Διαστημικά σκουπίδια και εξουσιαστές!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117355-638
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 01/07/11 13:36
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117355-638
Περιγραφή:

Διαστημικά σκουπίδια και εξουσιαστές!..

Πώς καταντήσαμε οι άνθρωποι!.. Από σκουπίδια, που θέλησαν να μας κάνουν κυριολεκτικά κάποιοι εξουσιαστές, που διακατέχονται από αλαζονικά συμπλέγματα και νοοτροπίες τοκογλύφων και «νταβατζήδων», τώρα φοβόμαστε και τα … διαστημικά σκουπίδια!.. Μόνο που τα σκουπίδια αυτά μπορούμε να τα παραμερίσουμε. Όχι όμως και ορισμένους ανθρώπους της εξουσίας που στέγνωσαν την καρδιά και την ψυχή τους και στη θέση τους έβαλαν ένα ελεεινό και τρισάθλιο σκουπίδι!..

ΔΕΝ ΤΟ γνωρίζαμε κι αυτό!.. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων, τουλάχιστον δύο χρόνια είχαν να ζήσουν ανάλογες στιγμές τρόμου οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Τα έξι μέλη του πληρώματος ενημερώθηκαν πως «άγνωστο αντικείμενο, αγνώστου μεγέθους» θα περάσει «ξυστά» από τον Σταθμό, μόλις 15 ώρες πριν από την ενδεχόμενη σύγκρουση. Δίχως δεύτερη σκέψη αναζήτησαν καταφύγιο στις ακάτους - δύο διαστημικές κάψουλες Σογιούζ - και βέβαια παρέμειναν εκεί ερμητικά κλεισμένοι μέχρι να περάσει ο «εχθρός».

Πράγματι, το θραύσμα, ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες διαστημικά σκουπίδια που βρίσκονται διάσπαρτα στο Διάστημα, πλησίασε τον ISS σε απόσταση 335 μέτρων, ταξιδεύοντας με ταχύτητα περίπου 47.000 χλμ. την ώρα.

Οι αστροναύτες - τρεις Ρώσοι, δύο Αμερικανοί και ένας Ιάπωνας - είχαν κλείσει όλες τις θυρίδες του Σταθμού και βρίσκονταν σε ετοιμότητα: σε περίπτωση που το διαστημικό σκουπίδι χτυπούσε τον Σταθμό, το πρόγραμμα προέβλεπε αποδεξαμενισμό και επιστροφή στη Γη.

Όμως τέλος καλό, όλα καλά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι ελεγκτές της αποστολής έληξαν τον συναγερμό και τα μέλη του πληρώματος επέστρεψαν στις θέσεις τους!..

Καταλάβατε, κύριοι; Φαίνεται το έχει η ανθρώπινη η … κούτρα μας, όπου πηγαίνουμε να μας συνοδεύουν τα σκουπίδια! Σκουπίδια στη γη, σκουπίδια και στο διάστημα!

Μόνο που εδώ έχουμε μια διαφορά: Τα σκουπίδια αυτά ο άνθρωπος είναι σε θέση να τα παραμερίσει!..

Τι γίνεται, όμως, με κάποιους εξουσιαστές, που βλέπουν τους ανθρώπους σαν σκουπίδια και τους συμπεριφέρονται σαν να είναι σκουπίδια (είδατε τι έγινε στις τελευταίες αιματηρές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας), ή τι γίνεται με κάποιους ανθρώπους της εξουσίας, που διακατέχονται από αλαζονικά συμπλέγματα και νοοτροπίες τοκογλύφων και νταβατζήδων;

Είναι οι άνθρωποι που στέγνωσαν την καρδιά και την ψυχή τους και στη θέση τους έβαλαν ένα ελεεινό και τρισάθλιο σκουπίδι!.. Το σκουπίδι της αναλγησίας και της απανθρωπιάς!..

Και μη βρίζομε τους πρωτόγονους ανθρώπους!.. Αυτοί, τουλάχιστον είχαν καρδιά και αισθήματα!.. Δεν σ’ έβλεπαν σαν σκουπίδι!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011

ΥΓ. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες πλέον φίλους και φίλες της Ιστοσελίδας μας. Χθες, 30 Ιουνίου 2011 ο αριθμός των επισκέψεων ανήλθε στα 1.899 άτομα!.. Νέο ρεκόρ!.. Και πάλι χίλια ευχαριστώ!.. Όσοι θέλετε να διαβάσετε το άρθρο του γράφοντος για τον μήνα Ιούλιο στην ιστοσελίδα www.hellasgr.net, μπορείτε να το διαβάσετε στη διεύθυνση: http://www.hellasgr.net/without_god.pdf  Καλό μήνα!..