Επί τέλους, ξύπνησαν!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117468-7
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 10/03/11 13:15
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117468-7
Περιγραφή:

Επί τέλους, ξύπνησαν!..

Μετά από μακροχρόνια «νάρκη», οι Ιερωμένοι μας αντιλήφθηκαν επί τέλους, ότι πρέπει να μιλήσουν!.. Και μίλησαν με τη γλώσσα της αλήθειας!.. Μίλησαν όπως πρέπει με αναντίρρητα ιστορικά στοιχεία για την Ορθόδοξη Εκκλησία σε σχέση με το 1821, που κάποιοι επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αλώσουν τα πάντα, διαστρέβλωσαν –και εξακολουθούν να διαστρεβλώνουν- την ιστορική αλήθεια!..

ΗΤΑΝ αναμενόμενο!.. Δεν μπορούσε η Εκκλησία της Ελλάδος να παραμείνει απαθής και αδιάφορη μπροστά σ’ αυτή τη λαίλαπα των ιστορικών διαστρεβλώσεων και παραποιήσεων της αλήθειας για το 1821 και όλα όσα λέγονται ή γράφονται.

Ο γράφων έχει αρχίσει μια σειρά άρθρων, όπου επιχειρεί να αποδείξει ότι το «παιχνίδι» που παίζεται είναι καθαρά επιχειρηματικό και μάλιστα «πολύ χοντρό». Είναι θέμα που έχει να κάνει με την εκμετάλλευση του Αιγαίου, του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος, αλλά και τα γεωστρατηγικά ενδιαφέροντα ορισμένων με την ανακατανομή εθνικών εδαφών (δυτική Θράκη, βραχονησίδες, «γκρίζες ζώνες» κλπ).

Δεν είναι τυχαία η συγκυρία. Ο Νταβούτογλου αλωνίζει τη Δυτική Θράκη (άκουσα πως μίλησε και για τη Σπάρτη. Λέτε να «παίζει» τίποτε στην άκρη του μυαλού του; Ερώτημα κάνω…), ο Ερντογάν πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα και μιλάει σαν Σουλτάνος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό λες και είναι ο βεζύρης του, οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί ενορχηστρώνουν το παιχνίδι τους με μια στρατηγική η οποία επιτυγχάνει θετικά αποτελέσματα γι’ αυτούς, αλλά εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας αν αναλογιστούμε τι έγινε στην περίπτωση των «τριακοσίων» της Υπατίας, κλπ.

Πάνω, λοιπόν, στην παγκόσμια αναταραχή, με όλα όσα συμβαίνουν στις αραβικές χώρες (Τυνησία, Υεμένη, Αίγυπτο, Λιβύη κλπ), με τον Καντάφι να απειλεί ότι, αν πέσει από την εξουσία, η Ευρώπη θα «μαυρίσει» από εκατομμύρια μετανάστες, έρχονται και οι Έλληνες επιχειρηματίες, που έχουν κανάλια και επηρεάζουν τον κόσμο, για να παίξουν το δικό τους «χοντρό παιχνίδι», που είναι προδιαγεγραμμένο εδώ και δεκαετίες, αφού ο μοναδικός τρόπος για να εξουδετερώσουν τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού είναι η εκμηδένιση των αξιών του (πατρίδα, θρησκεία, γλώσσα, ιστορία, πολιτισμός κλπ)!

Οι επιχειρηματίες που έχουν κανάλια (και δεν μιλάμε για όλους) δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Βάζουν τα «παπαγαλάκια» τους να περνάνε ανοιχτά και ξεκάθαρα το μήνυμά τους. Και για να αντιληφθεί ο κόσμος με ποιους έχουμε να κάνουμε, θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα:

Μόλις έγινε η ορκωμοσία της νέας Βουλής, βγήκε στο κανάλι ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού που κάνει τη σειρά για το «1821» και μίλησε για … «άρωμα Χομεϊνί», επειδή στην ορκωμοσία πήγαν οι Ιεράρχες (!!), λες και δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος το τυπικό της τελετουργίας της ορκωμοσίας της νέας Βουλής! Μέχρι εκεί φθάσαμε!..

Πολύ καλά έκανε, λοιπόν, η Ιεραρχία της Ελλάδος και εξέδωσε –επιτέλους!- την Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου «Προς το Λαό» στον οποίον εκθέτει με αναντίρρητα και αδιαμφισβήτητα ιστορικά την ιστορική αλήθεια για την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Επανάσταση του 1821!

Επιτέλους, ξύπνησαν!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

ΥΓ. Ολόκληρο το κείμενο της Ιεράς Συνόδου μπορείτε να το διαβάσετε  στα επίσημα ιστολόγια  της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι : 1.www.ecclesia.gr   2.www.myriobiblos.gr