Ειρήνη, Αγάπη, Ελπίδα!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117371-529
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 15/06/11 15:45
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117371-529
Περιγραφή:

Ειρήνη, Αγάπη, Ελπίδα!..

Τα όσα συμβαίνουν σήμερα έξω από τη Βουλή, με το ειρηνικό κίνημα των εκατοντάδων χιλιάδων «Αγανακτισμένων» πολιτών, να δέχονται απρόκλητα επίθεση από τους «γνωστούς αγνώστους», προβάλλει για μια ακόμη φορά επιτακτική η ανάγκη για ειρηνική εξέλιξη των πραγμάτων με σύνεση, περίσκεψη και υπευθυνότητα από όλους μας! Υπάρχει –άραγε- ένα μήνυμα ελπίδας;

ΤΗΝ ΩΡΑ που γράφονται αυτές οι σειρές, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων διαδραματίζονται πολλά και διάφορα τα οποία κάποια στιγμή θα αποτελέσουν αντικείμενο διατριβής πολλών υποψηφίων πανεπιστημιακών.

Κι όλα αυτά πότε;

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος συναντιέται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ενώ οι πάντες περίμεναν να μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα εξέλθει η Χώρα από την πλεκτάνη, που μας έστησε ο ίδιος με τη Τρόϊκα, σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτε, με αυτά που δήλωσε, μας έδωσε το δικαίωμα να θυμηθούμε το αρχαίο ρητό: «Εμού θανόντος γαία πυρί μειχθήτω» (Πανάρκης ο αινιγματοποιός, περί το 450 π.Χ.).

Έτσι λέμε όταν θέλουμε να δηλώσουμε την απόλυτη αδιαφορία για τις όποιες συνέπειες μιας πράξης μας: Εγώ θα διεκδικήσω το δίκαιό μου και γαία πυρί μειχθήτω. Ας γίνει, δηλαδή, ό,τι θέλει!.. Ο θάνατος σου η ζωή μου!..

Και είναι αλήθεια, αυτό που γράφουν και άλλοι σχολιαστές!.. Έχασαν πια και οι λέξεις το νόημά τους!... Όσο πιο κομψές και πολυκαιρισμένες, τόσο και πιο θολές. Ο αγώνας γίνεται συνώνυμο της αγωνίας. Η κινητοποίηση, άλλη έκφραση της ακινησίας. Και η ελπίδα ένα όνειρο απατηλό!..

«Σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες τη χώρα», όπως θα ‘λεγε και ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, στο περίφημο έργο του: «Η φλογέρα του βασιλιά»!

Παρά ταύτα, μέσα σ’ αυτό το πανδαιμόνιο, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι για να μας θυμίζουν με τον ρομαντικό αυτό τρόπο το γεγονός ότι ο άνθρωπος μπορεί να λέγεται άνθρωπος όταν πιστεύει ότι υπάρχει ειρήνη, αγάπη και ελπίδα!

Θα μου πείτε: «Γιατί προκρίνεις την ειρήνη από την αγάπη και την ελπίδα;»

Κακά τα ψέματα!... Ακόμη και ο Χριστός, που δίδαξε την αγάπη ως μια κοσμοσωτήρια λύση για όλα τα προβλήματα του ανθρώπου, όπου πήγαινε το πρώτο που έλεγε ήταν «ειρήνη υμίν»!..

Μόνον όταν έχεις ειρήνη μπορείς να πλησιάσεις τον συνάνθρωπό σου για να του δείξεις έμπρακτα την αγάπη σου και να του μεταφέρεις το μήνυμα της ελπίδας ή της αισιοδοξίας!

Δεν ξέρω, αλλά η φωτογραφία της πανέμορφης Ελληνίδας,Αντωνίας Ξηρομερίτη, που από σήμερα μας κάνει την τιμή να είναι και φίλη μας στο facebook, και η οποία κρατάει ένα τριαντάφυλλο στο χέρι, μας συγκίνησε πάρα πολύ!..

Ίσως είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να αισθανθεί κανείς μέσα στη μελαγχολία των καιρών, μια μελαγχολία, που ορισμένοι νέοι θέλουν να την μεταλλάξουν σε χαρά, αισιοδοξία και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας!

Τι λέει η Καινή Διαθήκη; «Εάν ταίς γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον» (Α΄Κορ. 1).

Και οι νέοι έχουν αγάπη!...

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011