Η δημοσιογραφία του ήθους!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117469-5
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 09/03/11 13:33
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117469-5
Περιγραφή:

Η δημοσιογραφία του ήθους!..

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι, όπως ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος με το επιτελείο του, όπου δίνουν μία άλλη διάσταση της ελληνικής δημοσιογραφίας, κοσμούν με το ήθος και την ευπρέπεια του λόγου τους το λειτούργημα που επέλεξαν και δεν ακολουθούν την «Φωνή του Κυρίου» τους, όπως κάνουν –δυστυχώς- κάποιοι άλλοι «συνάδελφοί» τους!..  

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι τα τηλεοπτικά δεδομένα της ελληνικής δημοσιογραφίας άλλαξαν από την ώρα που ένα νέο κανάλι, όπως το «Kontra Channel», έκανε την εμφάνισή του στη μικρή μας οθόνη στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου με πολλές και αξιόλογες εκπομπές.

Η έκπληξη, όμως, του σταθμού ήταν η περίπτωση της «ολικής επαναφοράς» του Βαγγέλη Παπαδόπουλου στα τηλεοπτικά δρώμενα με την δυναμική παρουσία του στα δημοσιογραφικά τεκταινόμενα του τόπου. Μακριά και πέραν από κάθε λογής Σταματίνες και άλλες γραφικές τηλεοπτικές φιγούρες των πρωϊνών ή μεσημβρινών τηλεοπτικών εκπομπών.

Ήδη, από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί, ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος και η Μάρα Μπέκα παρουσιάζουν στο Κόντρα Channel την ενημερωτική και ψυχαγωγική εκπομπή «Καλό Σαββατοκύριακο».

Ενημέρωση, συζητήσεις, ανασκόπηση, ρεπορτάζ, έρευνες και συνεντεύξεις περιλαμβάνονται σε ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα του καναλιού. Τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής πλαισιώνουν η Μαίρη Γεωργιάδη, η Βάσια Χωματίδη και ο Μάριος Καλοπήτας.

Ως φίλος και συνάδελφος του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, σε μια γνωριμία που κρατάει εδώ και πολλά χρόνια, είδα αμέσως την αλλαγή στο τηλεοπτικό μας γίγνεσθαι. Μια αλλαγή, που μακάρι να κρατήσει για πολύ καιρό, ώστε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, όπως οι κάθε λογής «Ρούλες, Σούλες και … Μούλες», όπως έλεγε συχνά ο γράφων όταν έκανε τις τηλεοπτικές του εκπομπές στην «Τηλετώρα», το «Δίον» ή το «Τηλεάστυ» (πρώην «Telecity»).

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, πραγματικός Άρχοντας (και γιατί όχι Νέστωρ) της Ελληνικής Δημοσιογραφίας, ξέρει να κρατάει καλά το τιμόνι ή τα ηνία της δημοσιογραφικής εκπομπής. Διαθέτει λόγο (πολλές φορές οξύ και τολμηρό), αλλά χωρίς εκείνες τις εξαλλοσύνες και αλλοφροσύνες κάποιων άλλων συναδέλφων του, που δίνουν μεν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αλλά που υποβαθμίζουν το επίπεδο των σταθμών που εργάζονται.

Δεν έχω καμία υστεροβουλία απέναντι στον φίλο μου Βαγγέλη Παπαδόπουλο, όσο και αν οι ευγενέστατες συνεργάτιδές του (Μαίρη Γεωργιάδου και Μάρα Μπέκα) με «βομβάρδισαν» χθες με τα τηλεφωνήματά τους για να παραχωρήσω μία τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή τους για το «1821». Άλλοι είναι οι λόγοι που αναγκάζουν τον γράφοντα να απέχει –προς το παρόν τουλάχιστον- από κάθε τηλεοπτική παρουσία.

Τα εύσημά μου στον Βαγγέλη Παπαδόπουλο είναι γιατί είναι από τους λίγους Έλληνες δημοσιογράφους, που απέμειναν στον τόπο, οι οποίοι γνωρίζουν και ξέρουν πώς να κάνουν δημοσιογραφία και πώς να διατηρούν –μαζί με τους άξιους συνεργάτες του- την εκπομπή σε πολύ υψηλό ποιοτικό επίπεδο, κάτι που κοσμεί την ελληνική δημοσιογραφία - και όχι μόνο.

Ακόμη περισσότερο όταν είναι ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος, που δεν εκμεταλλεύεται την εκπομπή του για να προβάλει «φίλους» και «ημετέρους» όπως κάνουν κατά κόρον κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι, πολλές φορές, γίνονται νεροκουβαλητές των αφεντικών τους, κάνουν «στρατευμένη» ή «κατευθυνόμενη δημοσιογραφία» και για να βγάλουν τα ρεπορτάζ ακολουθούν πάντα την … «Φωνή του Κυρίου» τους! (“His Master’s Voice”, που έλεγε μια παλιά διαφήμιση γνωστής δισκογραφικής εταιρίας).

Καλή επιτυχία, Βαγγέλη! Και μη ξεχνάς αυτό που έλεγε ο Μέγας Ναπολέων: «Η οβίδα και η γραφίδα είναι από το ίδιο μέταλλο»!.. 

Με εκτίμηση

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011