Άλλα τα βέλη της ιστορίας και άλλα τα βέλη κατά της Ιστορίας!

Κωδικός Πόρου: 00285-117460-26
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 18/03/11 13:24
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117460-26
Περιγραφή:

Άλλα τα βέλη της ιστορίας και άλλα τα βέλη κατά της Ιστορίας!

Συγκινείται κάθε άνθρωπος όταν βλέπει την ανθρώπινη ιστορία να βαθαίνει εις μάκρος χρόνου. Αλλά να βάλεις κατά της Ιστορίας με τα βέλη της διαστρέβλωσης και του συσκοτισμού είναι άλλο πράγμα…

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος και η συνεργάτιδά του ,Μάρα Μπέκα, καθώς παρουσιάζουν την εκπομπή «Καλό Σαββατοκύριακο» στο Kontra Channel.

ΔΙΑΒΑΣΑ μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, που έχει να κάνει με κάτι εντελώς διαφορετικό: Σε ένα σπήλαιο της Αφρικής ερευνητές ανακάλυψαν βέλη ηλικίας 64.000 χρόνων. Πρόκειται για τα αρχαιότερα βέλη, τα οποία μάλιστα αλλάζουν την ιστορία καθώς τοποθετούνται 20.000 πριν τις αρχικές εκτιμήσεις:

«Στη σπηλιά Σιμπούντου, που βρίσκεται σε δασωμένο λόφο περίπου 40 χλμ. βόρεια του Ντέρμπαν, στη Νότια Αφρική, ανακάλυψαν οι ερευνητές τα αρχαιότερα βέλη ηλικίας 64.000 χρόνων, γεγονός που μεταθέτει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας τουλάχιστον 20.000 χρόνια πιο πίσω.

Η ομάδα των αρχαιολόγων, με επικεφαλής τη Λιν Γουάντλεϊ από το Πανεπιστήμιο Γουϊτγουότερσραντ του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακάλυψαν τα λίθινα βέλη, σκάβοντας σε στρώματα αρχαίων ιζημάτων ηλικίας έως και 100.000 ετών.

Η μικροσκοπική εξέταση που ακολούθησε έδειξε ότι τα προϊστορικά όπλα έφεραν υπολείμματα αίματος, οστών και άλλων ιχνών, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά όσον αφορά τη χρήση τους. Επιπλέον, εξαιτίας του γεωμετρικού τους σχήματος, οι ειδικοί μπόρεσαν να ερμηνεύσουν τα χτυπήματα και τις φθορές που είχαν υποστεί, συμπεραίνοντας ότι πιθανότατα αποτελούσαν προεξοχές προϊστορικών βλημάτων και όχι αιχμές δόρατος.

Κατά την εξέταση βρέθηκαν επίσης ίχνη κολλητικής ουσίας από ρητίνη που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι εκείνοι ήταν ικανοί να κατασκευάζουν περίπλοκα εργαλεία από διαφορετικά υλικά και να τα συγκολλούν μεταξύ τους.»(News247)

Ποιος δεν συγκινείται από μια παρόμοια είδηση; Ποιος δεν γοητεύεται από ανθρώπους που έζησαν εδώ και 64.000 χρόνια οι οποίοι είχαν αναπτύξει μια δική τους τεχνική έστω και για άλλους λόγους;

Το θέμα για μας τους Έλληνες δεν είναι τα βέλη της ιστορίας, αλλά τα βέλη που ρίχνονται εναντίον της ιστορίας. Της Ελληνικής Ιστορίας, όπως για παράδειγμα η τηλεοπτική σειρά «1821», που επί τέλους προβάλλει το τελευταίο της επεισόδιο για να ηρεμήσουν όλοι οι Έλληνες με την φοβερή και ανελέητη προπαγάνδα τους.

Για όλα αυτά ο κ Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ο γνωστός και πολύπειρος δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής, στην δική του τηλεοπτική εκπομπή «Καλό Σαββατοκύριακο», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Ghannel” (7-10 το πρωί), έχει αρχίσει μια σειρά αποκαλυπτικών θεμάτων για το πραγματικό 1821.

Μίλησε και ο γράφων στην ευγενέστατη δημοσιογράφο κ. Μαίρη Γεωργιάδου. Και μέσα στο λίγο χρόνο που είχε (τρία πεντάλεπτα) είπε κάποια πράγματα που ενδεχομένως έχουν την δική τους σημασία.

Ακόμη περισσότερο όταν, ως Καλαβρυτινός, όπου και το εθνικό μας σύμβολο, η Αγία Λαύρα, είδε και διαπίστωσε την πλήρη περιφρόνηση, που επέδειξαν ορισμένοι υπεύθυνοι της τηλεοπτικής σειράς "1821" οι οποίοι, σύμφωνα με ένα Ψήφισμα της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, δεν ήθελαν να ακούσουν και την δική τους άποψη!

Τόσος ... σεβασμός στην αντικειμενική ενημέρωση; Τόσος ... σεβασμός;

Ες αύριον τα σπουδαία, λοιπόν.

Με σεβασμό και τιμή στην Ελληνική Ιστορία

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011