Για δες τι άγιο διάλεξε … ο Γιώργος να γιορτάζει!

Κωδικός Πόρου: 00285-117370-536
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 16/06/11 13:24
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117370-536
Περιγραφή:

Για δες τι άγιο διάλεξε … ο Γιώργος να γιορτάζει!

Λένε πως σήμερα έχει τα γενέθλιά του ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας κ. Γεώργιος Παπανδρέου! Του … Αγίου Μνημονίου!... Να τα χιλιάσει ο άνθρωπος, αλλά με παραιτήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών και πρώην υπουργών του, όπως των κκ Γιώργου Λιάνη και Γ. Φλωρίδη (έπονται και άλλοι, λένε), ο … Άγιος Μνημόνιος δεν του φτάνει και θέλει πολύ τύχη!.. Να είναι τυχαίο, άραγε, ότι σήμερα γιορτάζει και ο Άγιος Τύχων; Μακάρι, να του βγει σε καλό!..

Από την επίσημη Ιστοσελίδα του κ. Γ. Παπανδρέου, όπου αναφέρεται η ημερομηνία γεννήσεως του Πρωθυπουργού (16 Ιουνίου 1952)

ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ πρώτα τον Ορθόδοξο Συναξαριστή:

«Ο ΑΓΙΟΣ ΤΥΧΩΝ ο Θαυματουργός επίσκοπος 
Έζησε στα χρόνια των βασιλέων Αρκαδίου και Ονωρίου (400 μ.Χ.). Οι γονείς του τον ανέθρεψαν σύμφωνα με τα διδάγματα του Ευαγγελίου, γι' αυτό και όταν μεγάλωσε ο Τύχων διακρίθηκε για το ζήλο του στη μελέτη των Γραφών. Ο επίσκοπος (Αμαθούντος Κύπρου) Μνημόνιος τον χειροτόνησε διάκονο. Αλλά η αρετή και η θέρμη του θείου κηρύγματος του ανέδειξαν τον Τύχωνα διάδοχο του Μνημονίου. Σαν επίσκοπος επιδόθηκε σε φιλανθρωπικά έργα, και με το κήρυγμά του έφερε στη χριστιανική πίστη πολλούς ειδωλολάτρες, "κηρύσσων την βασιλείαν του Θεού και διδάσκων τα περί του Κυρίου Ιησού Χριστού μετά πάσης παρρησίας ακωλύτως" [1]. Δηλαδή, κήρυττε σ' αυτούς τη βασιλεία του Θεού, πού θα κληρονομήσουν αυτοί που πιστεύουν έμπρακτα στο Μεσσία Ιησού, και δίδασκε σ' αυτούς τις αλήθειες για το πρόσωπο του Χριστού με άφοβη παρρησία και θάρρος, χωρίς κανένα εμπόδιο. Μάλιστα, ο Θεός έδωσε στον Τύχωνα και θαυματουργική δύναμη. Έτσι, διδάσκοντας και θαυματουργώντας, σημείωσε μεγάλη αποστολική δράση. Αποδήμησε στον Κύριο, αγωνιζόμενος μέχρι τέλους. 
[1]. Πράξεις των Αποστόλων κη' 31.

Απολυτίκιο. Ήχος γ'. Θείας πίστεως. .
Θείας έτυχες, ιερατείας, νεύσει κρείττονι, εκλελεγμένος, ως θεράπων της Τριάδος επάξιος• συ γαρ των έργων εκλάμπων ταις χάρισι, την Εκκλησίαν εστήριξας θαύμασι. Τύχων Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.»

Όπως διαπίστωσαν οι φίλοι και οι φίλες της Ιστοσελίδας μας, έχει πολλά η … φαρέτρα μας, όσον φορά τουλάχιστον στους Αγίου μας!

Και ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι σήμερα, που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γεώργιος Παπανδρέου έχει τα γενέθλιά του, γιορτάζει και ο … Άγιος Μνημόνιος (!!).

Βλέπετε ότι πολλές φορές και να θέλει κάποιος να αποφύγει τη μοίρα του δεν μπορεί! Η μοίρα, όπως και να το κάνουμε, ακολουθεί τον άνθρωπο σε κάθε του βήμα!

Να ευχηθούμε στον Πρωθυπουργό να τα χιλιάσει!.. Να βρει τη δύναμη να τα βγάλει πέρα διότι οι καταγγελίες τόσον του κ. Γιώργου Λιάνη, όσον και του κ. Γ. Φλωρίδη δεν νομίζουμε ότι μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Θα ορθώνονται συνεχώς μπροστά του σαν «δαμόκλειος σπάθη» και θα τις βλέπει σαν όρη και βουνά απροσπέλαστα! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, που λέει ο λαός!

Θέλει λίγη τύχη ο άνθρωπος.

Να είναι τυχαίο, άραγε, ότι σήμερα, εκτός του Αγίου Μνημονίου, γιορτάζει και ο … Άγιος Τύχων;

Τι να πει κανείς; Μακάρι, να του βγει σε καλό!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011