Το Μουσείο της Ευρώπης και ο Ελληνισμός!..

Κωδικός Πόρου: 00285-112110-3310
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 31/10/12 18:54
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Διάφορα Άρθρα, 00285-112110-3310
Περιγραφή:

Το Μουσείο της Ευρώπης και ο Ελληνισμός!..

Διαβάστε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, το 1999, για το «Μουσείο της Ευρώπης» το οποίο, ξεκινώντας από τον Καρλομάγνο, αποσιωπούνται ολόκληρες περίοδοι της Ιστορίας όπως η ευρωπαϊκή προϊστορία, ο πρωτοευρωπαϊκός ελληνικός πολιτισμός, η ρωμαϊκή εποχή, η αραβική περίοδος στην Ιβηρική χερσόνησο, η ιστορία των ανατολικοευρωπαϊκών λαών κατά τα βυζαντινά χρόνια κλπ.

Πάνω: Η αρπαγή της Ευρώπης. Το ψηφιδωτό βρέθηκε το 1872 στον κήπο της οικίας του κυρίου Φουστάνου στην Σπάρτη (Ψηφιδωτό. Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης). Κάτω: Το Ανθρωπολογικό Μουσείο που δημιουργήθηκε δίπλα στο Σπήλαιο Πετραλώνων με φροντίδες και έξοδα της ΑΕΕ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι διάδοχοι των ηγεμόνων τού μεσαίωνα προωθούν ένα νέο συγκεντρωτισμό στις Βρυξέλλες τόσο σε επίπεδο αποφάσεων όσο και σε επίπεδο ιδρυμάτων, με χρήματα όμως όλων των Ευρωπαίων, τους οποίους ούτε καν ρωτούν. Ο λόγος για το «Μουσείο της Ευρώπης» που θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο τής Ε. Ε. με 10 δις. Και μόνο για λόγους συνοχής, αντί να συγκεντρώνονται τα πάντα στις Βρυξέλλες, έπρεπε κάθε χώρα-μέλος να διαθέτει ένα ευρωπαϊκού πνεύματος οικοδόμημα, εγκεκριμένο από όλους.

Παράλληλα η ίδια τάξη των ηγεμόνων προσπαθεί να εδραιώσει τον σκοταδισμό, καθώς αρνείται, μέσα και έξω από τα μουσεία και την εκπαίδευση, την καταγωγή των βορειοευρωπαϊκών λαών από τη Ν. Ευρώπη (οι άνθρωποι ανέβαιναν βορειότερα μετά το λιώσιμο των πάγων).Αρνείται επίσης μέσα σε μία απίστευτη βαρβαρότητα το δικαίωμα των λαών στα πολιτιστικά τους μνημεία. Για παράδειγμα είναι ντροπή για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο η διακόσμηση με λαφυραγωγημένους αιγυπτιακούς οβελίσκους που έχει γίνει σε διάφορες ευρωπαϊκές πλατείες. Πέρα από τα ευρήματα από την Ελλάδα που βρίσκονται σε διάφορες χώρες είναι καθήκον του καθενός να στηρίξει την επιστροφή όλων των ευρημάτων στον τόπο τους (υπάρχει «ξεχασμένη» σχετική απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ).

Έτσι, ξεκινώντας το «Μουσείο της Ευρώπης» από τον Καρλομάγνο αποσιωπούνται ολόκληρες περίοδοι της Ιστορίας όπως η ευρωπαϊκή προϊστορία, ο πρωτοευρωπαϊκός ελληνικός πολιτισμός, η ρωμαϊκή εποχή, η αραβική περίοδος στην Ιβηρική χερσόνησο, η ιστορία των ανατολικοευρωπαϊκών λαών κατά τα βυζαντινά χρόνια κλπ. Ποια Ευρώπη θέλουν τελικά να προβάλλουν; Όχι, βέβαια, των απλών ανθρώπων που τη δημιούργησαν και τη συντηρούν μέσα από μύριες αντιξοότητες, αλλά των ολίγων εγκλωβισμένων στο ρατσισμό μιας δήθεν ανωτερότητας, μεό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διατάραξη της κοινωνικής και οικολογικής ισορροπίας.

Είμαστε σίγουροι ότι ούτε οι κάτοικοι του ίδιου του Βελγίου, αλλά ούτε οι υπόλοιποι Βορειοευρωπαίοι θα στηρίξουν το τερατούργημα - σκιάχτρο που κάποιοι απελπισμένα πάνε να μας επιβάλουν.

Οι ίδιες σκοταδιστικές δυνάμεις, εν τω μεταξύ, δρουν και στην Ελλάδα κι αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Για παράδειγμα, στην έκθεση για τη διατροφή των Μινωιτών, η οποία φιλοξενείται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αναφέρεται το αντιεπιστημονικό συμπέρασμα ότι οιΜινωίτες …δεν έτρωγαν ψάρια! Στην καλύτερη περίπτωση, πάσχει η μεθοδολογία τους, από τη στιγμή που αφθονούν στις ελληνικές ανασκαφέςτα ευρήματα αλιείας σε όλο το Αιγαίο από τη Μεσολιθική (10.000 χρόνια) τουλάχιστον περίοδο. Ή ακόμα το ανεκδιήγητο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν «τελείως συμπτωματικά» οι διοργανωτές (Έλληνες και ξένοι): Από τη μια, λένε, συγκριτικές γενετικές μελέτες δείχνουν ότι ο πληθυσμός της Κρήτης είναι 10.000 ετών - αν και οι ανθρωπολογικές έρευνες έχουν προ πολλού αποδείξει ότι οι Κρήτες, ήδη από 20-30.000 χρόνια πριν συγκροτούν μια ομοιογενή ομάδα με τους κατοίκους των νησιών και των παραλίων του Αιγαίου ως την ενδοχώρα της Θράκης και της Μ. Ασίας. Από την άλλη αναφέρονται σε μια μεταγενέστερη (ακαθόριστης εποχής) "έλευση των Ελλήνων" στο νησί, πράγμα που σημαίνει ότι για ορισμένους ανιστόρητους οι Κρήτες δεν είναι Έλληνες!

Ας εγκαταλείψουν πια την ξενόδουλη και υποκριτική στάση τους οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ποτέ δεν είναι αργά να ξαναγίνουν Έλληνες και ορισμένοι ξένοι να βγάλουν τις παρωπίδες!
4-11-1999.

ΠΗΓΗ: http://www.aee.gr/hellenic/92announcements/eur_museum.html