Και τα νταούλια βάρεσαν και τα κλαρίνα αρχίζουν!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117369-544
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 17/06/11 14:21
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117369-544
Περιγραφή:

Και τα νταούλια βάρεσαν και τα κλαρίνα αρχίζουν!..

Με τη νέα κυβέρνηση, που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το μεν κυβερνών κόμμα πήρε λίγη ανάσα, η δε αξιωματική αντιπολίτευση «ακονίζει τα μαχαίρια της» για την αναμενόμενη λεία!.. Το πανηγύρι δεν τελείωσε! Μόλις άρχισε, αφού, όπως λέει ο λαός: «Και τα νταούλια βάρεσαν και τα κλαρίνα αρχίζουν»!..

Η ΝΕΑ Κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι πλέον γεγονός!.. Μετά τις αλλεπάλληλες δοκιμασίες των τελευταίων ημερών (δοκιμασίες που άγγιξαν τα όρια δοκιμασίας και του ίδιου του λαού) ο Πρωθυπουργός πήρε λίγη ανάσα, σχημάτισε τη νέα κυβέρνηση και αναμένει την ώρα που ένας-ένας οι βουλευτές θα του ρίξουν … νέες ρουκέτες!

Ας μην αυταπατώμεθα!.. Ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει!.. Και γνωρίζει πως ο χρόνος παραμονής του στην εξουσία δεν έχει διάστημα, παρά ολίγων μηνών. Το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβρη, που θ’ αναγκαστεί ο ίδιος να πάει σ’ εκλογές!

Δεν ξέρω τι θα πει ο ιστορικός του μέλλοντος για το «πανηγύρι» που ζήσαμε αυτές τις ημέρες!.. Ένα πανηγύρι, που το «νταούλι» χτύπαγε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και αμέσως άρχισαν να παίζουν όχι μόνο οι «πίπιζες» (παρατρεχάμενοι ή διαφωνούντες), αλλά και τα κλαρίνα (Αξιωματική Αντιπολίτευση και άλλα κόμματα ή … πολιτικά αποκόμματα)!

Το τι έγινε δεν περιγράφεται!.. Πανδαιμόνιο και πανζουρλισμός!.. Μια τραγελαφική κατάσταση στην οποία επικρατούσε σύγχυση, αταξία και θόρυβος από πλήθος ατόμων στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και μια κατάσταση ομαδικού ενθουσιασμού που εκδηλώθηκε με επευφημίες, υστερικές κραυγές και θορύβους στην αντιπολίτευση!

Συγχωρήστε μου τις λέξεις, αλλά αυτό που βλέπαμε όλες αυτές τις μέρες στην πολιτική σκηνή ήταν μια ομαδική υστερία!.. Μια ομαδική τρέλα!..

Πολύ φοβούμαι ότι κι αυτό ακόμη το λεγόμενο πανδαιμόνιο, δηλαδή ο τόπος διαμονής όλων τών δαιμόνων ή η πρωτεύουσα τού φανταστικού βασιλείου τής Κόλασης, όπου συνέρχονται τα συμβούλια τών δαιμόνων, ωχριούσε μπροστά στο μεγάλο θόρυβο από τις απίθανες φωνές και τους απίστευτους πολιτικούς κρότους (παραιτήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών), που ζήσαμε, σε συνδυασμό με μια πλήρη πολιτική σύγχυση, μια απίστευτη πολιτική ή πολιτειακή αταξία!

Κοντολογίς, εκείνο που βλέπαμε, βιώναμε ή αντιλαμβανόμασταν όλοι εμείς οι άναυδοι και αμήχανοι πολίτες, ήταν μια βαβυλώνια εικόνα, ένας «χαλασμός κόσμου», μια κοσμοχαλασιά, που λένε στα χωριά μας!

Σήμερα, ασφαλώς, τα πράγματα ηρέμησαν!.. Και ηρέμησαν μέχρι την ώρα που θα ξαναρχίσει το μεγάλο πανηγύρι με το ομαδικό, πάνδημο εορτασμό όχι μιας θρησκευτικής, αλλά πολιτικής επετείου! Όχι μιας εορτής αγίου ή γεγονότος καθιερωμένου στο εορτολόγιο, ο οποίος συνοδεύεται από λειτουργία στον φερώνυμο ναό και συνήθως από ομαδική διασκέδαση, αλλά από ένα ομαδικό πολιτικό γλέντι, με θορυβώδη διασκέδαση, με πραγματικό ξεφάντωμα!

Ο γάμος, η νέα κυβέρνηση, δηλαδή, έγινε! Αλλά, όπως συνήθως γίνεται, «μετά τον γάμο θα ακολουθήσει πανηγύρι»!

Το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει ο πανηγυριάρχης, ο αρχηγός δηλαδή της πανηγύρεως, ο αξιωματούχος, ο εντεταλμένος να συγκεντρώνει πλήθος για την τέλεση της μεγάλης πολιτικής εορτής, να δώσει εκ νέου το έναυσμα για μια νέα θορυβώδη πολιτική διένεξη, μια συμπλοκή με κωμικό πολιτικό χαρακτήρα, με τη γνωστή συρροή πολλών ανθρώπων σε συγκεκριμένο τόπο και σε τακτή ημερομηνία, προκειμένου να πουλήσουν τα (πολιτικά) εμπορεύματά τους, την (πολιτική) πραμάτειά τους, στην «πολιτική εμποροπανήγυρη» ή στο λεγόμενο «πολιτικό παζάρι»!

Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, «είναι για τα πανηγύρια»!.. Αλλά ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι δεν θα ξαναζήσουμε παρόμοιες τραγελαφικές σκηνές με μια πολιτική σκηνή χωρίς υπόληψη, παράλογη, ανόητη, κυριολεκτικά για γέλια! Μια σκηνή τρισάθλιας ποιότητας, ασήμαντη, ευτελή, μηδαμινή και ταπεινωτική για όλους εμάς τους εμβρόντητους πολίτες!

Τώρα, ποιος περιμένει «σαν τον τράγο στο πανηγύρι», μια φράση που λέγεται για όσους έρχονται κάπου την κατάλληλη στιγμή, αυτό θα το δούμε στο άμεσο μέλλον. Κι αυτό γιατί όλοι εμείς οι «αγανακτισμένοι» Έλληνες πολίτες, ζήσαμε το πραγματικό πολιτικό πανηγύρι που δικαίωνε τους πάντες όταν λέγανε την λαϊκή παροιμία: «Και τα νταούλια βάρεσαν και τα κλαρίνα αρχίζουν»!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011