Η νέα Δεξιά!..

Κωδικός Πόρου: 00285-115636-8385
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 21/03/16 19:13
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115636-8385
Περιγραφή:

Η νέα Δεξιά!..

«Το επικρατέστερο όνομα αυτού του κόμματος, που αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές του επόμενου, είναι «Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός» (ΕΘΝ.Ο.Σ.). Παραμένει άγνωστο ποιός θα τεθεί επικεφαλής και ποιό ρόλο πιθανόν θα διαδραματίσει ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος έχει ερείσματα στον χώρο των στρατιωτικών. Οσον αφορά τα ονόματα που ακούγονται ότι θα συμμετέχουν στον νέο αυτό πολιτικό φορέα, είναι, εκτός του Φαήλου Κρανιδιώτη, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ συζητήσεις γίνονται για τη συμμετοχή του Βύρωνα Πολύδωρα, του Χρήστου Ζώη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων.»

ΤΙΣ ειδήσεις τις διαβάσαμε. Τις ξέρουμε από όλα σχεδόν τα δελτία Ειδήσεων στα διάφορα ηλεκτρονικά Μέσα Επικοινωνίας. Ο γνωστός πολιτικός και καναλάρχης κ. Γιώργος Καρατζαφέρης συνεπικουρούμενος από τον κ. Τάκη Μπαλτάκο, γνωστό δικηγόρο και πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, αποφάσισε να ιδρύσει νέο κόμμα, προφανώς πάνω στις ρίζες του παλιού Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, αφού το νέο κόμμα, όπως γράφεται, θα επονομάζεται Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός (ΕΘΝ.Ο.Σ.).

Κάποιοι άλλοι λένε ότι «το νέο κόμμα θα χτιστεί βάσει του οργανωτικού μοντέλου του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου των συνιστωσών και θα υπαχθούν σε αυτόν υφιστάμενα κόμματα, κινήσεις, οργανώσεις και στελέχη που θα προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς. Βασική συνιστώσα του νέου αυτού δεξιού κόμματος θα είναι ο ΛΑΟΣ, ενώ θα συμμετέχει και ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» που αποτελείται κατά κύριο λόγο από απόστρατους αξιωματικούς και συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014.»

Κι όχι μόνο!..

«Το επικρατέστερο όνομα αυτού του κόμματος, που αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές του επόμενου, είναι «Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός» (ΕΘΝ.Ο.Σ.). Παραμένει άγνωστο ποιός θα τεθεί επικεφαλής και ποιό ρόλο πιθανόν θα διαδραματίσει ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος έχει ερείσματα στον χώρο των στρατιωτικών.

Οσον αφορά τα ονόματα που ακούγονται ότι θα συμμετέχουν στον νέο αυτό πολιτικό φορέα, είναι, εκτός του Φαήλου Κρανιδιώτη, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ συζητήσεις γίνονται για τη συμμετοχή του Βύρωνα Πολύδωρα, του Χρήστου Ζώη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων.»

Στο κόμμα αυτό, όπως διαβάσαμε, προστρέχουν κι άλλοι για να το στηρίξουν! Κυρίως δεξιοί, αλλά και κεντρώοι! Κι ασφαλώς θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις εις βάρος των άλλων (ιδίως των μικρών) κομμάτων, όπως, για παράδειγμα, της Ένωσης Κεντρώων, η λάμψη του οποίου φαίνεται να αχνοσβήνει, όσο το κόμμα του Καρατζαφέρη θα επιταχύνει τις εξελίξεις και θα ανέρχεται δημοσκοπικά.

Με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη ήμασταν παλιά φίλοι και συνεργάτες. Πάνω από 5 χρόνια προσέφερα τις πνευματικές μου υπηρεσίες στο δημοσιογραφικό συγκρότημά του, με πάνω από 500 ολοσέλιδα άρθρα στην εφημερίδα "Άλφα Ένα" και πάνω από 250 τηλεοπτικές εκπομπές στο κανάλι "Τηλεάστυ". Αυτός και ο λόγος που δεν έφερα αντίρρηση όταν μου ζητήθηκε από τον ίδιο να μπω στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές του 2004 (υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Νομού Έβρου), όπως και στις Ευρωεκλογές του 2005, μόνο και μόνο για να βοηθήσω στον αγώνα που έκανε, διότι δεν συμμετείχα ποτέ σε προεκλογικό αγώνα και δεν εμφανίστηκα ποτέ σε προεκλογικό μπαλκόνι.

Δεν έκανα, όμως το ίδιο το 2007, όταν μου ζητήθηκε να ξαναμπώ στο ψηφοδέλτιο του κ. Γ. Καρατζαφέρη, αν και ήταν παραπάνω από βέβαιο ότι θα είχα εκλεγεί, όπως υποστήριζε με πάθος την βεβαιότητα αυτή και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σίγουρα, όμως, μετά την υπογραφή του Α΄ Μνημονίου από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, έστω και του πρώτου άρθρου, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν τον υποστήριξα. Τουναντίον δέχθηκε αρκετές βολές μου, για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύθηκε.

Αναντίρρητα δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω αυτή τη στιγμή τους λόγους που πικράθηκα από την συμπεριφορά του Γ. Καρατζαφέρη.«Περσινά ξινά σταφύλια»,λέει ο λαός!.. Άλλωστε, όπως έλεγε ο «Γέρος του Μοριά» όταν τον αποφυλάκισαν από τις φυλακές του Ναυπλίου: «Τα παράπονά μου τα έριξα στη θάλασσα»!.. Δικαίωμα στο λάθος έχουν όλοι. Τώρα προέχει η σωτηρία της Πατρίδας!

Και υπ’ αυτή την έννοια, επειδή είμαι από τους ανθρώπους που υποστηρίζει κάθε καινούργια προσπάθεια, όλο και κάποια καλή κουβέντα θα βγαίνει από το στόμα της ελαχιστότητάς μου, όσο βλέπω το νέο αυτό κόμμα να βαδίζει σωστά, με υπευθυνότητα και με σοβαρότητα, για να μην ξαναδούμε στο πολιτικό σκηνικό το ίδιο έργο. Γιατί, όπως έλεγε κι ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Στην πολιτική το επαναλαμβανόμενο λάθος είναι τραγωδία, ενώ το τρίτο γίνεται κωμωδία».

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016