Η συγγνώμη του κ. Μπαρόζο

Κωδικός Πόρου: 00285-117461-24
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 17/03/11 17:01
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117461-24
Περιγραφή:

Η συγγνώμη του κ. Μπαρόζο

Με επιστολή του ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει τη λύπη του για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδας, η έκδοση του ''Ημερολογίου του 2011'' από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου καταχωρούνται οι εορτές όλων των θρησκειών εκτός από τις χριστιανικές εορτές!..  

ΠΟΛΥ … ξεχασιάρηδες αυτοί οι Ευρωπαίοι τελευταία. Τόσο ξεχασιάρηδες που δεν θυμούνται ούτε τις χριστιανικές εορτές, όταν κυκλοφορούν «Ημερολόγια» με δική τους ευθύνη!

Διαβάστε την είδηση που αλιεύσαμε από το γνωστό site του κ. Νίκου Ευαγγελάτου και θα καταλάβετε πολλά:

«Ζήτησε συγγνώμη ο Μπαρόζο από την Εκκλησία της Ελλάδος

Με επιστολή του ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει τη λύπη του για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδας, η έκδοση του ''Ημερολογίου του 2011'' από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου καταχωρούνται οι εορτές όλων των θρησκειών εκτός από τις χριστιανικές εορτές.

Της επιστολής Μπαρόζο είχε προηγηθεί έγγραφη αντίδραση της Εκκλησίας για την παράλειψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει στην επιστολή του προς την Ελληνική Εκκλησία :

''Η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τη δυσαρέσκεια που μπορεί να προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους Ευρωπαίους πολίτες η παράλειψη αυτή. Σας παρακαλώ να δεχθείτε τη διαβεβαίωσή μου ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους της Επιτροπής οποιαδήποτε πρόθεση δυσμενούς μεταχείρισης της χριστιανικής θρησκείας με την έκδοση αυτή. Προς αποκατάσταση της παράλειψης θα αποστείλουμε πολύ σύντομα διορθωτικό σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβαν το ΄΄Ημερολόγιο 2010/2011΄΄. Το διορθωτικό αυτό θα αναφέρει τις εθνικές και θρησκευτικές αργίες στο σχετικό κράτος-μέλος. Οι αργίες αυτέςθα ενσωματωθούν οριστικά στην επόμενη έκδοση του Ημερολογίου, που βρίσκεται ήδη σε προετοιμασία''…»

Δεν ξέρω αλλά όταν μιλάμε για … ξεχασιάρηδες Ευρωπαίους, το εννοούμε.

Θυμηθείτε παλιότερα όταν ήθελαν να κάνουν το Μουσείο Ευρώπης πώς λησμόνησαν ολόκληρο κομμάτι της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και έβαλαν ως αφετηρία τής Ευρωπαϊκής Ιστορίας την εποχή του Κoρλομάγνου (9ος αι.).

"Η Ευρώπη γεννήθηκε το Μεσαίωνα και είναι κόρη της Εκκλησίας και των Βαρβάρων", αναφερόταν στο σχέδιο, θεωρώντας "άνευ σημασίας" τον Ελληνο-Ρωμαϊκό πολιτισμό και χαρακτηρίζοντας ως "ξένες οντότητες" το Βυζάντιο, το Ισλάμ και την "ασιατική" Ρωσία.

Οι ιθύνοντες αυτής της προσπάθειας, εκπρόσωποι πολυεθνικών επιχειρήσεων, μεγάλων τραπεζικών ομίλων, υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, κοινοτικοί αξιωματούχοι, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν στις 21 Οκτώβρη του 1999 για ένα "συμπόσιο" με θέμα "η χιλιετία της ευρωπαϊκής κατασκευής" και τα "σύνορα", ως "σύγκρουση πολιτισμών και Θρησκειών".

Εκεί γεννήθηκε η ιδέα του Μουσείου της Ευρώπης. Και ποιοι παραβρέθηκαν; Εκπρόσωποι πολυεθνικών επιχειρήσεων, μεγάλων τραπεζικών ομίλων κλπ!..

Μήπως κάτι μας θυμίζει αυτό σε σχέση με το «1821»; Μήπως; 

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΥΓ. Σήμερα αργήσαμε να γράψουμε το «Σχόλιό» μας λόγω μιας συνέντευξης που παραχώρησε ο γράφων στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Βαγγέλη Παπαδόπουλου «Καλό Σαββατοκύριακο», που θα μεταδοθεί –εκτός απροόπτου- το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 και ώρα 7-10 το πρωί.