Ευγενέστατε κ. Γιάννη Σγουρέ, κάντε κάτι…

Κωδικός Πόρου: 00285-117455-42
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 23/03/11 15:04
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117455-42
Περιγραφή:

Ευγενέστατε κ. Γιάννη Σγουρέ, κάντε κάτι…

Δεν είναι δυνατόν εν σωτηρίω έτει 2011 κι ενώ η ανθρωπότητα διανύει την 3η χιλιετία εμείς εδώ στην Ελλάδα να μη μπορούμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τις δημόσιες υπηρεσίες!.. Αλίμονο στο κράτος που αντί να υποστηρίζει «εξοστρακίζει» τον πολίτη του!.. 

ΣΗΜΕΡΑ διαπίστωσα για μία ακόμη φορά τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Κι αν επαληθεύεται ή επιβεβαιώνεται ένα έργο του Νίκου Δήμου: «Η δυστυχία να είσαι Έλληνας».

Το γνωρίζω. Δεν είμαι αλλοδαπός για να τυγχάνω αμέσως των όποιων νομίμων διεκδικήσεων ή δικαιωμάτων μου. Είμαι ένας απλός και νόμιμος πολίτης ο οποίος έτυχε εκ της μοίρας του να μη μπορεί να κινηθεί εύκολα λόγω ενός πολύ σοβαρού κινητικού προβλήματος (παραπληγία των κάτω άκρων λόγω πολιομυελίτιδας από 18 μηνών παιδί)!

Για κάποιο σοβαρό πρόβλημα θέλησα να επικοινωνήσω με τη Νομαρχία Αθηνών και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας (Μαρμαρά 26 και Κωνσταντινουπόλεως). Τηλέφωνα: 210.5906166 ή 210.5901536.

Από τις 08.00΄ η ώρα το πρωί μέχρι τις 13.00΄ το μεσημέρι, επιχειρώ να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τη Υπηρεσία αλλά εις μάτην!.. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν, αλλά κανείς δεν απαντούσε για να κάνω μία –μόνο μία- ερώτηση!..

Η απογοήτευσή μου ήταν τόση που αναγκάστηκα να πάρω τις διάφορες τηλεφωνικές υπηρεσίες (11888, 11850 κλπ) ώστε να έχω κάποιο άλλο τηλέφωνο της παραπάνω υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών. Μου έδωσαν το τηλεφωνικό κέντρο: 2132100200. Αλλά ούτε κι αυτό απαντούσε!..

Δεν θα αναφέρω το λόγο που θέλησα να επικοινωνήσω με τη Νομαρχία Αθηνών, διότι θα μελαγχολήσουν όλες οι φίλες και οι φίλοι αναγνώστες μου!.. Ερώτημα μόνο θα κάνω στον έντιμο, αξιοπρεπή και καθ’ όλα άξιο Νομάρχη Αθηνών, τον περιφερειάρχη Αττικής:

Αξιότιμε και ευγενέστατε κ. Γιάννη Σγουρέ,

Αφού σας συγχαρώ για την εκλογική σας νίκη, θα ήθελα να πιστέψετε ότι σας παρακολουθούσα ανελλιπώς σε όλες σχεδόν τις προεκλογικές συζητήσεις, που είχατε, όπου διαπίστωνα την ευαισθησία σας σε θέματα ατόμων με ειδικές ανάγκες – κι αυτό σας τιμά ιδιαίτερα.

Τι συμβαίνει, όμως, και δεν μπορούμε εμείς που έχουμε αυτό το σοβαρό κινητικό πρόβλημα να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τις υπηρεσίες σας και μάλιστα επί τόσες ώρες; Δεν μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος;

Το αντιλάμβάνομαι. Δεν είμαι ο μοναδικός που θέλει να επικοινωνήσει με δημόσιες υπηρεσίες. Υπάρχουν κι άλλοι. Αλλά να μην υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να σηκώνει τα τηλέφωνα είναι όχι μόνο απαράδεκτο, αλλά (συγχωρήστε μου τη λέξη) απάνθρωπο.

Είπα: Δεν θα αναφέρω το λόγο που υποχρεώθηκα επί ώρες να είμαι στημένος πάνω στο τηλέφωνο και να επιχειρώ να επικοινωνήσω με την παραπάνω υπηρεσία της Νομαρχίας Αθηνών. Πιστέψτε με: Θα μελαγχολήσουν πολλοί. Αλλά, έλεος! Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση!

Αυτός και ο λόγος που όχι μόνο παρακαλώ, σχεδόν ικετεύω τον κ. Γιάννη Σγουρό να κάνει κάτι. Να βρει έναν τρόπο να εξυπηρετούνται οι πολίτες χωρίς αυτή την τόσο χρονοβόρα και επώδυνη διαδικασία! Είναι αμαρτία από τον Θεό!

Τουλάχιστον θα δικαιωθεί για τους αγώνες του υπέρ των ατόμων που μπορεί να τους αδίκησε η φύση, αλλά όχι τόσο πολύ οι άνθρωποι.

Χίλια συγγνώμη για τον «προσωπικό» χαρακτήρα του σημερινού σχολίου, αλλά πιστεύω ότι πολλοί Έλληνες θα βρέθηκαν στη θέση του γράφοντος και θα δικαιολόγησαν την πίκρα, την μελαγχολία και την απόγνωσή του.

Και πάλι «χίλια συγγνώμη».


Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011