Αν είχε ο λέοντας μιλιά…

Κωδικός Πόρου: 00285-117376-499
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 10/06/11 15:16
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117376-499
Περιγραφή:

Αν είχε ο λέοντας μιλιά…

Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει ο περίφημος λέων του Φειδία, που ήταν στη θέση του Παρθενώνα από την εποχή εκείνη για να συντηρηθεί και να επιστρέψει στη θέση του μέχρι το 2013!.. Αλήθεια, αν ο λέων είχε φωνή τι θα μας έλεγε;

ΕΙΝΑΙ γνωστός σε όλους τους αρχαιόφιλους ο λέων του Φειδία!... Η μαρμάρινη λεοντοκεφαλή του Παρθενώνα με τη χρυσή χαίτη!..

Προφανώς σμιλεύτηκε στο εργαστήριο του πολυθρύλητου και θεϊκού Φειδία, το οποίο βρισκόταν στη συνοικία των μαρμαράδων, στο Δήμο Αλωπεκής, τη σημερινή Δάφνη!.. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν περίπου 2500 χρόνια!..

Κάθομαι πολλές φορές και σκέπτομαι αν είχε μιλιά αυτός ο λέω τι θα μας έλεγε!.. Πόσα πράγματα θα είδαν τα μάτια του!... Πόσα πράγματα θα άκουσαν τ’ αυτιά του!.

Τι πολέμους!.. Τι εμφυλίους σπαραγμούς! Τι Πέρσες!.. Τι Αλάριχους!.. Τι Τούρκους!.. Τι Ενετούς!... Κι αυτός εκεί!.. Ακίνητος μέσα στο χρόνο και στο χώρο!..

Δεν ξέρω πόσοι έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό το γεγονός!.. Ένας λέων σμιλευμένος από τα πιο ένδοξα χέρια της παγκόσμιας ιστορίας, τον ίδιο τον Φειδία, που ακόμη κι αν δεν τον σμίλεψε ο ίδιος, σίγουρα αυτός είχε κάνει το σχέδιο της μορφής του!

Χρειάζονται όμως και λίγες … αντιχριστιανικές κορώνες, όπως βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους ορισμένοι σχολιαστές ή σχολιογράφοι!

Τι να κάνουμε; Έτσι και δεν καταφερθείς σήμερα εναντίον του Χριστιανισμού (φταίει δεν φταίει, δίκαια ή άδικα, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα) δεν είναι δυνατόν να είσαι «άνθρωπος της μόδας»!. Δεν μπορεί να είσαι μέσα στα πράγματα, που λέμε!.. Είσαι «καθυστερημένος», «οπισθοδρομικός», «σκοταδιστής», και όλα αυτά τα ηχηρά παρόμοια!

Κάποτε οι «θολοκουλτουριαραίοι» (όπως τους αποκαλούσαμε τότε), για να είναι «in» (μέσα στα πράγματα, δηλαδή, της μόδας, της επιακιρότητας) χτυπούσαν κάθε τι ελληνικό ή εθνικό! Το τι είχαμε τραβήξει όταν γράφαμε τότε στις τότε λεγόμενες συντηρητικές εφημερίδες, μόνον εμείς το γνωρίζουμε!.. «Ούτε γκόμενα δεν μπορούσαμε να πιάσουμε, αν δεν ήσουν αριστερός»,έλεγε χαρακτηριστικά σε μία συνέντευξή του ο Διονύσης Σαββόπουλος!

Σήμερα «το γύρισαν το τροπάριο»!.. Χτυπούν κάθε τι χριστιανικό και κάνουν πως δεν βλέπουν τη σημερινή καταστροφή του Ελληνισμού (γλώσσα, αρχαία χειρόγραφα, αρχαία ελληνική γραμματεία, πολιτιστικά μνημεία, παραδόσεις κλπ) από τους σύγχρονους «βαρβάρους»!

Τσιμουδιά, βεβαίως, για το ότι κάποιοι κύριοι εξ αυτών επιθυμούν με πάθος να αναγείρονται τα μουσουλμανικά τεμένη στην Ελλάδα και χαίρονται όταν γκρεμίζονται ή βεβηλώνονται χριστιανικοί ναοί!.. Κι όχι μόνον!.. Ούτε μία λέξη δεν λένε για τους λαθρομετανάστες!.. Σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτε!... Προς τι αλήθεια αυτή η αιδήμων σιγή;

Ορισμένοι φίλοι κοιτάζουν το δέντρο και δεν θέλουν να δουν με τίποτε το δάσος!..  Έτσι είναι!.. «Όπου έχει ο καθένας το κουμάσι του», λέγανε στα χωριά μας! «Εκεί που τρώει το σκυλί γαυγίζει», λέγανε κάποιοι άλλοι, διότι ο γράφων όλα αυτά τα χρόνια ό,τι λέει κι ό,τι γράφει τα πιστεύει και δεν περνάει από κανένα γνωστό ή άγνωστο ταμείο για να γίνει ... επαγγελματίας αντιχριστιανός, όπως είναι ορισμένοι, που ήθελαν ακόμη και τον γράφοντα να δωροδοκήσουν προκειμένου να ακολουθήσει τα δικά τους χνάρια!

Αλλά περί αυτού και πολλών άλλων σοβαρών αποκαλύψεων, ας μη χρειαστεί να μιλήσουμε τούτη την ώρα, που οι εθελοτυφλούντες βλέπουν ως εχθρούς μόνο τους τότε χριστιανούς της Ελλάδος (δηλαδή το 98% του τότε πληθυσμού της Χώρας!) και όχι, ασφαλώς, την Τρόϊκα, το ΔΝΤ, τις διεθνείς Τράπεζες, το Υπουργείο Παιδείας που δεν λέγεται πλέον «εθνικό» και τόσα άλλα ανθελληνικά στοιχεία, που ισοπεδώνουν κάθε τι ελληνικό ή ελληνιστικό.

Αλλά ο «κορβανάς» για ορισμένους, που δεν είναι γνήσιοι, αγνοί και άσπιλοι ιδεολόγοι και περνούν από διάφορα ταμεία, λόγω κρίσης τελειώνει!.. Να δούμε αύριο τι θα σκεφτούν να χτυπήσουν, αφού, έτσι όπως το πάνε, δεν θα υπάρχει Έλληνας στην Ελλάδα να τους ακούσει!...

Να το κατάλαβαν, άραγε, αυτό οι φίλοι;

Ή μάλλον ας το πούμε στη γλώσσα που χρησιμοποιούν:

To understand this really friends?

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011