«Ας κάνουμε τη στιγμή αυτή αιωνιότητα. Άλλη αθανασία δεν υπάρχει»!..(Νίκος Καζαντζάκης)

Κωδικός Πόρου: 00285-117382-461
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 04/06/11 14:57
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117382-461
Περιγραφή:

«Ας κάνουμε τη στιγμή αυτή αιωνιότητα. Άλλη αθανασία δεν υπάρχει»!..
(Νίκος Καζαντζάκης)

«Η 12η μέρα στο Σύνταγμα πρέπει να είναι η πολιτικά κρίσιμη ημέρα. Που θα μετρηθεί ο λαός, θα μετρήσει το μπόι του, θα γεωμετρήσει πλατείες, θα καταμετρήσει φίλους και εχθρούς, θα φέρει στα μέτρα του την ανατροπή, θα αναμετρηθεί με την κυβέρνηση και την τρόικα, θα μετρήσει τις μέρες εκείνων που όλα τα μετρούν με βάση το χρήμα, που παίρνουν νέα μέτρα χωρίς μέτρο…»

Είμαστε αποφασισμένοι… Ώρα να φύγετε!

Όλοι εμείς, Έλληνες πολίτες, που από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε μαζί με την πρωτοφανή κοσμοπλημμύρα των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, πιστεύουμε ότι αυτό το γεγονός που ξεκίνησε ειρηνικά στις 22 του Μάη είναι η αρχή μιας ιστορικής μάχης που πρέπει να κερδηθεί.

Η τεράστια λαϊκή αφύπνιση, το ενωτικό πνεύμα και η αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου έχουν επιβάλει την απονομιμοποίηση της κυβέρνησης, της τρόϊκας, του Μνημονίου, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όλων των κομματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών που είναι συνυπεύθυνες για την σημερινή κατάντια.

Απέναντι στη νεοκατοχική πολιτική που, εκτός από αντισυνταγματική, εξοντωτική για τον λαό και μειοδοτική για την χώρα, είναι και αδιέξοδη, έχει ορθωθεί ένα άλλο όραμα, μια άλλη υπαρξιακή αντίληψη για τις ανθρώπινες σχέσεις, τους πολιτειακούς θεσμούς, το δικαίωμα στην εργασία και τις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Ο αγώνας είναι μεγάλος γιατί, αν οι Έλληνες αρνηθούν πρώτοι να γίνουν τα πειραματόζωα των διεθνών τοκογλύφων, τότε από τον ιστορικό αυτό τόπο θα ξεκινήσει η γενικευμένη αντίσταση ενάντια στις δομές της νέας παγκόσμιας δουλοκρατίας.

Είμαστε υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή που μας έδωσε η ιστορία να την βιώσουμε με όλη μας την ψυχή, αφουγκραζόμενοι την αγωνία του κόσμου, και να την οδηγήσουμε στη νικηφόρα κατάληξη.

«Ας κάνουμε τη στιγμή αυτή αιωνιότητα. Άλλη αθανασία δεν υπάρχει» (Νίκος Καζαντζάκης).

Για την αντιγραφή των κειμένων

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

αγανακτώ
και -χτώ και -κτίζω και -χτίζω [Α ἀγανακτῶ (-έω)]· δυσανασχετώ, δυσαρεστούμαι, οργίζομαι, εκνευρίζομαι· || (νεοελλ.) Ι (αμτβ.) 1. κάνω ή αποκτώ κάτι με δυσκολία, στενοχωριέμαι, δεινοπαθώ· 2. αδημονώ· 3. κουράζομαι, αποκάνω, απαυδώ· || (μτβ.) 1. εξοργίζω, εκνευρίζω, εξερεθίζω· 2. καταπονώ ψυχικά κάποιον, τόν στενοχωρώ· || (αρχ.) 1. (για την επίδραση τού ψύχους στο σώμα) αισθάνομαι έντονο ερεθισμό· 2. (για το κρασί) υφίσταμαι ζύμωση, βράζω· 3. παρουσιάζω εξωτερικά σημεία λύπης.
[ΕΤΥΜΟΛ. Αβέβαιη, πιθ. < *ἀγανέω < ἄγαμαι, ἀγάομαι, εκφραστικός σχηματισμός με θεματική παρέκταση -ακτέω (πρβλ. ὑλάω- ὑλακτέω) ή < *ἀγανέκτης, *ἀγανάκτης < ἄγαν + ἔχω. Πρβλ. πλεονεκτῶ < πλεονέκτης < πλέον + ἔχω.
ΠΑΡ. ἀγανακτητικός, ἀγανακτητός, ἀγανάκτησις, ἀγανακτικός (μσν.) ἀγανάκτημα· (νεοελλ.) ἀγανακτημένος, ἀγανάκτητος, ἀγαναχτίζω].