Τι είχε προφητέψει ο Πατροκοσμάς για τα σπίτια μας;

Κωδικός Πόρου: 00285-114572-898
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 10/08/11 17:21
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Προφητείες... , 00285-114572-898
Περιγραφή:

Τι είχε προφητέψει ο Πατροκοσμάς για τα σπίτια μας;

Διαβάστε τι γράφουμε μέσα στο βιβλίο μας «Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς», το οποίο ο π. Γεώργιος Μεταλληνός το χαρακτήρισε «εθνικό ευαγγέλιο», για τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: α) «Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες (= οικογένειες) σ’ ένα σπίτι» και β) «Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας»!..

35. "Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες (= οικογένειες) σ’ ένα σπίτι".

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κι αυτή η προφητεία του Πατροκοσμά έχει επαληθευτεί στις μέρες μας με το κύμα των οικονομικών μεταναστών ή προσφύγων, όπου πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν στο ίδιο σπίτι σε ολόκληρη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, όπως με το κύμα της ελληνικής προσφυγιάς το 1922 όπου χιλιάδες άνθρωποι φιλοξενήθηκαν από συγγενείς και φίλους για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και δεν μιλάμε, ασφαλώς, για σημερινούς αδικημένους ανθρώπους, οι οποίοι, από φόβο για τη ζωή τους ή με τη βία, εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να εγκατασταθούν προσωρινά ή μόνιμα, ως πρόσφυγες, σε άλλη χώρα, όπως η Ελλάδα.

Επάνω: Αύγουστος του 1922: Χιλιάδες πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής στοιβάζονται κυριολεκτικά στην προκυμαία της πυρποπλημένης Σμύρνης προσπαθώντας να φύγουν όπως μπορούν!.. Κάτω: Πρόσφυγες σε καταυλισμούς, κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο (1974). Το δράμα αυτό, που έζησαν οι Έλληνες, το ζούμε και σήμερα όπου πολλοί οικονομικοί μετανάστες αναγκάζονται να στεγάζονται στο ίδιο σπίτι μη έχοντες πού αλλού να βρουν μια δική τους στέγη ή να φιλοξενούνται από εύπορους – και όχι μόνον - Έλληνες!.. (Οι φωτογραφίες είναι από την Εγκυκλοπαίδεια «Μαλλιάρης-παιδεία»).

Επάνω: Μικρασιάτες πρόσφυγες στοιβαγμένοι σε ένα πλοιάριο για την Ελλάδα «με βάρκα την ελπίδα»!... Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 700.000 νεκροί, αμέτρητες χιλιάδες ομήρων (κυρίως άντρες 18-45 ετών, από τη Σμύρνη μόνο 150.000) και 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες!.. Κάτω: Προσφυγικός συνοικισμός της Νέας Ιωνίας!.. Πολλοί έμεναν στο ίδιο σπίτι!.. (Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα www.gnosi.gr).

Μια ιδιαίτερη κατηγορία προσφύγων αποτελούν οι πολιτικοί πρόσφυγες. Αυτοί είναι άτομα που εγκαταλείπουν μια χώρα στην οποία κινδυνεύουν να φυλακιστούν ή να δολοφονηθούν είτε για τις ιδέες τους είτε για την πολιτική δράση που έχουν αναπτύξει. (41)
Εμείς, όμως, δεν μιλάμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά για εκείνους «που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», όπως λέει ο λαός μας, και οι οποίοι ξεριζώθηκαν απ’ τις πατρογονικές εστίες τους για να βρουν μια καλύτερη μοίρα, όπως είναι οι «οικονομικοί μετανάστες».
Ωστόσο, ο Πατροκοσμάς δεν προέβλεψε μόνον τους πρόσφυγες ή τους οικονομικούς μετανάστες, αλλά και αυτούς οι οποίοι δοκιμάζονται στις περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών, όπως των ισχυρών σεισμών, όπου καταρρέουν ολόκληρα οικοδομήματα, με χιλιάδες θύματα και νεκρούς. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι σεισμόπληκτοι, σε πολλές περιοχές, αναγκάζονται να στεγάζονται με άλλους ανθρώπους στο ίδιο σπίτι.
Στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό το ζήσαμε τον Σεπτέμβριο του 1999 όπου ο ισχυρός σεισμός που έγινε στην Πάρνηθα ανάγκασε πολλούς πολίτες να συγκατοικήσουν με άλλους Έλληνες. Μάλιστα, η τότε κυβέρνηση του κ Κώστα Σημίτη, είχε εκδώσει εγκύκλιο με την οποία επιδοτούσε τους ιδιοκτήτες οικιών της περιοχής Αθηνών που φιλοξενούσαν στο σπίτι τους άλλες οικογένειες σεισμοπλήκτων. (42)

36. "Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας".

Με την παραπάνω προφητεία ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προέβλεψε με καταπληκτική ακρίβεια όσα βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα με το μεγάλο κύμα των οικονομικών μεταναστών ή προσφύγων, όπου πολλοί εξ αυτών κατοικούν σε έρημα ή ερειπωμένα σπίτια, που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους. Ήδη, η ελληνική ύπαιθρος είναι γεμάτη παρομοίων «χαλασμάτων», που λέμε εμείς οι Καλαβρυτινοί, για σπίτια έρημα, που τα κατοικούν οι κουκουβάγιες – και όχι μόνον!.. Πολλά από αυτά τα σπίτια σήμερα κατοικούνται από αλλοδαπούς.

Αριστερά: Πλήθος οικονομικών προσφύγων, πολλοί στοιβαγμένοι επάνω σε φορτηγά, περιμένουν «να βρουν στον ήλιο μοίρα», που λέει ο λαός μας. Δεξιά: Η βουλευτής και ηθοποιός κυρία Άντζελα Γκερέκου η οποία, σε ερώτησή της στη Βουλή των Ελλήνων, διερωτήθηκε που βρίσκονται οι μετανάστες που δεν εμφανίζονται στις διανυκτερεύσεις!..

Ωστόσο, ένα πολύ σοβαρό θέμα που τίθεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία είναι πού βρίσκονται αυτοί οι «αόρατοι» μετανάστες, που ενώ έχουν εισέλθει στη Χώρα μας ακόμη και στοιβαγμένοι μέσα σε φορτηγά, κανένας δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας πού βρίσκονται. Αυτός και ο λόγος που η γνωστή ηθοποιός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Άντζελα Γκερέκου, σε ερώτησή της προς την Βουλή των Ελλήνων, μεταξύ άλλων, προβληματίζεται για τα εξής:

«…Παράλληλα, έχει επισημανθεί πολλές φορές, ότι ένας μεγάλος αριθμός καταγεγραμμένων «τουριστών», αφορά οικονομικούς μετανάστες που δεν εισέρχονται στη χώρα μας με σκοπό τον τουρισμό αλλά την αναζήτηση εργασίας. Το «αν» και «πως» θα πρέπει να συνυπολογίζονται ή όχι οι αριθμοί εισόδου / εξόδου των οικονομικών μεταναστών στη χώρα και να ενσωματώνονται στα στατιστικά στοιχεία παρακολούθησης της πορείας του Ελληνικού Τουρισμού, είναι ένα θέμα που θα έπρεπε προ πολλού να έχει λυθεί, αφού οι μετακινήσεις των οικονομικών μεταναστών είναι πολυπληθέστερες, με αποτέλεσμα να προστίθενται ως «τουρίστες» αριθμοί οι οποίοι κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ήδη ο ΣΕΤΕ σε ανακοινώσεις του, εξαιρεί τους περίπου 1.500.000 Αλβανούς μετανάστες. Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, το πρακτικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται, είναι ότι ενώ οι συγκεκριμένοι αριθμοί εισόδου στη χώρα από την Αλβανία, προσμετρούνται ως «τουριστικές αφίξεις» στη χώρα, στη συνέχεια οι συγκεκριμένοι επισκέπτες δεν εμφανίζονται πουθενά στις διανυκτερεύσεις…»!
Ερώτημα, λοιπόν: «Πού διανυκτερεύουν όλοι αυτοί οι πρόσφυγες;»
Απάντηση: «Στα σπίτια των Ελλήνων, που τα έχουν εγκαταλείψει ή τα έχουν πουλήσει σε αλλοδαπούς οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους»!..
Είχε δίκιο, λοιπόν, ο Παπουλάκος μας, που έλεγε ότι: "Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας"!..
Κι είμαστε ακόμη στην αρχή!..


Αριστερά: Ο κ. Ούλριχ Μπλουμ. Δεξιά: Η χθεσινή εφημερίδα «δημοκρατία» (9 Αυγούστου 2011) η οποία προβάλλει τις δηλώσεις του κ. Μπλουμ!

ΠΑΝΤΑ ταύτα μετά τη χθεσινή δήλωση-σοκ του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, Ούλριχ Μπλουμ,που φιλοξενεί η εφημερίδα Passauer Neue Presse

Ο Γερμανός οικονομολόγος προτείνει να υποθηκεύεται αναγκαστικά η περιουσία των Ελλήνων πολιτών, για τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα. Αναφερόμενος στις αναταραχές στα χρηματιστήρια, ο Μπλουμ υποστήριξε ότι οι αγορές κινούνται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι ΗΠΑ, που είναι ανίκανες να εφαρμόσουν μια συνετή δημοσιονομική πολιτική κι από την άλλη η Ευρώπη, που δεν ξέρει πώς θα διαχειριστεί το χρέος των περιφερειακών χωρών. Στα πλαίσια αυτά, ο Μπλουμ προειδοποιεί ότι εάν οι χώρες προχωρήσουν σε δημοσιονομική προσαρμογή εις βάρος των επενδύσεων, η παγκόσμια ανάπτυξη της οικονομίας θα σταματήσει. Ωστόσο, εάν δεν υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση, τότε τα spread θα ανέβουν και οι υποβαθμίσεις θα συνεχιστούν. Τι επιλογές υπάρχουν όμως αν οι φόροι δεν αρκούν να καλύψουν το δημόσιο χρέος μιας χώρας; Ο Μπλουμ εκτιμά ότι η μία επιλογή είναι να αφήσουμε τα κράτη να κηρύξουν χρεοκοπία. Η δεύτερη επιλογή είναι «να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας». Η επιλογή αυτή, εκτιμά, μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, την Ιταλία ή τις ΗΠΑ, αν χρειαστεί. Επίσης, υποστηρίζει ότι η λύση αυτή διασφαλίζει πιο δίκαιη κατανομή των βαρών, ενώ «θα λύσει» τα χέρια της Άγκελα Μέρκελ που δεν μπορεί να πείσει τους Γερμανούς φορολογούμενους για το λόγο που πρέπει να στηρίξουν τους πολίτες άλλων κρατών-μελών.

Αν όλα αυτά αληθεύουν (επαναλαμβάνουμε: Αν όλα αυτά αληθεύουν, διότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινδυνολογίες ή ειδήσεις που προκαλούν πανικό) , διερωτώμεθα πόσο δίκιο είχε –άραγε- ο Πατροκοσμάς, που έλεγε τα όσα έλεγε, ακόμη και για τα σπίτια μας!..

Επειδή, όμως, ο γράφων θεωρεί το θέμα του κ. Μπλουμ "παρά τραβηγμένο" ή -αν θέλετε- μια φραστική ακροβασία,  θα έπρεπε ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση να έχει πάρει θέση απέναντι των δηλώσεων του κ. Ούλριχ Μπλουμ και να ξεκαθαρίσει τη θέση της ώστε να καθησυχάσει όλους τους δύσμοιρους πολίτες αυτής της Χώρας από δηλώσεις τού παραπάνω κυρίου και του κάθε κυρίου Μπλουμ!...