Καλό ταξίδι, Γιάννη!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117379-482
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 07/06/11 3:23
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117379-482
Περιγραφή:

Καλό ταξίδι, Γιάννη!..

Πάλεψες επί εξήντα ολόκληρα χρόνια με την ίδια τη μοίρα σου και τα κατάφερες!.. Πάλεψες με τα ίδια τα στοιχειά της ζωής και νίκησες!.. Πάλεψες με όλα όσα η ζωή σου έριχνε μπροστά σου ως εμπόδια και έβγαινες θριαμβευτής!.. Τώρα που πάλεψες με τον ίδιο τον Χάρο δεν τα κατάφερες!.. Και λύγισες!.. Αντίο, Γιάννη!.. Καλό ταξίδι, αδελφέ μου!...

Στιγμές ανέμελες κι ευτυχισμένες!.. Ο αδελφός μου Γιάννης (αριστερά), καθώς συζητάει με τον γράφοντα (κέντρο) και ο άλλος μου αδελφός, ο Θεόδωρος (δεξιά), που κοιτάζει γελαστός το φακό!.. Τώρα και οι δύο με κοιτάζουν από τον ουρανό, δίπλα στον πατέρα μας (Παναγιώτη), τη μάνα μας (Κανέλλα) και τον άλλο μας αδελφό (Χρήστο)!...

ΣΗΜΕΡΑ ίσως μελαγχολήσω λίγο τους αγαπημένους μου φίλους και τις φίλες της ιστοσελίδας μας!.. Κι ελπίζω να μού συγχωρήσουν την παρατυπία, αφού θα μιλήσω για μια προσωπική μας ιστορία!...

Πριν από λίγη ώρα (περί την μεταμεσονύχτια ώρα Ο1.19΄, ξημερώνοντας Τρίτη 7 Ιουνίου 2011) με ειδοποίησε η νύφη μου Αργυρώ, ότι ο πολυαγαπημένος μου αδελφός, Γιάννης (Ιωάννης Π. Σακκέτος), έχασε τη μάχη του με τη ζωή, μέσα στο νοσοκομείο «Μεταξά» χτυπημένος σκληρά από την γνωστή ασθένεια!

Είναι ο τρίτος κατά σειρά αδελφός, που χάνω!.. Πριν από μερικά χρόνια (15 Ιουνίου 1987) έφυγε ο Χρήστος σε ηλικία 35 ετών!.. Πέρυσι (3 Ιουλίου 2010) έφυγε ο Θεόδωρος και σήμερα αποχαιρετώ τον τρίτο μου αδελφό!..

Το ξέρω!.. Αυτά έχει η ζωή!.. Αλλά με τον Γιάννη είχαμε δεθεί πάρα πολύ!.. Διότι στα παιδικά μας χρόνια, μέχρι που βγάλαμε το παλιό εξατάξιο Γυμνάσιο, ζούσαμε μαζί, παίζαμε μαζί, κι ονειροπολούσαμε μαζί την ίδια τη ζωή, διότι είχαμε και μία άλλη κοινή (πολύ σκληρή) μοίρα:

Μας είχε χτυπήσει και τους δύο η ατυχία!.. Εμένα η πολιομυελίτιδα, που με άφησε παράλυτο στα πόδια από ενάμισι ετών (μόλις 18 μηνών μωρό!) και τον αδελφό μου ένα ατύχημα, όπου σε ηλικία επτά ετών, παίζοντας με άλλα παιδιά του δημοτικού σχολείου το παιχνίδι «γουρουνίτσα» (μοιάζει πολύ με το «γκολφ») ένα ξύλο, που πετάχτηκε ψηλά, του έβγαλε το ένα μάτι!..

Δεν το έβαλε όμως κάτω!.. «Θεριό ανήμερο» ο Γιάννης, όπως λέγανε στο χωριό μου, το Βεσίνι Καλαβρύτων!.. Έπιανε τα άλογα και τα συγκρατούσε γερά με τα χέρια του!..

Δούλεψε σκληρά, έκανε μια ευτυχισμένη οικογένεια μαζί με τη σύζυγό του Αργυρώ Βογιατζάκη, σπούδασε τις δύο κόρες του Κανέλλα (παιδαγωγό) και Μαρία (θεολόγο) και όλα πήγαιναν μια χαρά… Μάλιστα , τα τελευταία χρόνια, κάναμε πάρα πολύ παρέα με τον ίδιο και την οικογένειά του γυρίζοντας όλη σχεδόν την Ελλάδα και αναπολώντας τα παιδικά μας χρόνια, τρώγοντας μαζί και διασκεδάζοντας ανέμελα τη ζωή μας!..

Φαίνεται όμως ότι, όπως λέει η παροιμία: «Άλλα μεν άνθρωπος βούλεται, άλλα δε θεός κελεύει»!.. Εκεί, που κάναμε τα δικά μας σχέδια, τα νέα όνειρα, ήρθε ένας πυρετός.. ένας ιδρώτας… ένα βήξιμο…μια σκιά στο πνευμόνι… ένας όγκος στους λεμφαδένες… πολλές ημέρες στο αντικαρκινικό νοσοκομείο, πάλη συνεχώς με τη ζωή…. Ώσπου, πριν από λίγο, τον επισκέφθηκε ο Χάρος!..

Αδελφέ μου, Γιάννη,

Δεν είναι η ώρα να σου εκφράσω τον πόνο μου!.. Ούτε το πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή, που μας έφυγες!.. Με τι οδύνη και πόνο σε αποχαιρετώ, μόνον εγώ το γνωρίζω!..

Να ξέρεις, όμως, ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!.. Δεν πρόκειται να λησμονήσω ποτέ την αγάπη σου στο πρόσωπό μου, αφού πολλές φορές, όταν ήμουν μικρός, με έπαιρνες στον ώμο για να με πας από το δημοτικό σχολείο στο σπίτι, καθώς η βροχή, το χιόνι ή το αγιάζι έπεφταν πολύ στο χωριό μας! Πώς μπορώ να λησμονήσω αυτή την εικόνα;

Αντίο, Γιάννη!..Και μη λησμονάς τούτο:

Η μορφή σου θα είναι πάντα για μένα ένας πραγματικός φάρος στη σκέψη μου, όπως ήσουν πάντα όταν συζητούσαμε οι δυό μας!

Καλό ταξίδι, Γιάννη!..
Καλό ταξίδι, αδελφέ!..

Με ανείπωτη αγάπη στο πρόσωπό σου

Ο αδελφός σου Αγγελής (Άγγελος Π. Σακκέτος)
(Ο Βαγγέλης, όπως με έλεγες)
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011