Η βελούδινη επανάσταση καλωσορίζει την ανατολή!

Κωδικός Πόρου: 00285-117389-416
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 28/05/11 14:00
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117389-416
Περιγραφή:

Η βελούδινη επανάσταση καλωσορίζει την ανατολή!

Ούτε ο καιρός δεν εμπόδισε τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» για 3η συνεχή ημέρα έξω από τη Βουλή. Πλήθος κόσμου μετέτρεψε την αγωνία και την αγανάκτησή του σε συλλογική διαμαρτυρία, για άλλη μια φορά. Το κίνημα που γεννήθηκε, δεν σταματά. Και το σύνθημα της βελούδινης επανάστασης είναι: «Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!»

ΟΛΟΙ μας γίναμε αυτόπτες μάρτυρες μιας πραγματικής βελούδινης επανάστασης. Μιας παλλαϊκής εξέγερσης!

Συνθήματα, ανοιχτές συνελεύσεις, σφυρίγματα, ακόμα... και κατσαρολικά επιστρατεύτηκαν από τους Έλληνες πολίτες που συγκεντρώθηκαν για 3η συνεχή ημέρα στο Σύνταγμα, παρά τις συχνές ανοιξιάτικες μπόρες.

Αλλά δεν ήταν μόνον αυτοί που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα!.. Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας, στη Θεσσαλονίκη, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κόρινθο και αλλού. Οι πλατείες γέμισαν κόσμο!..

Τα ψέματα τελείωσαν!.. Κι ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους:

Το κίνημα δείχνει να εξαπλώνεται παντού!.. Είναι ένα πύρινο ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω!.. Το Διαδίκτυο έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά (η επίσημη σελίδα του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία τώρα»: http://real-democracy.gr/el ), ενώ το δίκτυο που ξεκίνησε από τους Intignados της Βαρκελώνης έχει ήδη γίνει πανευρωπαϊκό!

Και τα πράγματα δεν σταματούν εκεί. Μόλις τώρα άρχισαν. Και γίνονται ακόμη πιο σοβαρά: Η πρώτη «Λαϊκή Συνέλευση» της Πλατείας Συντάγματος είναι γεγονός και εξέδωσε μάλιστα το παρακάτω ψήφισμα:

«Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!»

Προς το παρόν μιλάμε για μια «Βελούδινη Επανάσταση»!.. Μια ήρεμη και φιλήσυχη «Λαϊκή Εξέγερση»!.. Αλλά αν οι κυβερνώντες δεν συνειδητοποιήσουν τι έκαναν με το Μνημόνιο και δεν σηκωθούν να φύγουν "εδώ και τώρα", πολύ φοβούμαι ότι τα πράγματα θα αγριέψουν και το λαϊκό κίνημα της πλατείας Συντάγματος θα το αναγκάσουν να μετατραπεί σε … λαϊκό δικαστήριο!

Και τότε … ούτε ψύλλος στον κόρφο των κυβερνώντων και όλων σχεδόν των φιλο-μνημονιακών πολιτικών!

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 28 Μαΐου 2011