Από λόγια είμαστε χορτασμένοι!..

Κωδικός Πόρου: 00285-115650-8329
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 07/03/16 18:56
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115650-8329
Περιγραφή:

Από λόγια είμαστε χορτασμένοι!..

Ορίστε μας!.. Τι έξυπνοι, που είναι αυτοί οι Ευρωπαίοι, βρε παιδιά!.. Αφήνουν την Ελλάδα παντέρημη να καταντήσει μία απέραντη «αποθήκη ψυχών» και οι ίδιοι, ως άλλοι Πιλάτοι, «νίπτουν τας χείρας των» και δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση να κάνουν και οι ίδιοι hotspots στις δικές τους χώρες! Μένει, βεβαίως, ένα ερώτημα, που δεν έχει δοθεί επαρκής απάντηση: Όταν η Ελλάδα δεσμεύθηκε να δημιουργήσει hotspots 50.000 μεταναστών στη Χώρα μας, με ποια συγκεκριμένα ανταλλάγματα το έπραξε αυτό; Μπορούμε να μάθουμε άραγε την πραγματική αλήθεια; Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα μας διαφωτίσει!..

ΓΙΑ ΜΙΑ ακόμη φορά η Χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Δεν ήταν μονάχα η οικονομική κρίση που συνεχίζει να μας ταλανίζει εδώ και 7 χρόνια, έχουμε και το μεταναστευτικό ή προσφυγικό πρόβλημα που είμαστε αναγκασμένοι να επιλύσουμε μόνοι μας. «Ιδίαις ημών χερσί», όπως θα λέγανε και οι λόγιοι.

Δυστυχώς, τα μέχρι τούδε δημοσιεύματα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ελπίδας και αισιοδοξίας, τουλάχιστον με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη, λίγο πριν αρχίζει η Σύνοδος Κορυφής, όπου οι διαρροές, που γίνονται από κορυφαία ευρωπαϊκά στελέχη, απογοητεύουν αντί να ενθαρρύνουν τους Έλληνες πολίτες.

Αρχικά διέρρευσε το προσχέδιο συμφωνίας που χθες είχαν αποδεχτεί τα κράτη-μέλη και μιλούσε ξεκάθαρα για κλείσιμο των συνόρων. Σήμερα όμως, όπως τουλάχιστον γράφει το «Πρώτο Θέμα», συνεχώς ανατρέπονται τα δεδομένα.

«Τελευταία εξέλιξη είναι η αλλαγή προγράμματος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, καθώς ακυρώνεται η κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε οργανωθεί μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου και του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, η οποία μεταφέρεται στο τέλος της σημερινής ημέρας.

Και αυτό, καθώς πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά υπέβαλε νέα πρόταση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, η οποία βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες ευρωπαϊκές πηγές, υπήρξε αντικείμενο επεξεργασίας χθες, στη συνάντηση του κ. Νταβούτογλου με τον Μαρκ Ρούτε και την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ υποβλήθηκε σήμερα το πρωί, έπειτα από συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μάλιστα φέρεται να μην γνώριζε την ύπαρξη νέας πρότασης και γι' αυτό ζήτησε χρόνο, για να την μελετήσει.»

Η Τουρκία ξεκίνησε το άγριο παζάρι –και πολύ καλά κάνει για τα συμφέροντά της. Κι απ’ ό,τι φαίνεται μάλλον θα κερδίσει αρκετά. Κάποιοι μιλούν για άλλα 3 δις ευρώ, όπως ζητάει ο κ. Αχμέτ Νταβούντογλου! Το θέμα, όμως, που απασχολεί τους Έλληνες είναι τι θα γίνει με τη Χώρα μας. Πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το βάρος που προέκυψε τα τελευταία χρόνια με τους πρόσφυγες, χωρίς ουσιαστική οικονομική βοήθεια από κανένα.

Δυστυχώς μόνο παχιά λόγια ακούμε από τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους, πολλοί των οποίων εσχάτως μάς γύρισαν και την πλάτη, αν σκεφτούμε τι έγινε στην Ειδομένη με το κλείσιμο των συνόρων και τη μικρή σύνοδο των λεγομένων βαλκανικών χωρών, χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας!

Από λόγια είμαστε χορτασμένοι, λέει ο σοφός λαός. Κι εμείς θέλουν πράξεις. Θέλουμε έργα! «Αμ’ έπος, αμ’ έργον», όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας! Εκτός και αν οι κύριοι αυτοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να μας πιάνουν συνεχώς κορόϊδα!

Μια είναι η μόνη λύση για να σωθεί η Σένγκεν να κλείσουν τελείως τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην παράνομη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση ανέφερε ο πρωθυπουργός του Βελγίου κ. Σαρλ Μισέλ, ο οποίος προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Αθήνα πρέπει να οργανώσει hotspots στα σύνορα με την Τουρκία. «Όλοι πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη για να γίνουν λειτουργικά τα hotspots και η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της», σημείωσε ο ίδιος.

Ορίστε μας!.. Τι έξυπνοι, που είναι αυτοί οι Ευρωπαίοι, βρε παιδιά!.. Αφήνουν την Ελλάδα παντέρημη να καταντήσει μία απέραντη «αποθήκη ψυχών» και οι ίδιοι, ως άλλοι Πιλάτοι, «νίπτουν τας χείρας των» και δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση να κάνουν και οι ίδιοι hotspots στις δικές τους χώρες!

Μένει, βεβαίως, ένα ερώτημα, που δεν έχει δοθεί επαρκής απάντηση: Όταν η Ελλάδα δεσμεύθηκε να δημιουργήσει hotspots 50.000 μεταναστών στη Χώρα μας, με ποια συγκεκριμένα ανταλλάγματα το έπραξε αυτό; Μπορούμε να μάθουμε άραγε την πραγματική αλήθεια; Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα μας διαφωτίσει!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016