Η Ελλάδα της ελπίδας!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117456-39
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 22/03/11 13:36
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117456-39
Περιγραφή:

Η Ελλάδα της ελπίδας!..

Ας αφήσουμε για λίγο την Ελλάδα της αρπαχτής, της βρωμιάς και της πολιτικής δυσωδίας, όπου οι βο(υ)λευτές βολεύουν τις γυναίκες τους σε δημόσιες θέσεις, με τις μίζες, τη διαφθορά και τη γενικότερη σήψη και ας δούμε μια άλλη Ελλάδα, πιο ωφέλιμη, πιο χρήσιμη και πιο εποικοδομητική: την Ελλάδα της ελπίδας!..

ΔΙΑΒΑΣΑ χθες κάτι το οποίο έκανε τον γράφοντα να αναθαρρήσει. Να φωτίσει λίγο το χαμόγελό του με μία νότα αισιοδοξίας. Μια αισιοδοξία που έρχεται μέσα από το σφρίγος, τον παλμό και την δυναμικότητα των νέων οι οποίοι πάντα έχουν τον τρόπο να μας μεταλαμπαδεύουν την αισιοδοξία και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Και πώς να μην αναθαρρήσει κανείς όταν διαβάζει, για παράδειγμα, ότι μέσα σε πέντε μέρες 10 μαθητές από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης μαζί με τον καθηγητή Φυσικής, Γιώργο Κοντέλλη, κατάφεραν να φτιάξουν το προσχέδιο για τον εκπαιδευτικό δορυφόρο «Ικαρομένιππο»;

Αυτός ο δορυφόρος, που έχει όλα τα βασικά συστήματα ενός κανονικού δορυφόρου, εκτοξεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο με υπερηχητικό πύραυλο σε ύψος 1.000 μέτρων και στη συνέχεια κατέβηκε στη γη με τη βοήθεια αλεξίπτωτου.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο συγκεκριμένος δορυφόρος έχει το μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού και το βάρος του είναι 350 γραμμάρια. Οι κατασκευαστές του δορυφόρου δούλευαν με πυρετώδεις ρυθμούς καθώς έπρεπε να σχεδιάσουν το μικροεπεξεργαστή, την πλακέτα αισθητηρίων, το πομπό και το GPS του δορυφόρου.

Τελικά όμως οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι αφού η εκτόξευση έγινε με επιτυχία στη Νορβηγία πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και ο δορυφόρος κατάφερε να προσγειωθεί καταγράφοντας πληροφορίες για την ατμοσφαιρική πίεση, τη θερμοκρασία του αέρα και το στίγμα του δορυφόρου. Πληροφορίες που μελέτησαν οι μαθητές στο κέντρο εδάφους που έχει στηθεί.

Ο «Ικαρομένιππος», όπως λέγεται, κατάφερε να διακριθεί στο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων εκπαιδευτικών της Microsoft και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στη Μόσχα!

Αλλά να ήταν μόνο αυτό;

Σε έναν άλλο διαγωνισμό, που έχει σχέση με το Ελληνικό Θέατρο, ο νεαρός ηθοποιός, Θάνος Τοκάκης, έλαμπε ολόκληρος με τον «Χρυσό Σταυρό» του Δημήτρη Χορν κρεμασμένο στο λαιμό του, όπως ακριβώς του το παρέδωσε ο γνωστός σκηνοθέτης κ. Σταμάτης Φασουλής!

Ο ηθοποιός αυτός είναι ο φετινός νικητής του βραβείου «Δημήτρης Χορν» για τον ρόλο τού σερ Άντριου στη «Δωδέκατη Νύχτα». Ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους του, αλλά και τον σκηνοθέτη της παράστασης, Θωμά Μοσχόπουλο, που τον οδήγησε στο βραβείο!

Κι όχι μόνο!..

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, πάνω στο άγαλμα του Τζορτζ Ουάσιγκτον, μπροστά στο Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας, το πρωί της Κυριακής, όπως γράφει η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», δύο Ελληνόπουλα, ο Νικόλαος Γιάντσος με τον Αχιλλέα Γιάντσο και τον καθηγητή τους, Ηλία Παντελίδη, τοποθέτησαν τη γαλανόλευκη σημαία που κυμάτιζε υπερήφανα, αφού όλη η λεωφόρος είχε σημαιοστολιστεί και είχε αποκτήσει ελληνικό χαρακτήρα, για να θυμίζουν σε κάποιους διαστρεβλωτές της Ελληνικής Ιστορίας το πραγματικό 1821!..

Άρωμα Ελλάδος, λοιπόν!.. Της πραγματικής Ελλάδος!.. Της Ελλάδος της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της χαράς!.. Μακριά και πέρα από την Ελλάδα της μιζέριας και της κακομοιριάς!.. Εκεί που αναπνέει ακόμη η ελπίδα του Γένους!..

Με σεβασμό κι αγάπη στα ελληνικά νιάτα

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011