Κόλαση του Δάντη η Ευρώπη των χρεών;

Κωδικός Πόρου: 00285-117362-594
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 24/06/11 13:09
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117362-594
Περιγραφή:

Κόλαση του Δάντη η Ευρώπη των χρεών;

Η Ευρωζώνη –λέει- είναι μια κόλαση χρεών και ελλειμμάτων!.. Και η μοίρα της Ελλάδας ενέχει μια σαφή προειδοποίηση για τις άλλες χώρες. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες, αλλά οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο αρνούνται να παραδεχτούν το μοιραίο λάθος της συνταγής του Μνημονίου. Προτιμούν να υποφέρει ο ελληνικός λαός και αρνούνται να αποδεχτούν το δίκαιο του αιτήματος για αναδιαπραγμάτευση που ζητεί ο Αντώνης Σαμαράς!...

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ σήμερα η έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή» και το επισημαίνουν διάφοροι άλλοι δημοσιογράφοι ή πολιτικο-οικονομικοί αναλυτές:

«Η Ευρωζώνη είναι μια κόλαση χρεών και ελλειμμάτων. Και η μοίρα της Ελλάδας ενέχει μια σαφή προειδοποίηση για τις άλλες χώρες. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες, αλλά οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο αρνούνται να παραδεχτούν το μοιραίο λάθος της συνταγής του Μνημονίου. Προτιμούν να υποφέρει ο ελληνικός λαός και αρνούνται να αποδεχτούν το δίκαιο του αιτήματος για αναδιαπραγμάτευση που ζητεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Ασφαλώς, η κρίση είναι εδώ και είναι βαριά. Αλλά η Ευρώπη δεν έχει ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο ούτε προτίθεται να αυτοκτονήσει. Πίσω από το ευρώ και το χρέος της Ευρωζώνης υπάρχουν 17 κράτη, οι ηγεσίες των οποίων διακρίνονται για τις διαφωνίες, την αμφιθυμία και τις ταλαντεύσεις τους. Είναι φαιδρό, λοιπόν, να λοιδορείται μόνο ο Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έλαβε μέρος στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει λάθη, τα οποία οδήγησαν ήδη σε παρατεταμένη ύφεση και παράλυση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο επισήμανε ότι «κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε».

«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Παρέμεινα στην άποψή μου ώς το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους απόψεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνος με τους στόχους και τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχουν τεθεί, αλλά αντίθετος με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς».

Όπως είπε μετά τη λήξη της συνόδου, οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις του: «Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος… Επέμεινα ότι ευθύνη δεν είναι να αποδεχόμαστε το λάθος, αλλά να το επανορθώσουμε. Και αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας. Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψή μου ώς το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους. Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε εμείς οι Έλληνες είναι το γεγονός ότι οι κύριοι της Ευρώπης δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα έχει δημοκρατία και λειτουργούν όλοι οι δημοκρατικοί θεσμοί. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Αξιωματική Αντιπολίτευση, άλλα κόμματα. Η ίδια η Βουλή! Δεν έχει, λοιπόν, «νταβατζήδες» ούτε δέχεται τοκογλύφους και «πολιτικούς επιβήτορες»!

Τι ζητάει, λοιπόν, η γερμανική προπαγάνδα που κορυφώνεται εις βάρος του ελληνικού λαού; Και πολύ καλά κάνει ο κ. Αντώνης Σαμαράς που λέει ότι αυτή η προπαγάνδα δεν τον ενοχλεί διότι «αποκαλύπτονται τα προσωπεία του καθενός»!

Είναι ν’ απορεί κανείς τι θέλουν οι καλοπληρωμένες πένες του περιοδικού «Der Spiegel», που χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «ενοχλητικό αντάρτη της Αθήνας» και γενικά σε τι αποσκοπεί η συνολική επίθεση, που εξαπολύεται κατά του προέδρου της Ν.Δ. αποκαλώντας τον … «μπαμπούλα της Ευρώπης»;

Αφού αυτοί οι κύριοι δήθεν κόπτονται «για το καλό μας» (Μεσοπρόθεσμο κλπ), γιατί δεν ενδιαφέρονται με το ίδιο πάθος να πληρωθεί ο ελληνικός λαός τις πολεμικές αποζημιώσεις, που δικαιούται από τις ανυπολόγιστες καταστροφές των γερμανικών ναζιστικών ορδών του Χίτλερ (χωρίς να κοστολογούμε τις χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, που εκτελέστηκαν μαζικά);

Δώστε μας, κύριοι, τις πολεμικές αποζημιώσεις, που μας χρωστάτε, και σας δίνουμε αμέσως τα δάνεια που μας δώσατε!

Πατσίσαμε; Άντε, μπράβο!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011