Ποιος πιστεύει σε … εξωγήϊνους;

Κωδικός Πόρου: 00285-111306-928
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 13/08/11 21:40
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Απαντήσεις σε Ερωτήσεις, 00285-111306-928
Περιγραφή:

Ποιος πιστεύει σε … εξωγήϊνους;

Απάντηση σε έναν Έλληνα φοιτητή, που ρωτάει αν πιστεύουμε στην ύπαρξη εξηγήϊνων όντων μέσα στο διάστημα και ποια είναι η δική μας θέση πάνω σ' αυτό το τεράστιο ζήτημα, το οποίο, εδώ και πολλές δεκαετίες, κυριαρχεί στη σκέψη πολλών ανθρώπων!..

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Κύριε Σακκέτο, επειδή κάποιοι πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων όντων, ιδίως μετά την τελευταία τοποθέτηση της NASA, και επειδή γνωρίζουμε ότι σεις προσωπικά δεν πιστεύετε στην ύπαρξη εξωγήϊνων, πώς δικαιολογείτε την άποψή σας; Ελπίζω στην απάντησή σας. Κ.Ν., φοιτητής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΕΠΕΙΔΗ το θέμα είναι μεγάλο θα απαντήσουμε επιγραμματικά και θα βάλουμε τα πράγματα σε μία βάση, αναπτύσσοντας μία από τις πολλές πτυχές του θέματος, δεδομένου ότι το θέμα είναι τεράστιο και δεν αναπτύσσεται μέσα στα στενά περιθώρια μιας απαντήσεως:

Κύριε Κ. Ν,

Άλλο πράγμα είναι τι λέει η απλή λογική, ότι δηλαδή μέσα στα εκατομμύρια των γαλαξιών, ενδεχομένως να υπάρχει και μία άλλη (έστω και σε εμβρυϊκή μορφή) ζωή, που ωστόσο δεν βρήκαμε ακόμη έξω στο διάστημα, και άλλο να … πανηγυρίζουμε ότι είδαμε εξωγήϊνους και κάτι τέτοιες θεωρίες. Αλλά και η λογική, πολλές φορές, δεν έχει … λογική εξήγηση. Ένα παράδειγμα:
Ένας 30άρης άνδρας, λογικά, αντί για ένα παιδί, που ενδεχομένως έχει αποκτήσει, θα μπορούσε στην ηλικία του να έχει κάνει τρία παιδιά. Τι θα κάνουμε τώρα; Επειδή η λογική λέει ότι ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να έχη τρία παιδιά αντί για ένα παιδί, θα ψάχνουμε τώρα να βρούμε τα άλλα δύο ανύπαρκτα παιδιά του;
Να, γιατί σας λέω, ότι όλα αυτά είναι αψυχολόγητες θεωρίες.
Ουδείς εξωγήϊνος ήλθε και ουδέποτε πρόκειται να έλθει στη Γη, τουλάχιστον όσο ζούμε. Όλα αυτά που βλέπουμε ή ακούμε δεν είναι, παρά μονάχα μυστικά εξοπλιστικά συστήματα και όπλα που δοκιμάζουν οι Μεγάλες Δυνάμεις σε διάφορες τοποθεσίες για να ελέγχουν γεωστρατηγικά τούς χώρους που επιθυμούν.
Πέραν, όμως, αυτού, στον χώρο των UFOλόγων και των ... UFOπληκτων υπάρχει και κάτι άκρως αντιεπιστημονικό:
Ως γνωστό, στην Επιστήμη, πρώτα ανακαλύπτεις ή επισημαίνεις το εύρημά σου και κατόπιν το ανακοινώνεις. Στην UFOλογία, πρώτα ανακοινώνεις και μετά … ψάχνεις για να βρεις!!
Αντιλαμβάνεσθε, κύριε Κ.Ν., σε τι παραλογισμούς μάς οδηγούν αυτού του είδους οι θεωρίες, που πολλές φορές προβληματιζόμαστε πώς και γιατί ορισμένοι μάς αποπροσανατολίζουν δια της ελληνικής τηλοψίας και μάλιστα με τόσο φοβερό πάθος!..
Σ’ ένα άρθρο μου, που έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Άλφα Ένα», υπό τον τίτλον: «Οι … εξωγήϊνοι του Ελληνισμού», όπου, μεταξύ άλλων, αναπτύσσαμε μία άλλη πτυχή του θέματος, γράφοντας τα εξής:
«…Ευτυχώς δηλαδή πού υπάρχουν γύρω μας κάποιοι γραφικοί τύποι και μας κάνουν να ξεχνάμε τον πόνο μας. Ήδη μία κυρία (Γαλλίδα, λέει, βιοχημικός), η Μπριζίτ Μπουασελιέ, μας ανακοίνωσε τον πρώτο κλωνοποιημένο άνθρωπο, πού δεν χαίρει βεβαίως και της εκτιμήσεως του επιστημονικού κόσμου (δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι μεγάλοι Έλληνες γενετιστές και ενδοκρινολόγοι, όπως οι κ κ Σταμάτης Αλαχιώτης και Χάρης Κάζλαρης αμφισβητούν το γεγονός), μιας και η εν λόγω κυρία ανήκει σε μία αίρεση, πού λέει ότι ... συνομιλεί με εξωγήϊνους!…
Ενδεχομένως, δηλαδή, να μας πλασάρει και το τραγελαφικόν τής υποθέσεως, ότι το πρώτο κλωνοποιημένο παιδί είναι αποτέλεσμα … εξωγήινης συνευρέσεως, μιας και ο Ραέλ, ο αρχηγός αυτής της αιρέσεως Ρέλιενς, μας ξεφούρνισε κιόλας την πρώτη είδηση, ότι είναι – λέει - ο ετεροθαλής αδελφός του .... Ιησού Χριστού, μιας και η Μητέρα του Κυρίου μας (άκουσον, άκουσον) …. συνευρέθη με … εξωγήινους!!!
Θα μπορούσε κανείς να ξεκαρδιστεί στα γέλια με όλα αυτά τα τραγελαφικά και περίεργα, πού συμβαίνουν ανά τον κόσμο, και μάλιστα να διασκεδάσει κιόλας, βλέποντας όλες αυτές τις ανθρώπινες φιγούρες να είναι ξαπλωμένες στο έδαφος και να … επικοινωνούν - λέει- τηλεπαθητικά με εξωγήϊνους, εάν, στο βάθος, κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν διέκρινε κάτι πολύ πιο σοβαρό: Την μαζική συσκότιση του κόσμου και την συλλογική παραπληροφόρηση, που μαζί με την επικοινωνιακή σύγχυση, οδηγεί την ανθρωπότητα στην παραφροσύνη και την σχιζοφρένεια.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι τα πάσης φύσεως ντοκιμαντέρ και μάλιστα από σοβαρούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως το ΒΒC, όχι μόνον «υιοθετούν» αυτήν την σκοπιμότητα με δήθεν εξωγήϊνους κλπ, αλλά έφθασαν στο σημείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδος «Ελευθεροτυπία» της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου 2002, να αμφισβητήσουν και την παρθενία της Παναγίας μας και να προκαλέσουν κύμα αντιδράσεων, αφού πλέον μιλούν ανοιχτά για βιασμό και όχι για θεϊκή σύλληψη του Κυρίου!
Ακόμη και το Κρατικό μας κανάλι, η ΕΤ1, σε δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής, 27 Δεκεμβρίου 2002, δεν δίστασε (μέρες χριστουγεννιάτικες, παρακαλώ!) να προβάλει τις απόψεις ενός ξένου και γνωστού αρχαιολόγου, που ήταν στην Βηθλεέμ και ο οποίος, όταν ρωτήθηκε πότε περίπου γεννήθηκε ο Χριστός, δυσκολεύθηκε να προσδιορίσει τον χρόνο επειδή, όπως ισχυρίσθηκε, ο Χριστός δεν υπήρξε ως ιστορική πραγματικότητα (!!)…
Κοντολογίς, ο εν λόγω κύριος, αγνοούσε σκανδαλωδώς όλες τις πηγές, τα μνημεία με τις μαρτυρίες περί Χριστού, τα κείμενα της Καινής Διαθήκης και τόσα άλλα, μόνον και μόνον για να περάσει τον ανιστόρητο ισχυρισμό του, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές μαρτυρίες ανθρώπων, πού ήσαν (περίπου) σύγχρονοι του Ιησού, όπως ενός Κορνήλιου Τάκιτου, ενός Σουετώνιου, ενός Πλίνιου Νεώτερου, ενός Μαρά Βαρ Σεραπίωνα, ενός Θαλλού, ενός Φρόντου, ενός Λουκιανού, ενός Κελεού, ενός Φλέγωνος, ενός Επίκτητου, ενός Μάρκου Αυρήλιου, ενός Γαληνού, ενός Πορφύριου, ενός Ιεροκλή, ενός Φιλόστρατου, ενός Ιάμβλιχου, ενός Φλάβιου Κλαύδιου Ιουλιανού, πού παρά την πολεμική κριτική ορισμένων εξ αυτών, δεν αμφισβήτησαν ποτέ την ιστορικότητα του Ιησού Χριστού!..»

Βεβαίως, για όλα αυτά, έχουμε γράψει ειδικό βιβλίο με τίτλο: «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός – Χριστιανισμός», όπου δίδουμε τις σχετικές και αδιαμφισβήτητες απαντήσεις σε όλους αυτούς τους (καλοπροαίρετους- αν θέλετε) κυρίους, που ενώ από την μία πλευρά αμφισβητούν τον Χριστό, από την άλλη τον θέλουν και … εξωγήινο (!), μη λαμβάνοντας υπόψη όλους τους Φωστήρες της Οικουμένης, που γράφαμε και μέσα στην εφημερίδα «Άλφα-Ένα», όπως τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό ή τον Ιωάννη Χρυσόστομο, αλλά και πλήθος άλλων Πατέρων της Εκκλησίας, που μάς έχουν μιλήσει ή έχουν γράψει και έχουν λύσει όλα σχεδόν τα διαχρονικά θεολογικά ζητήματα !
Ερώτημα: Μήπως, λοιπόν, αυτή η τακτική προδίδει ορισμένους με την πολιτική τους σκέψη και την ... εξωγήινη φιλοσοφία τους; Είναι -όπως βλέπετε- ένα ερώτημα!..
Βεβαίως, πολλοί υιοθετούν αυτή την αντίληψη για να χτυπήσουν την Εκκλησία μας,. Κι έχει δίκιο ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, διδάκτωρ Θεολογίας και Νομικής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ο οποίος, μέσα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Kυριακής 22 Δεκεμβρίου 2002, πού γράφει, μεταξύ άλλων, ότι : « Οι Πατέρες της Εκκλησίας διεκρίθησαν με την αγάπη τους προς την αρχαία, την κλασική ελληνική γραμματεία και με περισσή διάκριση συνέβαλαν στη θαυμαστή συνύφανση της ελληνικής παιδείας και του χριστιανικού πνεύματος» !
Ατυχώς ή δυστυχώς (όπως θέλετε το ερμηνεύετε), ακόμη και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι (καλοπροαίρετοι, αν θέλετε) οι οποίοι, με τον τρόπο τους, καθίστανται, αρνητές της επανελληνίσεως των Ελλήνων, αφού φθάνουν στο σημείο ή να λοιδορούν τον Ελληνισμό, παρερμηνεύοντας σκοπίμως διάφορα κείμενα, όπως του Πλάτωνος, λέγοντες, για παράδειγμα, ότι ο Σωκράτης, που δεν τον έπειθαν να κάνει έστω και ένα βήμα έξω από την Αθήνα, είχε ταξιδεύσει μακριά στο διάστημα (προφανώς θα έψαχνε για … Coca Cola), πως οι Έλληνες είναι δημιουργήματα εξωγήινων (άλλο πού δεν θέλουν ορισμένοι για να μας αποδεικνύουν ότι δεν είμαστε αυτόχθονες!), πως οι Αρχαίοι ΄Ελληνες θεοί, κατά τον Έρις φον Νταίνιγκεν, ήσαν … εξωγήινα όντα, πως είμαστε «παιδιά του Σείριου» ( τρέμετε Αρκάδες Προσέλληνες ή Πελασγοί Προέλληνες!), πώς μέσα στα τελευταία διαστημόπλοια (πίσω κάθισμα, δεξιά!) καθόντουσαν οι 12 θεοί του Ολύμπου κλπ κλπ κλπ.
Συγγνώμη που θα το πω, αλλά η απερισκεψία ορισμένων ανθρώπων έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, που δεν μπορείς πλέον να ελέγξεις τίποτε σοβαρό ή επιστημονικό σ’ αυτήν την Ελλάδα, ακόμη και για όλους που εδώ και χρόνια έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια επανελληνίσεως των Ελλήνων!
Τα πάντα έχουν συσκοτισθεί και έχει δημιουργηθεί τέτοια σύγχυση, ώστε ακόμη και η ίδια η επιστημονική κοινότητα, ενώ είχε αρχίσει να κάνει μία θεαματική στροφή προς τις ελληνικές πηγές πού υποδεικνύαμε, σήμερα, με όλα αυτά που ακούει να λέγονται ή να γράφονται, «κουμπώνεται» και αναδιπλώνεται, μόνον και μόνον διότι κάποιοι συμπατριώτες μας θέλησαν με τον τρόπο τους να λοιδορήσουν τον ίδιο τον Ελληνισμό.
Αλλά, όπως σας είπα, αυτή είναι η μία πτυχή της λεγόμενης UFOλογίας, χωρίς να θίξουμε καθόλου το θέμα μιας άλλης μορφής ζωής στο διάστημα, δεδομένου ότι το ερώτημά σας εστιάζεται σε εξωγήινα όντα και όχι, για παράδειγμα, σε μικροοργανισμούς για τους οποίους μίλησε τελευταία η NASA.
Υπάρχουν, ασφαλώς και πολλές άλλες πτυχές αυτής της φιλοσοφίας, που ίσως κάποια άλλη φορά μας δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουμε.