Κάτι καινούργιο φωτίζει στην Ελλάδα!…

Κωδικός Πόρου: 00285-117404-325
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 13/05/11 14:09
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117404-325
Περιγραφή:

Κάτι καινούργιο φωτίζει στην Ελλάδα!…

Οι ανακοινώσεις, που έκανε χθες στο Ζάππειο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, επί τέλους, έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στον τόπο!... Και ο  κάθε κύριος Όλι Ρεν ή οι λοιποί τοκογλύφοι της Ευρώπης να καθίσουν, παρακαλώ,  στην άκρη και να μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας, όπως είπε προ ημερών ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γ. Παπανδρέου!...

Η ΤΑΠΕΙΝΗ μας γραφίδα είναι πολύ μικρή κι ελάχιστη, για να ελπίζουμε ότι «θ’ αλλάξουμε τον κόσμο», όπως πιστεύουν κάποιοι άλλοι αιθεροβάμονες ή ουτοπιστές αρθρογράφοι.

Διαθέτουμε, όμως, κοινό νου. Κοινή λογική. Ό,τι διαθέτει δηλαδή ο μέσος άνθρωπος για να αντιλαμβάνεται ή να κατανοεί ορισμένα διαφαινόμενα, επιφαινόμενα, διαγενόμενα ή τεκταινόμενα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Κι επειδή ο γράφων δεν ανήκει σε κανένα (επαναλαμβάνω, για ορισμένους φίλους: σε κανένα) πολιτικό κόμμα, παρά μονάχα στην Ελλάδα και τον Χριστό, που μετά πάθους υπηρετεί «από τα γεννοφάσκια του», για την αλήθεια, όπου κι αν προέρχεται αυτή, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκθέτει ελεύθερα και ανεπηρέαστα την όποια γνώμη του.

Και η γνώμη μου, φίλες και φίλοι, είναι ότι οι χθεσινές εξαγγελίες (ανακοινώσεις, αν θέλετε) του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, αναμφίβολα άλλαξαν όχι απλώς το όλο σκηνικό της Πατρίδας μας, αλλά, το κυριότερο, την ψυχολογία τν Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτου πολιτικής φιλοσοφίας ή αποχρώσεως.!...

Επί τέλους, κάποιος άνθρωπος έδωσε ελπίδα και αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες, τους οποίους η σημερινή κυβέρνηση, με τα όποια πολιτικά εξαπτέρυγά της (π.χ. Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός), επιχείρησε εδώ και 18 μήνες να οδηγήσει σε εθνική μελαγχολία και κατάθλιψη τους πάντες!

Δεν θα αναλύσω τα οικονομικά μέτρα ή τις εξαγγελίες του κ. Αντώνη Σαμαρά διότι α) δεν είμαι οικονομολόγος και β) δεν αναλίσκομαι σε πολιτικές οικονομικές αναλύσεις, αφού υπάρχουν άλλοι πολύ πιο εξειδικευμένοι και ειδήμονες στον χώρο, λόγω ειδικών σπουδών στα διάφορα οικονομικά πανεπιστήμια.

Αρκούν, όμως, ορισμένα οικονομικά μέτρα, τα οποία δεικνύουν (αν δεν αποδεικνύουν) το γεγονός ότι ένα φως άρχισε να διαφαίνεται επί τέλους στον μαύρο ορίζοντα της Πατρίδας μας!

Η Χώρα μας, απ’ ό,τι κατάλαβαν όλοι, άρχισε πλέον να κινείται στον αστερισμό της λεγόμενης «επανεκκίνησης» του όλου δημόσιου ή κρατικού μηχανισμού,  προς υλοποίηση και εφαρμογή ενός ελπιδοφόρου προγράμματος, όπως αυτό που παρουσίασε με τις άριστες οικονομικές του γνώσεις ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ένα μονάχα: Αφού, όπως λέει, υπάρχει αυτή η λύση της διεξόδου της Χώρας μας από το λεγόμενο «Μνημόνιο», να βάλει κατά μέρος τους κάθε κυρίους Όλι Ρεν ή Τρισέδες, που σαν άλλοι «νταβατζήδες» ήρθαν να καθίσουν στο σβέρκο των Ελλήνων.

Είναι αυτοί οι κύριοι, που ακόμη και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γεώργιος Παπανδρέου κατήγγειλε μόλις προ ημερών λέγοντας πως πρέπει «να μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας»!..

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να μιλήσουν οι Έλληνες. Κι όπως είπε χθες ο ίδιος ο κ. Αντώνης Σαμαράς: Είμαστε Έλληνες, ο σπόρος που δεν πεθαίνει!

Κάτι καινούργιο φωτίζει στην Ελλάδα!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011