Συνέντευξη για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!..

Κωδικός Πόρου: 00285-114630-1101
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 08/09/11 17:31
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Συνεντεύξεις , 00285-114630-1101
Περιγραφή:

Συνέντευξη για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!..

Διαβάστε μία  συνέντευξη που είχε παραχωρήσει εδώ και πολύ καιρό ο Άγγελος Π Σακκέτος στον γνωστό και έγκριτο δημοσιογράφο κ. Ηλία Καβαλλιέρο για θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, αφού, όπως λένε πολλοί: «O,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία για τον κόσμο»!…

Ο γνωστός και καταξιωμένος Έλληνας δημοσιογράφος κ. Ηλίας Καβαλλιέρος (όρθιος αριστερά) κάνει την αντιφώνησή του προς τις «Εκδόσεις Σακκέτου» που του απένειμαν τιμητικό δίπλωμα για την μέχρι τούδε προσφορά του στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. (Στο προεδρείο από αριστερά: Βασίλειος Κατσιαδράμης, Αντώνης Αντωνάκος, Άγγελος Σακκέτος, Μιχάλης Τζάνογλου, Γεωργία Σπ. Αναστασίου).

ΥΠΑΡΧΟΥΝ στιγμές που ένα Έθνος αναζητά τις ρίζες του για να ορθοποδήσει και ενισχύει την πίστη του για να μεγαλουργήσει. Αυτή η αναντίρρητη αλήθεια δεν μπορεί να ενταφιαστεί στα ερείπια του συγχρόνου πολιτισμού, που δημιούργησαν οι θηρευτές του καταστροφικού και όχι του δημιουργικού κενού της Ελλάδος!..
Και γιατί τα λέμε αυτά;
Πριν από λίγα χρόνια ήρθε στο γραφείο μου ο γνωστός και καταξιωμένος ΄Ελληνας δημοσιογράφος κ Ηλίας Καβαλλιέρος, ο οποίος είχε την καλωσύνη να μου ζητήσει μία συνέντευξη για την εφημερίδα «Αυριανή». Η συνέντευξη παραχωρήθηκε, αλλά, λόγω του περιορισμένου χώρου, δεν ήταν δυνατόν να δημοσιευθεί ολόκληρη. Αυτός και ο λόγος που ο γράφων αναγκάζεται να την δημοσιεύσει όπως ακριβώς δόθηλε τότε στον έντιμο δημοσιογράφο, ευχόμενος στον ίδιον, αλλά και σε όλους τους αναγνώστες μας κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία:
Η συνέντευξη έχει ως ακολούθως:

--Κύριε Σακκέτο, πώς σας ήρθε η ιδέα για την συγγραφή των τελευταίων έργων σας;
--Είναι αλήθεια, ότι στους ανελέητους και πονηρούς καιρούς που ζούμε, κάποιοι επιχειρούν να εκμηδενίσουν τις έννοιες Ελληνισμός και Ορθοδοξία. Δύο έννοιες που, παρά τις όποιες «αδυναμίες» μπορεί να επισημάνη κανείς, εν τούτοις εκυριάρχησαν στον κόσμο ως φωτοδότες της καρδιάς και του νου, πράγμα που ουδείς δύναται να αμφισβητήση. Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Ελληνισμός ανέπτυξε τον νου και ο Χριστιανισμός άγγιξε την καρδιά του ανθρώπου. Αυτός και ο λόγος, για τον οποίον τονίζουμε πως ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία για τον κόσμο!
--Δηλαδή;
--Το λέει ο ίδιος ο Χριστός: «Αγαπάτε αλλήλους» (Ιω. 13, 34), ή ίδιος ο Απόστολος Παύλος: « Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον» (Α Κορ. 13, 1). Κάποιοι δεν θέλουν την έρευνά μας. Κι όμως ο ίδιος ο Ιησούς είχε πη: «Ερευνάτε τας γραφάς» (Ιω. 5,39), ενώ σε ένα άλλο σημείο της Γραφής διακηρύττει: «γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιω. 8,32). Αυτός και ο λόγος που θέλησα να ασχοληθώ με την συγγραφήν των επτά τελευταίων έργων μου για να υλοποιήσω, αν θέλετε, σαν ένας ταπεινός εργάτης του πνεύματος, τους λόγους του Θεανθρώπου.
--Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τα βιβλία σας;
--Βεβαίως. Το βιβλίο μου «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός», που επανεκδόθηκε από τις Εκδόσεις του κ Δημοσθένους Λιακοπούλου, στην Θεσσαλονίκη, είναι ένα έργο το οποίο αγκαλιάσθηκε από τους αναγνώστες με ιδιαίτερη στοργή διότι, χωρίς να διεισδύη σε θεολογικά, αλλά σε ιστορικά στοιχεία, αποδεικνύει την διαχρονική ενότητα Ελληνισμού –Χριστιανισμού και, κυρίως, αποκαλύπτει με συγκλονιστικά στοιχεία την υπό των Ελλήνων προλείανσιν του εδάφους δια την Έλευσιν του Θεανθρώπου πάνω στη γη!…
--Νομίζω ότι, με το βιβλίο αυτό, δίνετε και μίαν απάντησιν στον Σάμουελ Χάντινγκτον;
--Ακριβώς. Ο εν λόγω «γκουρού» της παγκοσμιοποιήσεως, δια της θεωρίας του «Περί Συγκρούσεως Πολιτισμών»,προσπαθεί όχι μόνον να διαχωρίση τον Ελληνισμό από τον Χριστιανισμό, αλλά και να βάλη στο ίδιο τσουβάλι την Ορθοδοξία με το Ισλάμ. Βλέπετε, άλλωστε, την υλοποίησιν της θεωρίας αυτής με τους τελευταίους και πιο …δυναμικούς χειρισμούς των πλανηταρχών μας επί του ταλαίπωρου αυτού κόσμου.

ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ;

--Κύριε Σακκέτο, με το βιβλίο σας «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα» τι επιχειρείτε να αποδείξετε;
--Είναι γνωστόν, ότι η Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας κατεστράφη το 640 μ.Χ. με εντολήν του χαλίφου Ομάρ ο οποίος είπε ότι: «Όσα βιβλία διαφωνούν με το Κοράνιο να καταστραφούν και όσα συμφωνούν με το Κοράνιο είναι περιττά». Πλην, όμως, η Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας όχι μόνον εμπλουτίσθηκε αμέσως με 500.000 τόμους, αλλά, όπως απεδείχθη μέσα στο βιβλίο μας ή κάηκαν τα πρωτότυπα και εσώθησαν τα αντίγραφα, ή κάηκαν τα αντίγραφα και εσώθησαν τα πρωτότυπα. Το βέβαιον είναι ότι, μέσα στο βιβλίο μας, αποδεικνύουμε το γεγονός ότι, σήμερα που μιλάμε, πάνω από 200.000 αρχαία ελληνικά και βυζαντινά χειρόγραφα σώζονται σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες, συλλογές, μουσεία κλπ.
--Αν προχωρήσουμε λίγο θα δούμε ότι γράψατε το βιβλίο «Οι δολοφόνοι της Ιστορίας». Τι θέλετε να αποδείξετε με αυτό;
-- Με το βιβλίο αυτό προσπάθησαν να ρίξω λίγο φως στην άγνωστη και αθέατη πλευρά των Φοινίκων εις βάρος των Ελλήνων κατά την αρχαιότητα. Όχι μόνον οι σύγχρονοι ιστορικοί, όπως ο Χέρμαν Μπένγκτσον, αλλά και ο ίδιος ο Ηρόδοτος, μας αποκαλύπτουν ότι υπήρχε σχέδιο Περσών και Καρχηδονίων, δηλαδή των Φοινίκων, να εξαφανίσουν μέσα σε μία ημέρα τον Ελληνισμό με την ναυμαχία της Σαλαμίνος και την μάχη της Ιμέρας στην Σικελία. Ευτυχώς ο δυναμισμός των Ελλήνων απέτρεψε την νοσηρότητα των εγκεφάλων εκείνων και σώθηκε όχι μόνον ο Ελληνισμός αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, ασχέτως αν σήμερα οι κύριοι της Γηραιάς Ηπείρου απεμπολούν και τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό μέσα στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμά τους.
--Μήπως, όμως, δια του βιβλίου σας, σας χαρακτηρίσουν αντισημίτη;
--Τουναντίον, μέσα στο βιβλίο μου, πέραν του γεγονότος ότι υπάρχουν άρθρα και κεφάλαια φιλο-εβραϊκά (σαν παράδειγμα καταχωρίζω ολόκληρο το βιβλίο Δ΄ Μακκαβαίων, που εξυμνεί τον ηρωϊσμό των Ισραηλινών), κλείνω με ένα άρθρο, που κάθε άλλο παρά μπορεί να θεωρηθή αντισημιτικό, ενώ, παράλληλα, κάνω και μίαν έκκλησιν στους Εβραίους απανταχού του κόσμου να διαβάσουν το βιβλίο αυτό, ώστε να συνειδητοποιήσουν τα λάθη της πολιτικής ηγεσίας των εναντίον των Ελλήνων και από πολέμιοι να γίνουν φίλοι του Ελληνισμού. Δεν είναι αμαρτία από τον Θεό να χύνεται τόσο ανθρώπινο αίμα χάριν και μόνον των πονηρών σκοπιμοτήτων; Μόνον όποιος γνωρίζει ιστορία δεν υποπίπτει εις τα ίδια λάθη.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

--Μέσα σ’ όλα αυτά τι ρόλο παίζουν οι αρχαίες Ελληνίδες, που γράψατε και ειδικό βιβλίο;
--Είναι αλήθεια ότι, δυστυχώς, οι Ελληνίδες είχαν περιθωριοποιηθεί μέσα στον χρόνο. Ακόμη και στις μέρες μας ο ρόλος της Ελληνίδας ήταν περιφρονητέος και εξοβελιστέος. Ουδείς γνωρίζει, για παράδειγμα, ότι οι μακρινές αυτές μανάδες μας, παρά την σκληρή αντιμετώπισή τους, είχαν οικοδομήσει έναν άγνωστο πολιτισμό για τον οποίον πολλοί, ακόμη και σήμερον, τηρούν αιδήμονα σιγήν.
- Μπορείτε να μας αναφέρετε ένα παράδειγμα;
--Στο βιβλίο μου «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητος» αποκαλύπτω, ότι η εταίρα Φρύνη διέθετε τα χρήματα για να οικοδομήσει εκ νέου τα τείχη των Θηβών που γκρέμισε ο Μέγας Αλέξανδρος λόγω μηδισάντων συμπολιτών της, η Λαϊδα έχτισε ολόκληρα οικοδομήματα στην Κόρινθο, η Ροδώπις έκτισε πυραμίδα, ενώ πολλές άλλες γυναίκες έγραψαν υπέροχα λογοτεχνικά και επιστημονικά έργα, που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό!
-- Ας προχωρήσουμε λίγο: «Η Πολιορκία της Ελλάδος» πώς «δένει» με τα άλλα διαχρονικά σας έργα;
--Το βιβλίο αυτό είναι επίκαιρο, διότι επισημαίνει όλους εκείνους τους ανθελληνικούς και αντιχριστιανικούς μηχανισμούς που κινούνται πολιορκώντας την Ελλάδα και βάζοντας κυριολεκτικά θηλειά στον λαιμό του σύγχρονου Έλληνα. Όποιος διαβάσει το βιβλίο αυτό, έχει μπροστά του την συνολική εικόνα των εχθρών της Πατρίδος και της Ορθοδοξίας μας και μπορεί, με την πλούσια επιχειρηματολογία του, να κατατροπώνη οιονδήποτε εξ αυτών, που πολεμούν με λύσσα κάθε τι ελληνικό και χριστιανικό.
--Το ίδιο κάνετε και με το βιβλίο σας «Ο Παγκόσμιος Έλλην»;
--Όχι βέβαια. Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώνεται ολόκληρο το μεγαλείο αυτής της Φυλής και αποδεικνύει μέχρι ποίου σημείου έφθασε ο Έλλην καθ’ όλην την διάρκειαν των αιώνων. Είναι μεγάλη υπόθεσις να γνωρίζη ο σύγχρονος Έλλην τις επιτυχίες όχι μόνον των ενδόξων προγόνων του, αλλά και των σημερινών κατακτητών της Οικουμένης, που έτυχε να είναι συμπατριώτες του!
--Τι εννοείτε;
--Ως γνωστόν οι Έλληνες πολλές φορές έχουν αγγίξει τα δυσθεόρατα ύψη της δόξης και λίγο έλειψε να γίνουν και πλανητάρχες. Θυμηθείτε τον Σπύρο Άγκνιου (Αναγνωστόπουλο), τον Μάϊκλ Δουκάκη και τόσους άλλους, που κυριάρχησαν στο προσκήνιο της διεθνούς πολιτικής σκηνής, ενώ ένα πλήθος μεγάλων ανδρών είχαν ελληνική προέλευση ή ελληνική καταγωγή.
--Σαν παράδειγμα;
--Ο Χριστόφορος Κολόμβος, που ήταν από την Χίο, ο Μέγας Ναπολέων, ο οποίος, όπως λέγεται, προήρχετο από την Μάνη, ο Ιβάν ο Τρομερός, εγγονός της Σοφίας Παλαιολόγου και τόσοι άλλοι «ων ουκ έστιν αριθμός».
--Και τι άλλες εκπλήξεις μας ετοιμάζετε;
--Μερικά βιβλία που είναι βέβαιον ότι θα συγκλονίσουν: α) «Η άγνωστη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», β) «Οι Προφητείες του Ελληνισμού», γ) «Οι Έλληνες της Βίβλου», δ) «Οι Άγνωστες Αλήθειες» (τριλογία για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία και τον Ελληνικό Πολιτισμό).Παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για την συγγραφήν του βιβλίου «Οι Έλληνες ΄Αγιοι» ώστε να καταδειχθή όχι μόνον ο ηρωϊσμός, αλλά και το μαρτύριο των Ελλήνων στον βωμό της πίστεώς των.

Ο κ Ηλίας Καβαλλιέρος σε μια εκδήλωση έχοντας δεξιά του την υπουργό κ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.