πράγματι!.. Στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα FM» κλήθηκε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.με Α. κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του κυρίου Λάκη Λαζόπουλου στην εκπομπή του. Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα».

«Με μεγάλη έκπληξη και στεναχώρια ακούσαμε τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου. Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει "Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας"; http://www.esaea.gr/multimedia/photos/sullalitirio-bouli-27-9-2012/27-9-2012-58-499

Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο.

Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο.

Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης. Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Δηλαδή, για τον κ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, "καθηλωμένος σε μία ιδέα".

Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία».

Τι άλλο να πούμε εμείς; Το είπαμε ευθύς εξ αρχής: Κρίμα, Λάκη Λαζόπουλε!.. Μία και μόνη κουβέντα έφθασε για να γκρεμίσεις από τα μάτια μας ό,τι όμορφο είχαμε «χτίσει» για σένα, αφού χθες το βράδυ στο «Τσαντίρι» σου, με το χτύπημα που έκανες στους βαριά κινητικά ανάπηρους, θα έκανες ακόμη και τη μάνα σου, που τόσο αγαπούσες, να σε κοίταζε με λύπη από ψηλά και να ντρέπεται για σένα!..

Κρίμα, Λάκη Λαζόπουλε!.. Κρίμα και πάλι κρίμα!...

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016