Κι όμως!.. Υπάρχει ελπίδα!...

Κωδικός Πόρου: 00285-117375-505
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 11/06/11 14:42
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117375-505
Περιγραφή:

Κι όμως!.. Υπάρχει ελπίδα!...

Δυστυχώς, τα μέλη της κυβέρνησης της Χώρας μας, με όλα όσα κάνουν, μας δίνουν την αίσθηση ότι από κυβερνώντες έγιναν … τοποτηρητές της Τρόϊκα! Και είναι ν’ απορεί κανείς πώς αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται με τη συνείδησή τους ήσυχοι έχοντας πάρει στο λαιμό τους όλους τους Έλληνες χωρίς να τους ρωτήσουν γι’ αυτά που πράττουν και για όλα όσα σκέπτονται να κάνουν!.. Παρά ταύτα δεν χάθηκε η Ελλάδα μας!... Όσο υπάρχουν Έλληνες υπάρχει και ελπίδα!..

ΕΝΑ από τα πιο εύστοχα ευφυολογήματα, που επινόησε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» είναι η φωτογραφία που δείχνει τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ Παπακωνσταντίνου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γ. Παπανδρέου να πίνουν με το ποτήρι τους νερό γράφοντας τη λέξη «το-ποτηρι-τές…»!..

Δεν ξέρω αν αυτό το πράγματι πολύ έξυπνο ευφυολόγημα μπορεί να στείλει το δικό του (σημειολογικό, αν θέλετε) μήνυμα προς όλους τους κυβερνώντες αυτή τη Χώρα. Βλέπετε ζούμε σε εποχές όπου οι άνθρωποι αυτοί, από τον τρόμο που έχουν, δεν βλέπουν ούτε τον καθρέπτη τους όταν σηκώνονται από το κρεβάτι τους ! Τόσο πολύ φοβούνται την σκληρή και ανελέητη πραγματικότητα!

Και πώς μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού αυτοί οι κύριοι, με τα δεκανίκια ενός γραφικού πολιτικού αρχηγού, που για εξαργυρώσει το όποιο πολιτικό γραμμάτιο, ψήφισε κι αυτός το Μνημόνιο, μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν! «Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ», που λέει ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης!

Επειδή, όμως, ο γράφων δεν είναι από τους ανθρώπους που παρασύρεται εύκολα από τις κάθε λογής «δημοσιογραφικές» σειρήνες, τα παπαγαλάκια των εξουσιαστών, αφού στη δημοκρατία, όπως έλεγε ο Παύλος Μπακογιάννης, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θέλει σήμερα να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον κόσμο! Ένα μήνυμα ελπίδας και χαράς για το αύριο!

Και το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα είναι το αναντίρρητο –και πέραν πάσης αμφιβολίας- γεγονός, ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες αφυπνίσθηκαν! Άρχισαν να οργανώνονται σε πλατείες και οδούς, σε στενά και σοκάκια, σε λεωφορεία και τραμ, σε αεροδρόμια και τρένα, για να αποτινάξουν τον ζυγό της Τρόϊκα και των όποιων τοκογλύφων της Ευρώπης και της Αμερικής!

Δεύτερος σημαντικός λόγος είναι το Διαδίκτυο!.. Το μέσον που έφερε γρήγορα και αστραπιαία τη νέα επανάσταση, που βιώνουν όλοι οι Έλληνες και ιδίως οι νέοι! Τη νέα «βελούδινη επανάσταση»!

Όλοι οι «μπλόγκερς» έχουν μεταβληθεί από «χαράκτες των ονείρων» σε αγγελιοφόρους της ειρηνικής αυτής επανάστασης! Σε κήρυκες της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης Χώρας μας! Χωρίς επιτηρήσεις, που δεν διαφέρουν και πολύ από δυνάστες ή τυράννους άλλων εποχών!

Το τρίτο ελπιδοφόρο μήνυμα είναι η συνειδητοποίηση από όλους σχεδόν τους πολίτες αυτής της Χώρας ότι «δεν πάει άλλο» και μάλιστα αυτό το σπέρμα της αμφιβολίας έχει διασπαρθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελλαδικής επικράτειας!

Ακόμη και μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά τα όσα λέγονται ή γράφονται, ας μην κοροϊδευόμαστε!.. Οι πάντες θέλουν να απεμπλακούν από το Μνημόνιο! Να αποποιηθούν όλων αυτών των ευθυνών και να πούνε αυτό που είπε κι ο Χριστός στον κήπο της Γεθσημανή: «Πάτερ, απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο»!

Το ποτήρι που πίνουν στη φωτογραφία μας οι κκ Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Παπανδρέου δεν είναι νερό! Είναι το πικρό φαρμάκι που θα πιούν «μέχρι σταγόνας» και οι δύο τους όποτε γίνουν οι εκλογές! Που θα είναι, ασφαλώς, πολύ σύντομες!

Ιδού η τελευταία και μεγαλύτερη ελπίδα των Ελλήνων!

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011