Απέραντο φρενοκομείο!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117343-712
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 13/07/11 14:19
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117343-712
Περιγραφή:

Απέραντο φρενοκομείο!..

Με όλα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου όπου οι κυβερνώντες κυριολεκτικά παραπαίουν και λένε ή κάνουν πράγματα τα οποία τουλάχιστον δεν έχουν σχέση με τη λογική, δικαιολογούν πλήρως τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, που έλεγε ότι η Χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα … απέραντο φρενοκομείο! Πού θα πάει τελικά αυτή η κατάσταση; Μόνη λύση οι εκλογές!..

ΕΙΝΑΙ απίστευτα όσα γίνονται και όσα λέγονται στο χώρο τα πολιτικής ζωής του τόπου. Σε τέτοιο σημείο ώστε κι αυτές ακόμη οι λέξεις του ελληνικού λεξιλογίου να έχουν χάσει το νόημά τους!

Φθάσαμε δηλαδή στο σημείο να μη μπορείς να βρεις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν κυρίως στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και πέραν αυτού (εξαπτέρυγα κλπ)!

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επαναλάβουμε τα όσα λέγονται, γράφονται ή περιγράφονται από το χώρο του Μαξίμου μέχρι τα δημοσιογραφικά γραφεία και τις πλατείες με τους «Αγανακτισμένους».

Και μόνο το γεγονός ότι ορισμένοι πολιτικοί πριν ενάμιση χρόνο ακριβώς μας έβαλαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τη βεβαιότητα ότι γλιτώσαμε τη χρεοκοπία και σήμερα αναγκασθήκαμε να υπογράψουμε Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα και πάλι να μας επισείουν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας («επιλεκτική» την χαρακτήρισε ο κ Βενιζέλος), αυτό δεν μπορεί να λέγεται πολιτική, αλλά, επιεικώς, παραφροσύνη!

Από πού ν’ αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; Μήπως από το γεγονός ότι ο κ. Πρωθυπουργός προεκλογικά έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και σήμερα, με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», στέλνει στον Καιάδα ακόμη και τους αναπήρους;

Αξιότιμε – και καθ’ όλα έντιμε - κύριε Πρωθυπουργέ, ο γράφων θα συμφωνήσει απόλυτα μαζί σας ότι «λεφτά υπάρχουν»! Και τα λεφτά αυτά υπάρχουν στις καταθέσεις των 600 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχουν ορισμένοι Έλληνες (μιντιάρχες-εργολάβοι, τραπεζίτες κλπ, οι οποίοι ελέγχουν το 80% της ελληνικής οικονομίας!) στις τράπεζες της Ελβετίας και αλλού!

Γιατί, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν βγαίνετε ανοιχτά και να καταγγείλετε αυτή τη μεγάλη αφαίμαξη του ελληνικού λαού; Τι σας φταίει ο ελληνικός λαός, που άλλα του λέγατε προεκλογικά και άλλα του κάνετε τώρα; Το είπε άλλωστε και ο κ. Φωτόπουλος, ο γνωστός συνδικαλιστής της ΔΕΗ: Πηγαίνετε να πάρετε τα 600 δισεκατομμύρια, που υπάρχουν στις τράπεζες της Ελβετίας, και αφήστε ήσυχο τον ελληνικό λαό να συνεχίσει ειρηνικά την πορεία του!

Και ξέρετε, κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί δεν γίνεται αυτή η καταγγελία; Διότι όπως είπε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Αλέξης Τσίπρας ορισμένοι υπουργοί αδιαφορούν για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τα ... φιλέτα από την πώληση της δημόσιας περιουσίας!

Ό,τι είπε περίπου και ο κ. Πέτρος Οικονόμου μέσα στη Βουλή, ότι οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά για τον λεγόμενο «αέρα»! Τα σπρεντ (spread) και τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)!!

Κοντολογίς, αν καταλάβαμε καλά, το όλο θέμα με τη λεγόμενη «αξιοποίηση της ελληνικής δημόσια περιουσίας» κάποια στιγμή, αν δεν προσεχθεί ιδιαίτερα, θα λάβει άλλες προεκτάσεις, που ίσως χρειαστούν στο μέλλον πολλοί Ιταλοί δικαστές, σαν τον Αντόνιο ντι Πιέτρο, για να ξεκαθαρίσουν «την κόπρο του Αυγείου»!

Κύριε Πρωθυπουργέ, ότι είστε ένας από τους πλέον έντιμους Έλληνες πολιτικούς δεν σημαίνει ότι μπορείτε να λύσετε και το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με όλα αυτά τα πρωτόγνωρα αδιέξοδα!

Οι δανειστές μας, αφού λένε ότι ενδιαφέρονται για μας, θα μπορούσαν να δώσουν όλα αυτά τα χρήματα που μας δανείζουν κατευθείαν στην ανάπτυξη του τόπου και να τα πάρουν εκ του ασφαλούς στο μέλλον, αλλά δεν το έπραξαν διότι "περί άλλα τυρβάζουν"!...

Το ότι απεργάζονται όχι ένα, αλλά τριάντα έξι (36) ολόκληρα σενάρια (!!), όπως κατάγγειλε χθες ο ίδιος ο κ. Ευαγγελος Βενιζέλος, δεν σας λέει τίποτε αυτό; Άρα, οι δανειστές μας, άλλα πράγματα έχουν κατά νου!..

Κατά συνέπεια, μία είναι η λύση: Πηγαίνετε αμέσως σε εκλογές να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και, επί τέλους, να αναλάβει ο ίδιος ο λαός την ευθύνη με τις δικές του αποφάσεις!

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011