Επί τέλους, ας διαβάσουμε και κάτι ευχάριστο!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117392-396
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 25/05/11 14:27
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117392-396
Περιγραφή:

Επί τέλους, ας διαβάσουμε και κάτι ευχάριστο!..

Ένας νέος άνθρωπος, ο κ. Χρήστος Τσαλίκης, υποψήφιος διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος νέος ερευνητής στη φετινή χρονιά διότι σε εργασία του αναφέρει πώς οι  νέες κατασκευές οικιών και βιομηχανικών κτιρίων θα  αντέχουν στις πυρκαγιές!!

ΕΠΙ τέλους!.. Να και η ευχάριστη είδηση!.. Μια είδηση, που κάνει όλους τους Έλληνες χαρούμενους και την πανεπιστημιακή κοινότητα υπερήφανη!

Όπως γράφει ο σημερινός «Αγγελιοφόρος», ένας νέος άνθρωπος, ο κ. Χρήστος Τσαλίκης, υποψήφιος διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος νέος ερευνητής στη φετινή χρονιά διότι σε εργασία του αναφέρει πώς οι νέες κατασκευές οικιών και βιομηχανικών κτιρίων θα αντέχουν στις πυρκαγιές!! Εύγε, κύριε Τσαλίκη!.. Χίλια «εύγε»!..

Μια είδηση που ήρθε να ξεδιαλύνει για λίγο αυτή τη μελαγχολική ατμόσφαιρα που ζούμε όλοι οι Έλληνες και βιώνουν με πιο σκληρό τρόπο οι νέοι μας. Μια είδηση που χαροποιεί και ενθαρρύνει την ελληνική νεολαία, που όταν θέλει κάνει θαύματα. Πραγματικά θαυματουργεί!...

Το ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά και σημαντικά «μυαλά» δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το τονίσουμε. Κομίζομεν γλαύκας εις Αθήνας. Και τούτο διότι όλοι γνωρίζουν πως τα μεγάλα και φωτισμένα μυαλά μας, τα παίρνουν οι ξένοι και τα εκμεταλλεύονται «προς ίδιος όφελος», όπως θα λέγαμε εις την λογίαν γλώσσαν. Για το δικό τους συμφέρον δηλαδή.

Θυμηθείτε τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς που διοργάνωνε στα παλιά χρόνια το Ελληνικό Κράτος, για να δουν οι ξένοι  ποιος είναι ο καλύτερος στα Μαθηματικά, τη Φυσική και αλλού. Ο δικός μας Αϊνστάϊν!...

Πού πηγαίνανε αυτά τα παιδιά, που αρίστευαν, λοιπόν; «Στις Αμερικές και στις Ευρώπες», που λέγανε οι αγράμματοι, αλλά θυμόσοφοι πατεράδες μας.

Με το δέλεαρ των υποτροφιών, που μας έδινε η Αμερική, η Αγγλία ή όποια άλλη χώρα, μας έπαιρναν τα πιο δυνατά μυαλά και άφηναν την Ελλάδα ορφανή από επιστήμονες, που θα μπορούσαν όχι απλά να κάνουν την Ελλάδα ισχυρότερη, αλλά και ισοδύναμη (για να μην πούμε καλύτερη) των άλλων ευρωπαϊκών χωρών!

Κι όμως!.. Ακόμη και σήμερα αντικρίζουμε το ίδιο σκηνικό. Μας επέβαλαν την οικονομική κρίση κι έτσι, για μια ακόμη φορά τα ελληνόπουλα «παίρνουν των ομματιών τους» και πηγαίνουν εκ νέου «στις Αμερικές και στις Ευρώπες» για να μείνουμε πάλι ορφανοί από επιστημονικά μυαλά και νεανικό δυναμικό.

Νάσαι καλά, βρε Ελλάδα, που κατάφερες, για μια ακόμη φορά να αποδείξεις ότι είσαι πάντα ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του. 

Μόνο που υπάρχει και η Θεία Νέμεσις!.. Κι αυτό μη το λησμονούμε ποτέ!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

ΥΓ. Με πολύ χαρά δημοσιοποιώ την φιλία μου στο facebook με τον γνωστό και καταξιωμένο Έλληνα δημοσιογράφο κ. Ανδρέα Ρουμελιώτη. Με έφερε πολλά χρόνια πίσω, τότε που ήμουν Διευθυντής Συντάξεως του πολυβραβευμένου περιοδικού «Ο Τύπος» και ο Ανδρέας Ρουμελιώτης ήταν συνεχώς στο … χιουμοριστικό στόχαστρο του γράφοντος!.. Να είσαι καλά, Ανδρέα! Πάντα άξιος και δυνατός!