Δώδεκα παρά πέντε;

Κωδικός Πόρου: 00285-117466-11
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 12/03/11 15:14
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117466-11
Περιγραφή:

Δώδεκα παρά πέντε;

Έπρεπε να δούμε κάτι χειρότερο για να εκτιμήσουμε το καλύτερο!.. Στην Ελλάδα όλοι μιλούσαν για οικονομικά προβλήματα, αλλά σήμερα πάγωσαν όλοι μόλις είδαν ότι ο πλανήτης μας μάς προειδοποιεί για ενδεχόμενες κοσμογονικές ανακατατάξεις μετά το χθεσινό τσουνάμι στην Ιαπωνία!.. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τη στάση που τηρούμε για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες; Μήπως;


Η στιγμή της έκρηξης του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νο1 στην Ιαπωνία!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ότι χρειάζεται να κομίσουμε κι εμείς γλαύκας εις Αθήνας. Το θέμα είναι γνωστό. Και το γράφουν όλες οι ηλεκτρονικές εφημερίδες και τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Μετά τον σεισμό των 8,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες στην Ιαπωνία, ακολούθησε το μεγάλο στοιχειό της Φϋσης! Το φοβερό θεριό, που λέγεται «τσουνάμι» που κατάστρεψε ό,τι έβρισκε στο διάβα του. Πλοία, γέφυρες, τραίνα, σπίτια, κλπ.

Αλλά το θέμα δεν βρίσκεται εκεί.

Οι υλικές ζημίες, όσες κι αν είναι, κάποτε επιδιορθώνονται. Οι ανθρώπινες ζωές, που μπορούν να φθάσουν στις πολλές χιλιάδες θυμάτων, σε τι μπορεί να τις προσμετρήσει κανείς; Ποιος άνθρωπος θα μπορέσει ποτέ να τις "κοστολογήσει";

Και τα λέμε αυτά όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να επισημάνουμε τους υπαρκτούς πλέον κινδύνους των πυρηνικών αντιδραστήρων, που έχουν «φυτρώσει» σε κάθε μεριά του πλανήτη και κάθε τόσο έχουμε και από μία έκρηξη!

Δεν μας έφτανε το Τσερνομπίλ, τώρα έχουμε τον κίνδυνο να μολυνθούν άλλοι τόσοι άνθρωποι μετά την έκρηξη που έγινε σε πυρηνικό αντιδραστήρα στην Ιαπωνία ως συνέπεια του καταστροφικού χθεσινού σεισμού.

Όπως λένε σήμερα οι ηλεκτρονικές εφημερίδες, ένα από τα κτήρια που στέγαζαν αντιδραστήρα στο πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο1 κατέρρευσε, μετά από έκρηξη. Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε είναι ισοδύναμη με το ανώτατο ετήσιο επιτρεπτό όριο, ενώ η διάμετρος εκκένωσης επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα. Τουλάχιστον τέσσερις είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες και ας ελπίσουμε ότι δεν θα επεκταθεί το κακό περισσότερο, παρά το γεγονός ότι έχει προκληθεί μια παγκόσμια ανησυχία για το θέμα αυτό.

Για να μην γίνουμε κι εμείς άλλη μία χάντρα στο κομπολόγι της καταστροφολογίας, θα εστιάσουμε την προσοχή μας σ’ αυτούς καθαυτούς τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι οποίοι πλέον έχουν δείξει πολύ απειλητικά τα δόντια τους σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα! Και είναι ν’ απορεί κανείς με τι θαυμασμό ομιλούν πολλοί γι’ αυτούς την ώρα που μία πυρηνική καταστροφή είναι δυνατόν να καταστρέψει με ραδιενέργεια ολόκληρο τον κόσμο!

Δόξα τω Θεώ!.. Και ηλιακή ενέργεια υπάρχει, και αιολική και γεωθερμική και παλλιραϊκή, ώστε να επιλυθεί οριστικά και άνευ κινδύνου το πρόβλημα της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί άραγε σπαταλάμε τόσα χρήματα για την καταστροφή μας και να κοιτάζουμε συνεχώς το ρολόϊ της ανθρωπότητας μήπως οι λεπτοδείκτες του είναι στο δώδεκα παρά πέντε;

Γιατί;

Με ελπίδα να μη συμβεί τίποτε χειρότερο!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011