«Φωνάζει ο κλέφτης» ή ... «Έξω οι κλέφτες»;

Κωδικός Πόρου: 00285-117436-145
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 11/04/11 13:38
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117436-145
Περιγραφή:

«Φωνάζει ο κλέφτης» ή ... «Έξω οι κλέφτες»;

Μέσα σε διάστημα μόλις 18 μηνών, από τότε που έγιναν οι τελευταίες εθνικές εκλογές, η Χώρα μας συνεχώς δονείται από σεισμούς τεραστίων διαστάσεων στην Οικονομία μας. Οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος, που οδήγησαν τον τόπο μας στο χείλος της καταστροφής, βρίσκονται έξω από τις φυλακές και ουδείς συλλαμβάνεται για να λογοδοτήσει, παρά τις εξαγγελίες των υπευθύνων!.. Ερώτημα: «Φωνάζει ο κλέφτης», που έγραψε ο Γιάννης Δαλιανίδης ή «Έξω οι κλέφτες» που έγραψε ο Γιώργος Λαζαρίδης; 

ΕΙΝΑΙ γνωστή η κινηματογραφική ταινία του (αείμνηστου) πλέον, Γιάννη Δαλιανίδη, με τίτλο: «Φωνάζει ο κλέφτης». Μία ταινία η οποία θεωρείται από τις καλύτερες του μεγάλου μας σκηνοθέτη με μεγάλη εισπρακτική (εμπορική) επιτυχία, με πρωταγωνιστές τους αμίμητους Ντίνο Ηλιόπουλο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους.

Αν δούμε για λίγο το ιστορικό της υπόθεσης, έχουμε την αίσθηση ότι κάτι μας θυμίζει από την σύγχρονη πραγματικότητα:

Ο Τίμος, ένας φτωχός αλλά τίμιος υπάλληλος, δεν μπορεί να στεριώσει σε καμιά δουλειά, λόγω της τάσης του να λέει πάντοτε την αλήθεια. (Το βλέπουμε άλλωστε και σήμερα όπου οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι βρίσκονται εκτός εργασίας και οι ασυνείδητοι κάθονται στις Εκάλες, τις Κηφισιές και για μεγαλύτερη πολυτέλεια ή χλιδή στα κότερα!...)

Κάποιο βράδυ βρίσκει στο δρόμο το πορτοφόλι του στρατηγού Καρελέοντος και σπεύδει να του το παραδώσει σπίτι του. (Σήμερα και να θέλει να βρει κάποιος πορτοφόλι δεν υπάρχει, διότι όπως έλεγε ο Ανδρέας Λοβέρδος «δεν υπάρχει σάλιο»)!

Στο σπίτι του στρατηγού, όμως, επικρατεί μεγάλη ταραχή, μια και ο αδελφός της γυναίκας του, ο οποίος εργάζεται στον οργανισμό που διευθύνει ο στρατηγός, έχει κάνει μεγάλες καταχρήσεις. (Σας θυμίζει τίποτε αυτό με κάποιους «στρατηγούς» του Σημίτη και τόσων άλλων υπουργών –ένθεν κακείθεν- οι οποίοι διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα και δημιούργησαν τη μεγαλύτερη χρεοκοπία της Χώρας από συστάσεως του Νεοελληνικού Κράτους;)

Εκείνη την ημέρα είχε φτάσει στο σπίτι του στρατηγού ένα γράμμα που, αν το διάβαζε, θα μάθαινε για τις καταχρήσεις κι αυτό θα σήμαινε την καταστροφή. (Τα γράμματα και οι επιστολές που έστελνε, για παράδειγμα, ο Π. Ψωμιάδης στον Κώστα Καραμανλή για το Βατοπέδι ή τα γράμματα και οι επιστολές όσων γνώριζαν ορισμένοι κύριοι του κυβερνώντος κόμματος για τη «Ζίμενς» και τον Χριστοφοράκο με τα λαδώματα και τόσα άλλα)!

Προς μεγάλη τους χαρά, ακούνε τον στρατηγό να τους αναγγέλλει ότι έχασε το πορτοφόλι του και, μαζί με αυτό, και το γράμμα. (Με μεγάλη χαρά άκουσαν κάποιοι να γίνονται Εξεταστικές Επιτροπές και παραγραφές αδικημάτων «βγαίνοντας όλοι λάδι», που λέει ο λαός)!

Όταν, λοιπόν, ο στρατηγός πηγαίνει στην αστυνομία, καταφτάνει ο Τίμος, ο οποίος, μη βρίσκοντας τον στρατηγό, δεν παραδίδει το γράμμα στη γυναίκα του, αλλά επιμένει να το δώσει στον ίδιο. (Ό,τι ακριβώς και σήμερα, που βγαίνουν τα κόμματα της Αριστεράς και επιμένουν να παραδοθεί στον ίδιο το λαό η υπόθεση της κάθαρσης με άμεσες εκλογές, που ζητάει και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, «πλην Λακεδαιμονίων», δηλαδή Παπανδρέου και Σαμαρά).

Και ο αγώνας για την απόκτηση του γράμματος αρχίζει... (Όπως ακριβώς αρχίζει ο Γολγοθάς για τον ελληνικό λαό, που προσπαθεί να μάθει την αλήθεια και το μόνο που του λένε οι κυβερνώντες είναι ψέματα και μόνο ψέματα!)

Από το «λεφτά υπάρχουν», που έλεγε προεκλογικά ο κ. Γ. Παπανδρέου για να υφαρπάσει την ψήφο του ελληνικού λαού, μέχρι την επίσκεψη των κάθε λογής κκ Ρουμπινί, Σόρος ή όποιων άλλων «κορακιών», που λέει ο Λάκης Λαζόπουλος, ο χρόνος δεν ήταν και τόσο μεγάλος!

Μέσα σε διάστημα μόλις 18 μηνών, από τότε που έγιναν οι τελευταίες εθνικές εκλογές, η Χώρα μας συνεχώς δονείται από σεισμούς τεραστίων διαστάσεων στην Οικονομία μας. Οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος, που οδήγησαν τον τόπο μας στο χείλος της καταστροφής, βρίσκονται έξω από τις φυλακές και ουδείς συλλαμβάνεται για να λογοδοτήσει, παρά τις εξαγγελίες των υπευθύνων!

Ερώτημα: «Φωνάζει ο κλέφτης», που έγραψε ο Γιάννης Δαλιανίδης ή «Έξω οι κλέφτες» που έγραψε ο Γιώργος Λαζαρίδης;

Η απάντηση είναι απλή: Σήμερα δικαιώνονται και οι δύο!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011