Η οβίδα και η γραφίδα είναι από το ίδιο μέταλλο!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117338-744
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 18/07/11 12:49
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117338-744
Περιγραφή:

Η οβίδα και η γραφίδα είναι από το ίδιο μέταλλο!..

Όταν η δημοσιογραφία επιτελεί το έργο της με ευσυνείδητο τρόπο, τότε και η δημοκρατία λειτουργεί σωστά. Ακόμη περισσότερο όταν η δημοσιογραφία έχει ευπρέπεια και ήθος. Οι νέοι έχουν πρότυπα και διαπαιδαγωγούνται σωστά. Τότε οι δημοσιογράφοι δεν είναι απλοί αγγελιοφόροι ειδήσεων, αλλά πραγματικοί εθνοπαιδαγωγοί, όπως έλεγε ο αείμνηστος πανεπιστημιακός δάσκαλος Γεώργιος Αθ. Τουρλίδης!..

ΤΟΥΤΕΣ τις μέρες το βέλος της μνήμης μου πέταξε για λίγο στο χθες. Τότε που μαζί με μία ομάδα νεαρών δημοσιογράφων κτίζαμε το όνειρο σε μια νέα τηλεοπτική πραγματικότητα. Πολλά από αυτά τα παιδιά έγιναν αργότερα σταρ της τηλεόρασης και μάλιστα σε μεγάλα κανάλια (Ρίτσα Μπιζόγλη, Εύη Φραγκάκη, Τάνια Ιακωβίδου, κλπ).

Ήταν η εποχή που η ιδιωτική τηλεόραση έπαιρνε τα σκήπτρα από την κρατική για να δώσει κι αυτή τα δικά της δείγματα προσφοράς ή συνεισφοράς στο κοινό καλό. Μια εποχή που σηματοδοτήθηκε από αυτή τη μεγάλη ανατροπή!

Δεν ξέρω τι πέτυχε η ιδιωτική τηλεόραση. Το βέβαιο είναι ότι γέννησε πολλούς αστέρες, έκανε σημαντικές και πολύ θεαματικές εκπομπές, αλλά παράλληλα στιγματίστηκε και με εκπομπές που δεν προάγουν τον τηλεοπτικό μας πολιτισμό («Αχ, Κούλα», «υπόθεση Κάτμαν» κλπ).

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι όσο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έριχνε «τσουχτερά» πρόστιμα σε εκπομπές που χαρακτήριζε πολύ χαμηλού ποιοτικού επιπέδου, τόσο περισσότερο ορισμένοι υπεύθυνοι (ή παραγωγοί) των εκπομπών αυτών συνέχιζαν την καθοδική τους πορεία με το σκεπτικό: «Θα πληρώσω 20.000 ευρώ πρόστιμο, αλλά θα κερδίσω 200.000 ευρώ από διαφημίσεις»!..

Θα πρέπει κάποτε να το πούμε: Όταν η δημοσιογραφία επιτελεί το έργο της με ευσυνείδητο τρόπο, τότε και η δημοκρατία λειτουργεί σωστά. Ακόμη περισσότερο όταν η δημοσιογραφία έχει ευπρέπεια και ήθος. Οι νέοι έχουν πρότυπα και διαπαιδαγωγούνται σωστά. Τότε οι δημοσιογράφοι δεν είναι απλοί αγγελιοφόροι ειδήσεων, αλλά πραγματικοί εθνοπαιδαγωγοί, όπως έλεγε ο αείμνηστος πανεπιστημιακός δάσκαλος Γεώργιος Αθ. Τουρλίδης!..

Στη χορεία, λοιπόν, των φωτεινών αστέρων της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, αυτών που οικοδόμησαν την δική τους τηλεοπτική πυραμίδα, κατατάσσεται και η πανέμορφη, η τόσο γλυκιά συνάδελφος, Ρίτσα Μπιζόγλη!

Τη θυμάμαι από τότε στον τηλεοπτικό σταθμό!. Ήταν -και εξακολουθεί να είναι- ένα πραγματικό αγγελούδι!.. Κάθε φορά που με έβλεπε με χαιρετούσε με ένα χαμόγελο στα χείλη!.. Πολύ ευγενικό κορίτσι!..

Με είχε εντυπωσιάσει η εργατικότητά της!.. Μέλισσα πραγματική!.. Ανέβαινε και κατέβαινε τις σκάλες του τηλεοπτικού σταθμού με τέτοια ταχύτητα, που ήσουν βέβαιος για το αποτέλεσμα των δημοσιογραφικών ερευνών ή αποστολών της!

Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, τι συγκίνηση αισθάνθηκα όταν διαπίστωσα ότι μεταξύ των φίλων μου στο facebook προστέθηκε αυτό το κορίτσι, που τόσο πολύ μας συγκινούσε η παρουσία του μέσα στον τηλεοπτικό σταθμό, αφού μέρα με την ημέρα αγωνιούσαμε για το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας!

Ρίτσα Μπιζόγλη, για μας ήσουν ένα λουλούδι πανέμορφο και δροσερό. Ένας άγγελος με φωτεινό χαμόγελο. Σήμερα απέδειξες ότι εξακολουθείς να είσαι αυτό που γνωρίζαμε, αλλά με έναν επιπρόσθετο τίτλο: Της Ελληνίδας δημοσιογράφου-δημιουργού!

Και μη ξεχνάς αυτό που έλεγε ο Μέγας Ναπολέων: «Η οβίδα και η γραφίδα είναι από το ίδιο μέταλλο!..»

Καλή συνέχεια, Ρίτσα!..

Με σεβασμό και εκτίμηση

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011